Party reports

Festival Macumba, Ouderkerk aan de Amstel (07-07-2018)

woensdag 18 juli 2018
Chelsey Audhoe

Party report: Festival Macumba, Ouderkerk aan de Amstel (07-07-2018)
My prayers has been answered! Het gezelligste Latin feestje van Nederland komt met een festival! Fiesta Macumba is naar mijn mening een van de leukste feestjes van Nederland om bij te wonen. De vibe is altijd top, mensen zijn gezellig en vrolijk en het is een mengelmoes van culturen. In bepaalde scenes draait het toch vaak om het zien en gezien worden dan het echt losgaan op muziek. Ik ga er dan ook vanuit dat dit één van de vetste festivals van het jaar zal worden. De populaire Fiesta Macumba feestjes zijn áltijd uitverkocht en de stages die ze hosten op verschillende festivals staan altijd propvol. Dit keer organiseren ze dus zelf een festival met als locatie het prachtige Ouderkerkerplas. Party Latino Style met zon, zee en strand. De lekkerste merengue, bachata, reggaeton, cumbia, dancehall, kuduro, salsa of hoe zij het zelf noemen “een molotovcocktail van exotische geluiden”. Eerder heb ik al een report geschreven over een editie van het feestje in de Melkweg. Will it this time be bigger and better?Party Latino Style
Festival Macumba staat voor Musica Amor y Vida (muziek, liefde en leven). De organisatoren hebben dit keer flink uitgepakt door artiesten uit het binnen- en buitenland te halen in verschillende muziekstijlen met Oro Solido, Havana D’Primera en Cosculluela als headliners. Oro Solido en Havana D’Primera zorgen voor Merengue en Salsa van het hoogste niveau. De Puerto Ricaans Consculluela is geen onbekende in de reggaeton wereld. Ook exotische livebands uit ons eigen kikkerlandje waren aanwezig. De over de hele wereld bekende Kuenta i Tambu, de Amsterdamse band TenTemPiés en de van oorsprong Antiliaanse Ir-sais om maar als voorbeelden te noemen. Top dj’s als Rishi Romero, Fiesta Macumba soundsystem, Hato, Shug la Sheeda en nog veeeeeeel meer waren daar om de heerlijkste tunes te draaien. Vamos a bailar!Team Festival Macumba had heerlijk weer besteld en mijn dag kon niet meer stuk. Ouderkerkerplas is een prachtige locatie vlakbij Amsterdam. Het heeft knus strandje en veel groen. De organisatoren hebben echt hun best gedaan om er in het geheel er een Caribische sfeer aan te geven. Het decor paste perfect bij het thema. Wat ook top is, is dat je er niet met muntjes hoeft te betalen. Geen gedoe om eerst te vertoeven in een rij voor muntjes om vervolgens weer in de rij te moeten voor drinken. Er kon gewoon worden gepind. Nu werd het wel even duidelijk hoe veel je betaald voor een drankje, wat normaliter verbloemd wordt door de muntjes. Acht euro voor een wodka appelsap doet best pijn aan je portemonnee. Maar hey, het blijft een festival en wij zijn inmiddels al wat gewend. Ook betaalde je extra voor je beker, zodat je die later weer kon hergebruiken. Er is dus ook aan het milieu gedacht, chapeau! Het festival terrein was overzichtelijk en niet al te groot. Nadat ik mijn dorst heb gelest is het tijd om richting de stages te gaan. Dit keer kwam ik niet specifiek voor een artiest, waardoor wij rustig alle stages langs konden gaan. Als eerst liepen wij naar de La Fiesta stage, daar was het wereldrecord reggaeton dansen aan de gang. Deze zou eerst plaatsvinden in het Westerpark, maar is verplaatst naar de Ouderkerkplas. Fiesta Macumba en reggaeton dansen sluit dan ook naadloos bij elkaar aan. Tegelijkertijd waren de docenten van Club Fiera net bezig met een bachata workshop en onze moves moesten ook even bijgespijkerd worden.Op de mainstage “La Vida” was het tijd voor Havana D’Primera. Hier kwamen mijn salsa moves goed van pas! Wat kunnen zij een goede show geven zeg. Salsa vind ik zelf leuk voor een paar nummers, daarna is het wel mooi geweest en was het tijd om verder te kijken. Wij zijn nog langs “La Habana” geweest om even te genieten van Hato, voordat Cosculluela begon. Opvallend was dat het niet super druk was bij de mainstage, maar dat zorgde juist voor een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Van al dat dansen kregen wij erg trek. Daarom was het tijd om even bij te tanken. Onderweg kwamen wij nog een swingende Braziliaanse brassband tegen met prachtige danseressen. Bij de foodcourts stonden heerlijke snacks en drankjes klaar. Ik zag Frozen Yoghurt, cocktails, nachos, tortilla’s en er was zelfs gedacht aan de vegans onder ons!
Vlakbij de foodcourt was er een reuzenrad en daar wilde wij maar al te graag een ritje in maken. Altijd leuk als er op festivals zulke attracties aanwezig zijn. Het maakt het decor ècht af!Op de timetable stond dat Ir-Sais om 13u al zou optreden, helaas zouden wij dat niet redden. Maar thank god for us, werd zijn optreden verplaatst naar de avond. Yaaay! Toch nog even kunnen genieten van Ir-Sais zijn zwoele nummers, zoals Midnight Boom, Dreamgirl en Deeper. Bij diezelfde stage “La Fiesta” hebben wij de rest van de avond doorgebracht. Rishi Romero moest daar afsluiten en hij wist precies wat de crowd wilde. Iedereen was vrolijk, iedereen zong mee met alles, het was geweldig! Reggaeton, Surinaamse liedjes, merengue, kuduro, ritmo combina, echt alles kwam er voorbij. Ik genoot van de gemixte crowd en hoe aardig iedereen voor elkaar was. Team Fiesta Macumba, tot volgend jaar <3!


Reporter: Chelsey Audhoe

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.139 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.139 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen