Foto door A R Audhoe Photography

Zondag 19 augustus 2018 vond de veertiende editie plaats van één van de populairste festivals van het land: Latin Village. Een festival waar ik ieder jaar vaste klant ben en eindelijk over mag reporten! Zal ik volgend jaar weer aanwezig zijn? Dat kun je lezen in dit report.

Let’s go to Latin Village
In eerste instantie wilden wij de pendelbus nemen vanaf Amsterdam Sloterdijk, maar gelukkig was mijn vader zo lief om ons af te zetten. De weg richting Spaarnwoude was erg druk en het leek of alle weggebruikers onderweg waren naar Latin Village. Uiteindelijk zijn wij langs de weg uitgestapt en hebben ongeveer twintig minuten gelopen naar het festival. Een work-out met allemaal gezellige mensen. Festivalgangers die met de auto kwamen konden parkeren op het parkeerterrein voor €15,-. Een retourticket voor de pendelbus vanaf Sloterdijk was €10,-.

Terrein
Het festivalterrein was in het recreatiegebied Spaarnwoude in Velsen. De grootste festivals zoals Dance Valley, Dutch Valley en Awakenings worden hier gegeven. Het is super groot met verschillende hellingen en dalingen. Het terrein was erg mooi en feestelijk aangekleed. Je wordt er gelijk vrolijk van!

Area’s
Latin Village telde maar liefst 12 (!) area’s met de beste dj’s en artiesten van binnen- en buitenland: Uno, Salsa Lounge Live, Salsa Lounge, Latin Eclectic Live, Raw & Live, Eastville, Afrohouse, Moombathon & Dancehall, X-Stage, Reggaeton Hill, D2S en de Brazil stage. Op de mainstage (Uno) stonden grote namen, o.a. Broederliefde, Lady Bee, Lil’ Kleine, Gregor Salto en D-Rashid. Op de mainstage alleen al was er voor iedereen wat wils. Hoewel het niet al te warm was wisten de artiesten toch te zorgen voor een hete sfeer. Broederliefde liet de hele crowd los gaan en weet iedere keer weer een geweldige show neer te zetten. Ook Lady Bee weet het publiek aan te voelen en draait de lekkerste tunes. Aangezien de vele stages en het mega grote terrein, heb ik ongeveer de helft van de stages bezocht.


Foto door TK Photography

De eerste drie stages die je tegenkomt als je binnen bent gekomen via de hoofdingang, waren Raw & Live, X-stage en de mainstage Uno. X-stage was voor de houseliefhebber en Raw & Live heb ik in de avonduren bezocht tijdens een geweldig optreden van Valsbezig. In de Salsa Lounge Live tent was er een tropisch sfeertje met Rolf Sanchez, Cache Royal, Trafassi en de Kaapverdiaanse zanger Djodje. Bij Salsa Lounge en Salsa Lounge live kon iedere Latinlover zijn ei kwijt. Na een flinke wandeling kwamen wij aan bij de Latin Eclectic stage. Daar was Jonna Fraser bezig met zijn performance. Het begon te regenen, maar dat weerhield het publiek er niet van om te genieten van zijn bekendste hits. Toen Jonna Fraser afgelopen was, liepen we door naar de Eastville Stage. Na een zoektocht van minstens een uur, hadden we de stage eindelijk gevonden. Jammer genoeg was het daar erg rustig, ondanks de vetste artiesten die daar optraden, zoals Mula B en 3robi. De stage was helaas moeilijk te vinden. De avond hebben wij afgesloten bij de Salsa Lounge stage waar ze de heerlijkste Merengue, Kuduro en zelfs Surinaamse muziek draaide. Deze stage heeft echt mijn dag gemaakt. Het was net een familiefeest waar iedereen met elkaar aan het dansen is!


Foto door A R Audhoe Photography

Organisatie
De organisatie heeft dit jaar weer zijn best gedaan. Binnen waren voldoende kluisjes. De voorgaande jaren was de doorstroom van het publiek een groot probleem. Mensen liepen vast en sommige paden waren overcrowded. De organisatie heeft er goed aangedaan door er één richtingspaden van te maken. Je moest daardoor wel marathons lopen, maar de doorstroom verliep beter. Er waren genoeg plekken om munten te halen. En ook over het hele terrein waren tentjes voor drinken en eten. Het eten was net zo multicultureel als het publiek. Ook aan vegetariërs en veganisten is er gedacht. Een foodcourt was op een helling en door de regen was het daar erg glad, wat zorgde voor flink wat uitglijders. Wc’s waren erg druk, daar heb ik ongeveer een half uur in de rij gestaan. Dom van mij, want er waren nog meer wc’s bij andere stages die minder druk waren. De organisatie weet elk jaar weer uit te pakken met de vetste artiesten en Dj’s. Ook de vuurwerkshow op het laatst was weer prachtig.


Foto door TK Photography

Conclusie
Latin Village is een van de indrukwekkendste en drukste festival van het jaar. De variatie van muziek en de aankleding van het terrein is top. Ook leuk dat alle culturen bij elkaar komen. Echter kan Latin Village liever Urban Village heten, aangezien er maar drie van de twaalf stages voornamelijk Latin of Latinhouse draaide. Voor de rest was de sfeer top. De burgemeester van Gorinchem mag volgend jaar langskomen om te zien dat Urban feestjes hartstikke LIT (gezellig) zijn!


Foto door TK Photography

Reporter: Chelsey Audhoe

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen