Op Facebook zag ik een evenement voorbij komen met de hotste artiesten en Dj’s met namen als Jayh, I Am Aisha, Jairzinho, Equalz, Hato, Duane Franklin, Freddy Moreira en ga zo maar door. Hierbij kwam ook nog dat Woelig en Afrolosjes (de twee leukste fissa’s van Nederland) elk een eigen stage hadden. Een ding wist ik zeker: hier MOET ik bij zijn. Gelukkig had ik nog geen plannen gemaakt voor Kingsday 2017.

Urban Music Festival is een concept wat Nederland aan het veroveren is. De grootste live artiesten en de beste Dj’s zorgen ervoor dat elke Urban liefhebber aan zijn trekken komt en met een heerlijk gevoel naar huis gaat. De line-up verklapte al dat er een scala van artiesten aanwezig zal zijn en heeft mij echt enthousiast gemaakt. De weersvoorspellingen waren niet al te denderend, maar de organisatie beloofde ons overkappingen en poncho’s.

Na heerlijk uitgeslapen te zijn van een heerlijke Kingsnight, was het tijd om richting het Stadspodium te gaan. Het Stadspodium is makkelijk met OV te bereiken vanaf station Sloterdijk en metrostation Isolatorweg. Rond twee uur kwamen wij aan en stond er al een behoorlijke rij. Op Social Media was inmiddels duidelijk gemaakt dat het helemaal uitverkocht was. De weergoden werkten niet echt mee en het begon te druppelen. Dat mocht de pret echter niet drukken en wij waren volledig ready om de verjaardag van onze Koning ‘in the rain’ te vieren. Gelukkig viel het uiteindelijk reuze mee met de regen.Bij binnenkomst was Jayh een showtje aan het geven op de Avalon stage. De munten en drankjes konden wel even wachten, eerst maar eens even mee blèren met heerlijke hits als ‘Mijn Alles’, ‘Claimen’ en natuurlijk ‘Volgende Stap’. Van al dat zingen (lees: schreeuwen) hadden wij enorme dorst gekregen en was het tijd muntjes te halen. Bij de stand was het erg rustig en je werd snel geholpen. Na een wodka 7-up achterover te hebben geslagen was het tijd om een kijkje te nemen bij de mainstage. Daar was het Dj duo ‘Afrobros’ een feestje aan het bouwen. De zon begon inmiddels volop te schijnen en het terrein liep vol met mooie mensen. Ook de sfeer zat er goed in: overal zag ik vrolijke gezichten en mensen die losgaan. De mainstage was op dat moment the place to be, want na Afrobros volgde al snel de succesvolle Jairzinho. De hele crowd werd één tijdens het mee rappen met ‘Gass’, dè clubbanger van het afgelopen jaar.

Met zoveel artiesten krijg je natuurlijk ook discussies over wie jullie willen zien. Hoog op mijn lijstje stond de Rotterdamse Equalz. Op de middelbare school ging ik al los op ‘Bye Bye’, maar na hun album ‘Update’ was ik verkocht. Jammer dat zij niet op de mainstage waren geplaatst, binnen no time was de kleine area waar zij optraden helemaal vol gepropt. Iedereen ging los en wilde “met de boys mee naar Casablanca”.Er was een kleine, maar prima foodcourt aanwezig. Na een friet met mayo naar binnen gewerkt te hebben, zijn wij een kijkje gaan nemen bij altijd knappe Dj Wef. Ook zij wist goed wat het publiek wilde en speelde daarop in. Na Wef was het tijd voor I Am Aisha die met een entourage het podium op kwam. Wat een heerlijk enthousiaste show weet deze vrouw neer te zetten! Iedereen zong uit volle borst mee “je gaat uit maar kan de huur niet betalen?”. Met nog veel meer van deze pakkende teksten weet zij de crowd voor zich te winnen. Als klap op de vuurpijl stelde zij een vraag en trok zo honderd euro voor degene die het antwoord wist.

Na nog een bezoekje te brengen aan de Woelig en Afrolosjes stages, was het tijd voor ons om naar huis te gaan. Ik heb zelf een heerlijke dag beleefd met al deze artiesten en Dj’s. Vooral als je een liefhebber bent van de Nederlandse Urbanscene ben je hier aan het juiste adres. Het publiek was jong en daar waren de artiesten ook op gericht. Voor de volgende keer zou het misschien leuk zijn om een stage toe te voegen met oldskool R&B om het wat oudere publiek ook aan hun trekken te laten komen. Al met al was het een zeer dope festival met een goede sfeer. Ondanks dat het weer niet al te best was had iedereen toch zijn best gedaan om er leuk uit te zien. Het terrein was simpel, maar leuk aangekleed. Wie de grootste Urban artiesten uit Nederland op hun best wil zien, moet volgend jaar aanwezig zijn bij Urban Music Festival tijdens Koningsdag! Ook ik ben dan zeker weer van de partij.

Beeld: Jamsea

Reporter: Chelsey Audhoe

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen