Party reports


Nadat ik er in 2016 voor het eerst ben geweest, is Welcome to the Future een van mijn favoriete festivals geworden. De aankleding, de line up, van alle gemakken voorzien en niet te vergeten: het prachtige Twiske. Net zoals in 2016 ben ik ook dit jaar weer aanwezig op dit festival, georganiseerd door ID&T, en deed ik verslag namens Guestzone.

Kleiner, Minder, Beter
Na de editie van vorig jaar hebben duizenden mensen tot 2,5 uur na afloop van het festival nog op het Twiske moeten verblijven. Dit had te maken met een verkeersinfarct wat alle wegen van en naar het Twiske blokkeerde. Festivalbezoekers waren woedend en eisten hun geld terug van de organisatie. ‘Nooit meer Welcome to the Future’ zag je in veel recensies terugkomen.

Om dit te voorkomen zou de organisatie dit jaar met een nieuw verkeersplan komen en zouden zij 20% minder kaarten verkopen dan voorheen. Het uitwerken van een nieuw verkeersplan was een succes. Toen onze bus vol zat waren we met 10 minuten van het terrein af, en dat terwijl wij vrijwel achteraan stonden geparkeerd. De organisatie heeft dit dus erg goed aangepakt. Dat het aantal festivalbezoekers 20% minder was dan vorige jaren is mij niet opgevallen. De stages waren voor mijn gevoel even druk als voorheen en bij de barren, munten en waterpunten, waar je overigens altijd snel wordt geholpen, merkte je ook niet echt verschil. Te druk was het in ieder geval niet, gezellig druk wel.

Het Twiske
Net als de afgelopen twee jaar zag het Twiske er weer op z’n best uit. Na een vlotte entree duurde het niet lang voordat wij een kluis hadden bemachtigd en munten hadden gehaald. In vergelijking met de voorgaande jaren, waren er wat wijzigingen op het terrein. Zo was de Housestage in een tent geplaatst achter de Mainstage, op de plek van waar de Amsterdam stage zich altijd bevond. Door de hitte en droogte leek de grote heuvel op het terrein, die normaal groen is, nu een grote, droge en stoffige vlakte. Op meerdere plekken op het terrein zag je steeds meer stofwolken verschijnen. Hoe meer de drukte toe nam, hoe stoffiger het festival werd.The Heart of the Festival
Ook dit jaar zag de mainstage van het festival er weer prachtig uit. Door te kiezen voor een groot hart in een gekleurd, ei-vormig steigerwerk leek het podia dit jaar een stuk moderner dan de afgelopen jaren, but I liked it! Prunk & Chris Stussy openden de mainstage met een 2 uur durende set waarmee zij gelijk al zorgden voor de vibe die je wilt hebben op Welcome tot he Future, sexy and groovy. Met hun eigen remix van ‘Woman of the Ghetto’ sloten zij hun set af en was het voor ons tijd om eens een rondje over het terrein te lopen.Hot, Honey and Housey
De House stage was toch wel de stage die qua line-up bij mij de aandacht trok. Artiesten zoals Patrick Topping en Hot Since 82 zouden hier hun kunsten vertonen. Wat ik jammer vond, was dat de organisatie ervoor had gekozen om deze stage in een tent te plaatsen met 28 graden.. Wellicht deden zij dit om het geluid te isoleren want een andere reden zou ik mijzelf niet kunnen voorstellen. De set waar ik het meest naar uit keek, was de set van Honey Dijon. Deze Amerikaanse transgender DJ ben ik het afgelopen jaar op de voet gaan volgen en keer op keer blijft ze mij verbazen met haar combinaties van vocalen en oldshcool en newschool houseplaten. De temperatuur in de tent steeg tijdens haar set tot zon 45 graden.. Genoeg reden voor Honey om wat meer van zichzelf aan het publiek te laten zien! Ze wist het publiek als een lerares te bespelen met als hoogtepuntje ‘Gypsy Woman’ van Crystal Waters. Bij de overgave aan haar grote inspiratiebron eindigde zij dansend op het podium.Future Food and Drinks
Zoals elk jaar stranden er behalve goede artiesten, ook tientallen foodtrucks op het Twiske. Op de dijk was weer van alles te doen. Na het eten van heerlijke kibbeling hebben wij gekeken naar een klein bandje wat covers deed van verschillende nummers en gekeken wat er nog meer te verkrijgen was. Niet alleen op de dijk was eten te verkrijgen. Over het hele terrein waren er eettentjes te vinden die heerlijke dingen verkochten. Aan keuzemogelijkheden dus geen tekort. Wat ook echt een groot pluspunt was, waren de watertappunten. Hier werd heerlijk koud water gratis voor je getapt.

The Closing
Het was aan het Duitse Duo Pan-Pot om de mainstage af te sluiten. Met hun super zuivere maar harde techno had geen ander een beter einde aan deze prachtige dag kunnen maken. Het geluid was de gehele dag bij elke stage echt waanzinnig goed. Vorig jaar viel het geluid bij de mainstage echt ontzettend tegen en werd je bij de Circusstage bijna doof. De organisatie heeft dit opgelost door dit jaar te kiezen voor Function One, wat voor de kenners al genoeg zegt. Toen de schemering over het Twiske viel kwam het ontwerp van de mainstage ook pas echt tot zijn recht. De vallei met mensen werd continu verlicht met honderden lichten, lasers en stroboscopen. Het nummer ‘Your Mind’ van Adam Beyer zorgde ervoor dat het publiek de handjes de lucht in gooide en verenigde met elkaar. Na ontzettend zuivere techno op gemiddeld 128 BPM sloten zij deze dag af met de prachtige klanken van het nummer ‘Blade Runner’ in Maceo Plex zijn remix.

Welcome tot he Future blijft ook na dit jaar weer een van mijn favoriete festivals. Het is een festival wat erg toegankelijk is omdat de sfeer daar ook toe doet. Iedereen ziet er goed uit, er hangt een goede vibe en qua muziek is er voor ieder wel iets wat hem/haar aanspreekt.

Na 12 edities heeft de organisatie besloten volgend jaar een weekend festival te organiseren op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli! Ik reserveer in ieder geval alvast mijn plaatsje op de camping!
Welcome to the Future, I’ll see you next year!Reporter: Yannick Alsemgeest

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.098 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.098 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen