Party reports‘Valhalla is één van die feesten die laat zien dat de doelgroep voor techno &
(deep)house nog steeds blijft groeien en het dus steeds een breder publiek trekt, en langzamerhand moeten de liefhebbers die al langer in de scene zitten dat maar gaan accepteren.’

Op zaterdag 17 december reisden we af naar het grootste circus van Nederland, het Valhalla festival in de RAI. Jaarlijks wordt dit massale dance event door duizenden feestende toeschouwers bezocht en ook dit jaar was het weer uitverkocht. Ik was er namens Guestzone bij om verslag van deze mega rave te doen. Benieuwd? Lees snel verder!

Groots
Misschien is het je in de vorige alinea al opgevallen dat ik graag benadruk over hoe groot het wel niet was.. Tot aan afgelopen zaterdag dacht ik dat de Westergasfabriek een van de grootste locaties was waar ik tot nu toe in Nederland ben geweest. Valhalla heeft 7 stages en bijna alle 7 stages waren letterlijk even groot als de Westergasfabriek. Ben jij een techno liefhebber die houdt van kleine donkere ruimtes, dan is dit niets voor jou!

Publiek
Bij binnenkomst bleek al dat een hoop mensen dit wisten. Wat de eerste 5 minuten al opviel is dat het publiek erg gemixt was. Van meisjes die van hun ouders voor de eerste keer naar een dancevent mogen gaan tot volwassenen van rond de 50 jaar. Niet alleen de leeftijden van het feest waren erg gemixt, ook het soort publiek. Soms keek ik om mij heen en vroeg ik mezelf af of ik op Valhalla, Defqon 1, Latin Village of Dancevalley was..

Van alle kermissen thuis
De diversiteit van het publiek was natuurlijk ook te danken aan de erg brede line-up van Valhalla. Hoewel de line-up vooral bestond uit techno/house/techhouse/deephouse namen maakte ‘The great wall’ plaats voor de grotere Nederlandse urban acts van dit moment. Deze stage werd gedurende de gehele avond/nacht erg druk bezocht en tijdens het optreden van De Jeugd van Tegenwoordig was het zelfs zo druk dat ik mijn best moest doen om een glimp van Willie Wartaal, Vieze Fur en Faberyayo op te vangen.
Supersnel!
Als je zo’n groot feest organiseert moet natuurlijk organisatorisch alles top zijn. Gelukkig was dit bij Valhalla het geval. Hooguit 5 minuten in de rij gestaan om binnen te komen, 5 minuten bij het fouilleren en bij de munten en kluisjes stond haast geen rij! Ook bij de bar werd je 9 van de 10 keer direct geholpen. Dit was allemaal super goed geregeld en ik heb me geen 1 moment ergens aan hoeven te ergeren. Bij het verlaten van de RAI duurde het wel wat langer maar dat is logisch als duizenden mensen tegelijkertijd naar huis gaan. Ik ben nog nooit op een festival/feest geweest waar dit zo goed was geregeld als hier, top ontvangst!

The Boardwalk
The Boardwalk was een van de stages waar is het meest ben geweest deze avond. Toen ik hier aankwam na de rest van de stages even kort te hebben verkend was de fransman Agoria met een heerlijke set bezig. De stage was aardig vol en hij bezorgde het publiek behoorlijk wat ‘fist pump momentjes’ met plaatjes zoals Green Velvet – Flash (Eats Everything remix) en de all time classic Oxia – Domino:Na Agoria verschenen 2 helden achter de decks voor een b2b setje. De Sluwe Vos en Benny Rodrigues pakten de draad heerlijk op en draaiden een super energiek setje. En oh wat is het toch genieten wanneer Benny zijn bekende trucje met de schuifknoppen op de mixer doet! Na Benny en Sluwe was het de beurt aan Gaiser om met een liveset het niveau vast te houden op deze stage. Wat je als snel merkte is dat er wanneer een wat minder bekende naam ging draaien het al een stuk minder druk werd bij de stage, terwijl Gaiser een DJ is van top formaat. Na een tijdje van Gaiser te hebben genoten vertrokken wij naar de SAVANNAH stage voor een afsluiter waar ik erg naar uitkeek!

Things to do
Tussen de setjes door was er naast het dansen ontzettend veel te doen op het festival terrein. Zo kon je gratis in de zweefmolen, in het reuzenrad en er was een ruime keuze aan eettentjes! Buiten de stages om was alles net zoals op een echte kermis. Ook liepen er over de eetpleintjes en door het publiek vaak acts zoals mensen op stelten en Chinese draken.

Savannah
De afsluiter van Patrick Topping b2b met Skream was er eentje waar ik al een paar weken naar uit keek en wat voor mij ook dé set van Valhalla moest worden. Helaas merkte je hier ook weer hetzelfde als bij Gaiser. Bij iets wat minder commerciële namen wordt het al snel rustiger. Tijdens de set van Skream en Topping zag je overal in de zaal lege plekken en was het niet gevuld met dansende mensen. Op een set van deze mannen moet je super los gaan maar de mensen in de zaal stonden maar een beetje stil om zich heen te kijken, alsof ze de muziek niet snapten.. Toen de laatste beats klonken om half 7 was het voor mij tijd om de RAI te verlaten en naar huis te gaan.

Niet voor de liefhebbers
Als ik Valhalla een cijfer zou moeten geven zou ik dat een 7 zijn. Dit cijfer is dan vooral gebaseerd op de strakke organisatie, brede line-up, veel te doen, de vele eetmogelijkheden en bereikbaarheid. Wanneer ik zelf als technoliefhebber Valhalla zou moeten beoordelen op muzikaliteit, sfeer en plubliek zou ik Valhalla onvoldoende beoordelen, maar nogmaals, dat is vanuit mijn visie. Valhalla is een van die feesten die laat zien dat de doelgroep voor techno/techhouse/house/deephouse nog steeds blijft groeien en het dus steeds een breder publiek trekt, en langzamer hand moeten de liefhebbers die al langer in de scene zitten dat maar gaan accepteren.

Voor de random partyganger
Zou ik dan wel nog steeds Valhalla aanraden bij mensen. Tuurlijk! Het is gewoon een ontzettend leuk feest voor de random partyganger die een leuke avond met zijn/haar vrienden en vriendinnen wilt. Maar het is zeker geen aanrader voor de liefhebbers die al een aantal jaar in deze scene zitten.


Reporter: Yannick Alsemgeest

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.169 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.169 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen