Party reportsDixon steelt de show tijdens het concept van Tale of Us

Loveland was een van de organisaties die haar ADE-programma al vrij vroeg presenteerde. Eind juni maakte zij bekend dat het op Ibiza ontstaande concept Afterlife, van Tale of Us, tijdens het Amsterdam Dance Event een avond zou hosten in de Mediahaven in Amsterdam. Met pas drie namen op de line-up, Tale of Us, Dixon en Mind Against, werd er al flink uitgekeken naar deze nacht! Dit beloofde een hele duistere, maar geweldige avond te worden.

Toen wij al rond 23:30 de Mediahaven binnen liepen was het in studio 1, waar 2500 man in past, nog vrij rustig. Somne was hier aan het draaien en ook hieraan merkte dat het nog erg vroeg was. Ik kende deze artiest niet maar aan zijn stijl van draaien merkte je heel erg dat het allemaal erg opbouwend was voor de rest van het programma. Dat opbouwende draaien was niet terug te vinden in studio 2 en in ‘the basement’. Hier kozen Vaal en Woo York ervoor om de duistere en redelijk harde ‘Afterlife sound’ er al vroeg in te brengen.

Wanneer Mind Against plaats nam achter de draaitafels in studio 1 werd het opeens behoorlijk vol in deze zaal, en heel veel rustiger is het niet geworden. Het was duidelijk dat voor de meeste mensen de avond nu pas begon en dat de echte headliners allemaal in studio 1 stonden. Toch waren er gedurende de hele nacht ook nog mensen te vinden in the basement waar de altijd vrolijke Duitser Gerd Janson even afzag van techno en een heerlijk funky groovy disco setje weg stond te geven. Ook Matthew Jonson trok met zijn erg sterke liveset een volle zaal!

Nadat Mind Against een behoorlijk duister setje, gevuld met veel hoge tonen en diepe klanken, had weggegeven, wat precies past bij de ‘Afterlife sound’ was het de beurt aan Âme en Rødhåd om dit op te volgen. Een erg interessante combinatie. Âme die normaal wat meer van de deephouse is en Rødhåd die van het wat hardere werk is. Toch zorgde zij met z’n twee voor een heerlijk vervolg op Mind Against en de sfeer was om te genieten. Een set gevuld met een aantal heerlijke climaxen zorgde ervoor dat het publiek hier heerlijk in opging!

De temperaturen in de Mediahaven begonnen flink op te op te lopen en het werd steeds drukker en drukker in studio 1, dus we gingen maar eens kijken of we ergens konden relaxen. In de kelder hadden ze in een ruimte een aantal banken neergezet waar je even bij kon komen en met elkaar en andere partygangers kon praten. Veel van de mensen met wie je een praatje probeerde te maken reageerde verward met ‘excuse me?’, wat erg op begon te vallen in de loop van de avond. Loveland Afterlife bleek een populair event te zijn bij ADE-toeristen uit het buitenland.

Na even te hebben gerust, gingen wij terug naar studio 1 om (mijn persoonlijke held) Dixon te bewonderen. Ik kan niet stoppen met het te zeggen maar deze man kan zo belachelijk goed draaien. Al zo vaak gezien, maar nog nooit tegen gevallen. Alles wat hij draait, soulful, afro, techhouse, deephouse, disco, house, techno, nieuw of oud, lijkt wel in goud te veranderen! Naar verwachtingen op basis van de timetable zou Dixon deze avond een wat steviger setje dan normaal neerzetten, en dat heeft hij ook zeker gedaan, maar de manier waarop was geweldig. Zoveel emotie, non-verbale interactie en muzikale elementen heb ik zelden iemand in een set zien stoppen, geweldig! Voor Tale of Us, die hierna de boel zouden afsluiten, zou het erg lastig worden om hier kwalitatief overheen te gaan.

Matteo en Carmine, twee heren die eerst in de advocatuur zaten maar daar eigenlijk maar geen zak aan vonden. "Hé, weetje wat, laten we muziek gaan maken" zeiden ze en nu zijn zij het wereldberoemde duo Tale of Us. Het duurde even totdat hun naamsbekendheid echt doorbrak maar nu hebben ze ook wel alles: Een studio in een penthouse in Berlijn, de hele zomer lang het Afterlife concept in Space Ibiza en een aantal super dikke tracks!

De twee Italianen begonnen hun set met het nummer ‘Wander to Hell’ in de remix van Locked Groove, die eerder op de avond in studio 2 draaide. Een erg duister nummer maar wanneer de drop kwam zag je de handjes de lucht in gaan en het publiek ging uit zijn dak. Het duo bleef de gehele set knallen en liet zichzelf van z'n beste kant zien, maar beter dan Dixon, dat was het niet. Een ontzettend magisch moment was de afsluiting van hun set. Dit hadden ze niet beter kunnen doen, geweldig was het! Wat een plaatkeuze om deze avond af te sluiten met ‘Surge’ van Patrice Baumel. Nog een keer gingen de handjes omhoog en kon iedereen met volle teugen genieten.

Het was voor Tale of Us en Loveland een ontzettend groot succes om Afterlife naar Nederland te halen tijdens ADE. Het feest was al een aantal weken van tevoren uitverkocht en het had in de Mediahaven de mogelijkheid om groots uit te pakken! Een ontzettend mooie avond en muzikaal zeer sterk! Een avond die de meesten niet snel zullen vergeten! Toch nog een paar kritische punten:

• Het was de gehele avond bizar druk in studio 1, wat erg logisch is met de muzikale invulling die daar te vinden was. Of verspreid de headliners beter over zalen of verkoop minder kaarten.
• Vanaf een uur of 2/3 leek het wel alsof de airco/ventilatie kapot was in studio 1. Dit was het laatste half uur zo erg dat er vochtdruppels vanaf het plafond naar beneden kwamen. Lekker zoutig drankje.
• Een Afterlife t-shirt verkopen voor 50 euro? Beetje duur…

Daarentegen:

• Vlotte doorgang
• Aardig personeel (barren/security/munten/kluisjes/merch)
• Geen drukte bij de barren
• Locatie tof aangekleed
• Goed geluid
• Voldoende kluisjes
• Goede line-up
• Muzikaal zeer sterk
• En een heerlijke vibe

Afterlife is zeker een aanrader en volgend jaar zal ik er hoogstwaarschijnlijk weer aanwezig zijn.


Reporter: Yannick Alsemgeest

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.139 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.139 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen