Party reports

Appelsap Fresh Music Festival 2016, Amsterdam (13-08-2016)

donderdag 25 augustus 2016
Yannick Alsemgeest

Party report: Appelsap Fresh Music Festival 2016, Amsterdam (13-08-2016)




Als trouwe bezoeker van techno, house en deephouse festivals leek het mij wel leuk om dit festival seizoen ook nog iets anders te bekijken. Ik herinnerde dat de aflopen twee/drie jaar rondom medio augustus mijn Instagram en Facebook timeline volstonden met een bepaalde foto. Het woord appelsap in hout gesneden drijvend op/langs het water. Elk jaar zag ik zoveel mensen er naar toe gaan, laat ik het dan ook maar eens wagen.

Het festival terrein was erg goed te bereiken. Vanaf treinstation Amsterdam Muiderpoort was het 15 minuten lopen naar het Flevopark waar Appelsap plaatsvond. Aangekomen bij de persbalie worden wij vriendelijk geholpen en het gaat allemaal erg vlot. Vervolgens ging het bij de crewingang een stuk minder vlot omdat de security daar niet wist wie er nou wel en niet hier naar binnen mocht. Na 10 minuten wachten op duidelijkheid mocht zomaar opeens iedereen doorlopen.

Toen wij om 3 uur op het festival terrein aankwamen was het al erg druk. Drukker dan dat je normaal op een ander festival ziet. Gelukkig leverde dit niet echt problemen op. Zowel het bemachtigen van een kluisje als munten ging erg vlot. Ook bij de bar stond er altijd wel 1 persoon klaar om jou te voorzien van een koud drankje.

Na een korte screening van het festivalterrein hadden wij door hoe het festival in elkaar zat. Zoals je op je plattegrondjes/timetable blaadjes, die overigens voldoende en overal beschikbaar waren, kon zien dat in het midden van het festival terrein een meer lag. Dit was het water waar het ‘APPELSAP’ bord altijd in te vinden was. Om het meer heen waren 5 verschillende stages neergezet. De een groter dan de ander maar allemaal erg gezellig! Een leuk detail van appelsap is dat het festival toegankelijk is voor alle leeftijden. Door dit regelement komt jong en oud bij elkaar en geniet iedereen van het Hip-Hop gerelateerde festival.

Wij begonnen ons appelsap avontuur bij de mainstage. Op dit moment stonden Adje & Cho, inclusief support, een dikke show weg te geven. Direct viel ons op dat de mainstage niet echt vrouwvriendelijk was. De bezigheid van het publiek bestond vooral uit moshpits, springen en meeschreeuwen van de hiphop gerelateerd tracks. Ik kon mezelf er wel mee vermaken maar wanneer je hier als dame van 1.60 m op een relaxte afstand van een show had willen genieten was dit je waarschijnlijk niet gelukt. Het hoogtepunt van deze act was zonder twijfel Adje, die zijn show wilde afsluiten met een stagedive. Toen hij als superman met zijn vuist omhoog het publiek insprong bleef hij een behoorlijke tijd zweven op de handen van het publiek.



Na het losgaan op Adje en Cho hadden wij trek gekregen. Gelukkig hoefde je op Appelsap niet al te ver te zoeken naar eten. Met een uitgebreide foodcourt was er voor ieder wat wils. Van hamburgers - misschien wel de lekkerste burger die ik ooit heb gegeten (Vleeswolf) - tot roti en pasteitjes. Daarnaast hoefde je niet te zoeken naar een plekje om van je maaltijd te genieten. Er waren ruim voldoende picknicktafels geplaatst zodat iedereen kon zitten.

Maar eens verder kijken. In de timetable zagen wij al dat er wat deephouse gerelateerde dj’s stonden op de Deviation stage. Toen wij hier aan kwam stond de Amsterdamse DJ Cinnaman inderdaad een funky house setje weg te geven achter de decks. Na hem zullen ook Lil Silva en niemand minder dan Kenny Dope deze stage rocken. Ondanks dat dit genre niet het geen is waarvoor de mensen naar Appelsap komen was het op elk moment gedurende de dag druk bij deze stage.

Laten wij weer vertrekken naar de mainstage want daar zou Broederliefde optreden. Na een tijdje wachten omdat zij in het programma van ‘ey ey, Rotjoch op je beeldscherm’ stonden kwamen de mannen na onder andere Boef en Poke eindelijk het podium op. Die lange tijd wachten compenseerde zij met het maken van een feestje, wat de gemiddelde fan inmiddels wel gewend is van Broederliefde. Later hebben wij op de mainstage ook nog het optreden van Noah’s Ark bezocht waar Hef, Murda Turk en Jiggy Djé de stage ook volledig op zijn kop zetten.

Terwijl wij een rondje lopen over het festival terrein zien wij dat er bij de RedLightRadio stage ook een flink feestje aan de gang is. Het is er erg druk en SirOJ draait een beetje disco/house platen waar het publiek zo te zien totaal gaan moeite mee heeft. Ook komen wij langs de Spraakwaterbar/Karaoke tent. Eerder op de dag zagen wij al dat festivalganger op deze plek hun favoriete nummers kinderen coveren samen met hun mede fans. Nu stond bij deze stage, die ongeveer even groot was als een klaslokaal, Broederliefde een showtje weg te geven! De tent was tot aan de nok toe gevuld met meezingende, dansende en schurende festivalgangers. Opnieuw maakte Broederliefde er op deze dag een flink feestje van!

Om 22:15 gingen wij opzoek naar een afsluiting. Gingen wij voor een optreden bij de mainstage van de enige echte FAT JOE of deden wij dit bij de Noisey stage waar FS Green de boel zou afsluiten? Na bijna de hele dag liveoptredens te hebben gezien kozen wij toch voor FS Green. Met en set gevuld met Hiphop/Trap/R&B/Disco/Bubbeling muziek sloot hij Appelsap The Fresh Music Festival 2016 grandioos af.



Appelsap is een festival wat geschikt is voor elk soort persoon. But remember, it’s all about the hip and the hop. Jong en oud gaan hier los en buiten de moshpits en soms boze rapteksten om hangt er een erg fijne sfeer op het festival. Alles op het festival terrein was zo top geregeld waardoor ik niet zo snel minpunten heb kunnen ondervinden. Appelsap is een echte aanraden voor als je eens iets anders wil in het festival seizoen. Appelsap is LIT!


Reporter: Yannick Alsemgeest

Meer info evenement




Foutje gezien? Let us know!




Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.132 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.132 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie



akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.






Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.



Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen