Party reportsAfgelopen zaterdag verhuisde STRAF_WERK haar festival voor de komende jaren naar het Amsterdamse stadsstrand van Blijburg Aan Zee. Deze nieuwe locatie biedt volgens de organisatie meer bewegingsvrijheid waardoor er veel ruimte is voor creativiteit. De vierde editie van STRAF_WERK bestond uit een line-up om je vingers bij af te likken met Jamie Jones, Joris Voorn, Hot Since 82, De Sluwe Vos en Tom Trago. Lees verder wat Guestzone vond van o.a de nieuwe locatie.

Het festival was zowel met de auto als met het OV prima te bereiken. Vanaf Amsterdam CS reed er een tram en we zagen veel pendelbussen langsrijden die de bezoekers netjes op de plaats van bestemming brachten. Bij binnenkomst viel ons direct het schitterende uitzicht over het IJmeer op. Op het strand waren vijf stages opgebouwd aan het water en het gehele terrein ademde een chille, idyllische vibe.Het was duidelijk te merken dat STRAF_WERK dit jaar nog een stapje verder was gegaan met de aankleding van het festival. Een groot STRAF_WERK sign bij de ingang in holografische kleuren, kunstobjecten in de vorm van een imposante spiegelpilaar en een triangelvormige stages zorgden voor een futuristisch effect. Daarnaast was er een hippiemarkt met allerlei leuke hebbedingetjes.

UITEENLOPENDE PROGRAMMERING

Ook dit jaar stonden er weer grote binnen- en buitenlandse namen op het veelzijdige programma. Het Italiaanse duo Mind Against stonden er deze editie voor het eerst en wat hebben we genoten van deze geweldige set! Plaatjes die het altijd goed doen zoals ‘Patrice Baumel – Surge’ en ‘Trikk - Proto-Rhyt’ galmden voortreffelijk door de BLANC tent. Ja, Mind Against jullie hebben er een fan bij.


Niet veel later nam Agoria het stokje over in area BLANC en ook deze set was om van te smullen. Hardere techno tracks werden afgewisseld met wat mildere housedeuntjes en dat klinkt misschien onsamenhangend maar toch kreeg deze man het voor elkaar om het vlekkeloos in elkaar over te laten vloeien. Een fijn hoogtepuntje uit zijn set was de knaller: ‘Fango – Vena Cava’.

RED STAGE
Toen de regen inmiddels weer was verdwenen als sneeuw voor de zon (ja, wij zijn van suiker), gingen we een kijkje nemen bij de RED stage. Dit podium was opgebouwd in een reusachtige, stalen bol met hier en daar rode driehoeken. Opmerkelijk was dat ik dit object al eens eerder ben tegengekomen op A Day At The Park.Desalniettemin kwam het bij STRAF_WERK beter tot zijn recht want zij hadden het obstakel gestald in een grote kuil waar het publiek lekker kon losgaan met de voetjes in het zand. Bij deze stage kreeg ook opkomend talent de kans om zich te laten horen. Zo waren de Rotterdamse Modular DJ’s ook geboekt aan het begin van de dag. Later op de dag draaide Paul Woolford, die een opvallende twist aan zijn set gaf door wat acidplaatjes zoals ‘Neil Landstrumm - I Can’t Keep Up with The Ghost’ te spinnen. Een aangename verrassing!

FOOD
Reporters krijgen honger van dansen dus direct na Paul’s set rolden we door naar het eetgedeelte. Een verzameling kleurrijke foodtrucks stonden geparkeerd aan het water en uiteraard was er ontzettend veel keus. Van biologische patat tot wok en zelfs een power proteïne shake was niet te gek. Tevens bevond zich hier ook een grote chill area, wat natuurlijk nooit verkeerd is met zomerse temperaturen.

AFSLUITING

Het stond op de planning om af te sluiten bij de mainstage. Headliner Jamie Jones kreeg de eer om deze GREEN stage op zijn kop te zetten, maar naar onze mening was zijn set toch iets aan de tamme kant. Wel was er op dat moment een mooie zonsondergang te bewonderen. De BLANC stage was gelukkig niet ver lopen dus we hebben het laatste kwartier nog optimaal genoten van de set van held Joris Voorn. Met een tevreden gevoel naar huis!

We kunnen concluderen dat STRAF_WERK haar uiterste best heeft gedaan om het nieuwe terrein zo goed mogelijk te voorzien van creativiteit en bewegingsvrijheid. Toch zijn we van mening dat dansen op het zand op een gegeven moment niet heel fijn meer is. Desondanks heeft de organisatie haar kracht om meerdere stijlen samen te brengen zeker waargemaakt. Voornamelijk de artiesten en niet te vergeten de randprogrammering maken STRAF_WERK een festival waar je zeker eens naartoe moet gaan.


Reporter: Denise Van de ReeFoutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.175 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.175 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen