Afterlife x Loveland, Amsterdam (19-10-2017)

zondag 29 oktober 2017
Denise Van de Ree

Party report: Afterlife x Loveland, Amsterdam (19-10-2017)Na het succesvolle ADE-debuut van Afterlife x Loveland in 2016, keerde de organisaties dit jaar terug naar ‘s werelds grootste clubfestival. De avond werd op een bijzondere locatie gehouden gelegen in Amsterdam-West: De Mediahaven. De Mediahaven is sinds 2014 de ADE thuisbasis van Loveland. Het gebouw is gelegen in de Houthaven, direct aan het IJ, en diende vroeger als houthandel- en opslagplaats. De adembenemende locatie is in de loop der jaren omgetoverd tot een gebouw met drie verdiepingen met zicht op het water, een goede akoestiek en misschien wel het allergrootste pluspunt: geen geluidsrestricties. Loveland heeft hier tijdens ADE 2017 optimaal gebruik van gemaakt met maar liefst vier avonden die werden gehost door Afterlife, Diynamic, Circoloco en GEM Records. In dit report lees je het verslag van Afterlife!

Dat het door het Italiaanse dj-duo Tale Of Us opgerichte platenlabel Afterlife goed bezig is, kan geen enkele technoliefhebber zijn ontgaan. De platenmaatschappij is amper twee jaar oud maar nu al super populair. Met vele releases van onder anderen Recondite, Mind Against en SHDW & Obscure Shape en een eigen gecureerde avond in de Privilege op Ibiza, mag het label zich welvarend noemen. Afterlife’s aangesloten artiesten werden speciaal voor deze ADE-editie geprogrammeerd in de uitverkochte Mediahaven. In de rij voor dit immense 12-meter hoge gebouw, heerste al een chille vibe onder de voornamelijk internationale bezoekers. Ook de organisatie droeg een steentje bij aan de gemoedelijke sfeer, door het geven van een korte rondleiding, backstage bandjes en een aantal tokens.Studio 1

Bij het binnentreden van de wandelgangen werden we verrast met oogstrelende onderwaterprojecties, die op de muren werden afgebeeld. De hoogstaande line-up was onderverdeeld in drie verschillende zalen. Studio 1, studio 2 en the Basement. Studio 1 was overduidelijk favoriet want deze zaal stond tot het laatste uur helemaal gevuld. Stephan Bodzin had inmiddels plaatsgenomen in de booth waarna het volume een stuk wijder open ging. Toen merkte je pas echt hoe voortreffelijk Bodzin’s opzwepende synths tot zijn recht kwamen door het kraakheldere geluidssysteem. Zelfs bij de verhogingen waren extra boxen opgehangen zodat overal de muziek even goed hoorbaar was. Zijn eigen track ‘Zulu’ die hij tot twee keer toe speelde, werd fistpumpend ontvangen door het enthousiaste publiek.Mathew Jonson
Na opgewarmd te zijn in de hoofdzaal was het geen slecht plan om Studio 2 te verkennen, waar Mathew Jonson een live act deed. De Canadees heeft door de jaren heen een degelijke reputatie opgebouwd met een stijl die in het midden houdt tussen techno en minimal. Tijdens zijn set wist hij een behaaglijke sfeer neer te zetten en deze ook vast te houden. Percussierijke beats werden afgewisseld met diepe ambient klanken. Het publiek vond de trip heerlijk en wij sloten ons daar helemaal bij aan.

Recondite (live)
Bij terugkomst in Studio 1 was niet alleen het tempo omhoog gegaan maar ook de tropische temperaturen. Dit weerhield ons er niet van om de live set van Recondite te aanschouwen. Recondite staat erom bekend dat hij iedere sets aanpast aan de vibe van het publiek. De globale sfeer en zijn eigen humeur vervullen hierbij een sleutelfunctie. Aangezien er een hoge energie hing, speelde Recondite hier naadloos op in met tracks uit zijn eigen repertoire. Zijn welbekende productie ‘Phalanx’ was een mooie weerspiegeling van het vervagen van de grenzen tussen ambient, house en techno.Legendarische afsluiter
Tale Of Us nam het stokje over van Recondite. Waar het publiek al volledig uit zijn dak ging bij de voorgaande set, deed Tale Of Us hier nog een schepje bovenop. Een verbluffende lichtshow en CO2-kanonnen zorgden ervoor dat je je even in de Privilege op Ibiza waande. Naast scherpe hi-hats en heerlijke bassdrops kozen ze op de rustigere momenten voor precies de juiste platen om de ervaring zo meeslepend mogelijk te maken. ‘Hans Zimmer – Time (Tale Of Us Remix)’ was de afsluitende plaat die onze trommelvliezen flink lieten klapperen. Wat was dit een legendarische afsluiting van een kwaliteitsconcept dat Afterlife heet!

Beeld: Loveland


Reporter: Denise Van de Ree

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.497 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.497 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen