Je zult vast en zeker denken, een winterfestival in Nederland? Dat lijkt me onmogelijk. Toch maakte organisatie Xsense, ook wel bekend van het succesvolle concept Lief Festival, het voor de vierde keer op rij mogelijk om stadspark Transwijk Utrecht om te toveren tot een waar sneeuwparadijs! Uiteraard zou het geen winterfestival zijn zonder een dresscode dus er werd al vroeg van te voren gevraagd om oma’s gebreide sjaal, skibril en handschoenen van zolder te halen. Een flinke lading humor en winterse gekkigheid zorgden daar omheen voor een heerlijk feest. Lees hieronder hoe de festivalvibe eraan toe ging:

Park Transwijk

Toen we aankwamen bij Park Transwijk, verliep alles op rolletjes. Er stonden geen lange rijen bij de ingang en bij binnenkomst kreeg ik als Guestzone reporter een persbandje inclusief drankmunten. Ook was het mogelijk om met dit bandje backstage te kunnen in overleg met de stagemanagers. Het was wel even uitvinden hoe de kleine kluisjes werkten maar dat was gelukkig snel gefixt.

Het festival zelf vormde een creatief winterdorp wat bestond uit een sfeervol buitenplein met verschillende eetkraampjes en veel randentertainment. Tussen al deze gezelligheid stonden vijf grote, verwarmde circustenten met ieder een eigen genre, die uiteenliepen van après-ski muziek tot techno. In de loop van de dag werd het compacte terrein gevuld met feestgangers in de foutste dieren onesies, kleurrijke winteroutfits en opvallende skipakken die vooral pijn deden aan je ogen.

Ruige Piste

Als we terugkijken op de aantrekkelijke line-up, draaide dit festival niet alleen om de Sneeuwbal Pinguin mascotte die bij iedere stage opdook in het spraakmakende decor. Grote namen als Jeff Rushin, Joran van Pol, Gaiser, Umek, Egbert en Technasia stonden namelijk klaar om te beuken in de razende technotent. Joran van Pol warmde onze verkleumde voetjes op met een energieke set. Joran’s platenkeuze was veelzijdig en hij wist het publiek goed te verrassen. Omdat de tent erg donker was, kwamen de visuals rond het middaguur al mooi tot zijn recht. Wanneer Gaiser het ‘ijsstokje’ overnam, kwamen naast zijn technolawine ook melodieuzere klanken aan bod. Zijn welbekende track ‘Gaiser – Some Slip’ maakte tijdens zijn draaiuurtje een hele mooie come back.

Bij het verkennen van de randprogrammering kwamen we terecht bij knusse kampvuurtjes waar iedereen gezellig tegen elkaar aan kroop, een hoge Sneeuwbal Piste waar je met een band van af kon roetsjen, een photobooth in de vorm van een ouderwets busje en niet te vergeten: de Sauna to Go! Ook in de opblaasbare iglo-stage was de apres-techno party helemaal aan, waarbij DJ Mucho ongegeneerd zorgde voor de beste feestklassiekers zoals ‘I Wanna Be A Hippy’ en ‘Barbie Girl’.Behaaglijke hut
In de Deep & Techhouse tent was het genieten geblazen met de diepere sounds van Luuk van Dijk, Prunk, De Sluwe Vos en Benny Rodrigues. Vooral Prunk sprong uit dit rijtje van de piste, door zalige platen te draaien zoals ‘Sabb - One Of Us feat. Forrest (Dennis Ferrer Remix)’. Ook Benny Rodrigues draaide als vanouds en kon het wederom niet laten om de all time favorite ‘Jimmy Edgar – Strike’ even te spinnen.

Eenmaal door de warmgeklede mensenmassa heen gekomen in de House tent, konden we nog net een stukje meepakken van La Fuente’s set. Zijn enthousiastme werkte zeer aanstekelijk bij het publiek en ook zijn verfrissende set liet onze heupen heen en weer gaan. De ‘Woeste Helling’ die gehost werd door MC Iceman, was de perfect stage om even af te wisselen tussen de verschillende muziekstijlen.

Conclusie
Of wij inmiddels voorbereid zijn op de winter? Reken maar van YES! Het uitverkochte Sneeuwbal Festival heeft laten ons laten zien dat een festival lang niet alleen in de zomer mogelijk is in ons koude kikkerlandje. Een uniek en geslaagd concept dus. Ookal waren de tenten soms naar mijn idee iets te ‘knus’ en te druk, het was zeker een dag vol winters vermaak, sociaal publiek en goede muziek!


Reporter: Denise Van de Ree

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.590 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.590 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen