Party reports

Into The Woods Festival 2016, Amersfoort (10-09-2016)

donderdag 15 september 2016
Denise Van de Ree

Party report: Into The Woods Festival 2016, Amersfoort (10-09-2016)
Afgelopen zaterdag gingen we voor de eerste keer naar één van de meest onderscheidende dance-evenementen van Nederland: Into the Woods. Bij de locatie Openluchttheater denk je in eerste instantie niet direct aan een natuurgebied, maar die gedachte werd al snel bijgesteld bij het betreden van het magische doolhof. Deze unieke locatie was uitermate geschikt voor een sprookjesachtig festival, het werd namelijk midden in een prachtig bos gehouden.

Het was ons al bekend dat de organisatie van Into The Woods ieder jaar alles uit de kast trekt om haar bezoekers een zo psychedelisch mogelijke ervaring te bezorgen. Circa 280 kunstenaars hebben voor 20.000 bezoekers een schitterend terrein in elkaar getimmerd. Het was dus niet zo gek dat we met hoge verwachtingen aankwamen bij de entree. Bij binnenkomst kreeg je een speciaal bekerfiche. In ruil voor het fiche kreeg je bij de bar je eerste beker gratis. Een ander groot voordeel was dat je niet met zo’n lege rakker achterbleef omdat je de beker weer kon inruilen voor een nieuw fiche. Geniale oplossing!

Randprogrammering
Bij het betreden van de kluisjes kon onze dag eigenlijk al niet meer stuk. De lockercontainer was volledig versierd met discoverlichting en op de achtergrond klonk een Eftelingachtig deuntje wat ons heerlijk in de sprookjesstemming bracht. Op het terrein werden we direct verrast met een uiteenlopende randprogrammering. In ieder verscholen hoekje werden miniatuurtuinkabouters gespot. Onze eerste blik viel op Vitamine Blij. Een stand waar je ‘alle gekheid op een stokje’ kon knutselen en daarmee door de wildernis kon pronken. Daarnaast was er een hippe markt waar o.a strijkpatches en kekke zonnebrilletjes te verkrijgen waren. Een paar meter verder troffen we een paaldans workshop aan, een levensgrote flipperkast en verstopte chillhutjes. Aan de bosrand was een idyllische oase gecreëerd waar je een bosmassage kon ervaren, een bezoekje aan de sauna, of een ontspannend lesje yoga.Ook foodplaza Into The Food bleef niet onopgemerkt. Had je zin in iets aparts, dan kon je terecht bij niemand minder dan de Oesterdude. Meer zin in een vers gemaakte pizza, roti of varkensvlees van het spit? Ook dat was hier mogelijk. Met een goed gevuld broodje achter de kiezen, was het tijd om compleet te verdwalen!

Eigen sound, uniek en intiem
Het festival bestond uit maar liefst 72 acts verdeeld over twee dagen en zes podia: Het Beukenbos, de Takkenstage, de Stekplek, Into the Groove, de Bosspot en de Champagneria. Daarnaast was BOOM Shakalak Soundsytem een onaangekondigde stage. Ieder podium had zijn eigen sound, unieke sfeer en intieme karakter. We waagden onze eerste danspassen in het Beukenbos, een stage die verborgen zat tussen de lommerrijke bomen. De zonnestralen tussen de takken gaven een verbluffend resultaat. De naam Beukenbos deed zijn eer aan want de bladeren vielen nog net niet naar beneden van het heerlijke technogeweld van KR!Z. Na het nodige stampwerk vervolgden we onze trektocht naar de volgende spot.Stek Plek was er zo eentje die je niet zomaar voorbij kon lopen. We bleven hangen omdat Trippin Jaguar onze aandacht trok met aangename slow-house melodieën. Deze man heeft ook de Into The Woods 2016 Festival Theme EP gemaakt samen met Marbert Rocel. Een experiment met organische instrumenten, voorwerpen en geluiden uit het bos. Zeker de moeite waard om eens te beluisteren.

Takken Stage
Onze favoriete plek in het psychedelische geboomte, was overduidelijk de Takken Stage. Naast de verassende, tegendraadse house- en technosets, was ook de aankleding bewonderenswaardig te noemen. Houtwerken met lichtgevende bollen, fluorescerende constructies en flikkerende stroboscopen gaven een oogstrelend effect in het diepe, donkere woud. Konstantin Sibold bezorgde een fenomenale technoset die ons volledig in extase bracht en ook opvolger Max Cooper heeft laten zien wat zijn soepele, energieke geluid waard is. We deden heel even onze ogen dicht om onze zintuigen nog een laatste uurtje te laten prikkelen.... Shit was het festival nu alweer afgelopen?!Into The Woods heeft ons bewezen dat ze creativiteit hoog in het vaandel heeft staan. Het is ook niet te bevatten hoeveel tijd, liefde en moeite de organisatie in deze succesformule heeft gestoken. Dat het festival één van de snelst uitverkochte Nederlandse festivals is, snappen wij nu maar al te goed. Dit fantastische fenomeen staat alvast met koeienletters in de agenda van 2017.

Wij waren er ook op de vrijdag, lees hier het verslag!


Reporter: Denise Van de Ree

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.169 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.169 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen