Buiten Westen, Ouderkerk aan de Amstel (16-07-2016)

woensdag 20 juli 2016
Denise Van de Ree

Party report: Buiten Westen, Ouderkerk aan de Amstel (16-07-2016)Buiten Westen, hét festival voor vrije geesten en geluiden vierde dit jaar haar vijfde editie. Ditmaal niet in de binnenstad van Amsterdam maar de Ouderkerkerplas, op steenworp afstand van Amsterdam Zuid. Deze ingrijpende verandering was een stap die er al even aan zat te komen. De reden van de verhuizing was het gebrek aan ruimte en creatieve potentie. Aan de Ouderkerkerplas kon de organisatie bezoekers meer bomen, water, gras, strandjes en twee keer zoveel oppervlakte per bezoeker bieden en dat was opvallend afgelopen zaterdag. Benieuwd naar Guestzone’s bevindingen? Lees dan verder!

De Ouderkerkerplas was goed bereikbaar voor zowel auto als openbaar vervoer. Pendelbussen brachten de bezoekers binnen een mum van tijd van station Bijlmer ArenA naar het festivalterrein. Ook voor de pers was alles prima geregeld. Na het ophalen van onze persbandjes kon het feest gaan beginnen.
Bij binnenkomst kregen we een timetable mee waarop al snel af te lezen was dat veel partijen het dit jaar dunnetjes over kwamen doen. Vijf organisaties uit het Amsterdamse nachtleven: Next Monday’s Hangover, Paardenkracht, Cartel, Pleinvrees en Les Enfants Terribles kregen de eer om een eigen stage te hosten op Buiten Westen 2016.

Vrijzinnig en eigentijds
De kernwaarden van Buiten Westen: vrijzinnig en eigentijds kwamen voortreffelijk naar voren bij de aankleding van het festival. Zo had de Pleinvrees stage een te gek decor in de vorm van een tipi en werd je bedolven door een warm en intiem clubgevoel bij het betreden van de Cartel stage. Op een aantal mooie plekjes van het terrein waren houten kunstwerken geplaatst met de tekst ‘Buiten Westen’ waar menig Amsterdammer een kiekje heeft geschoten. Daarnaast was ook de hippiemarkt meeverhuisd naar de plas, kon de Bob Ross in je losgemaakt worden bij een levensgroot schilderdoek en keek je je ogen uit bij het bewonderen van de gigantische ballonnenboom. Nog een fijn feitje was dat al het eten op Buiten Westen suikervrij was!

Pleinvrees
Bij de kleurrijke tipi-stage hebben we een veelzijdige set van Frankey & Sandrino bijgewoond. Wat een multitalenten zijn de mannen van dit house duo en wat vulden ze elkaar voortreffelijk aan! Melodische klanken met oog voor detail en housedeuntjes van de bovenste plank waren de ingrediënten voor een heerlijke Pleinvrees opwarmer. Een verrassend plaatje uit hun set: ‘Re.You Ft. The Lazarusman - They Vibed’.Cartel

De Duitse Koreaan Hunee bleek een bekende te zijn onder het liefhebbende publiek. De vibe zit er al goed in wanneer de buitenlandse headliner zijn eerste grooves uit de boxen liet rollen. Hunee houdt zoals gewoonlijk niet van hokjes en deed daarom lekker zijn eigen zin. De plaat ‘First Choice - Let No Man Put Asunder (Baby Baby Baby Aw Shucks Ron Hardy Dub)’ was één van de hoogtepuntjes van zijn eigenzinnige set. De klassieke house-geluiden met een vleugje disco creëerde een heel relaxed sfeertje in ‘club’ Cartel.Conscious Village

Wilde je je energie liever nog even besparen? Dan was de The Conscious Village de perfecte oplossing. Midden op het terrein bevond zich een tempel. Een oase van rust waar je jezelf lekker kon laten gaan tijdens een dansactiviteit, lezing of een workshop. Conscious Talks, Yoga Nidra meditaties, Earth Connecting Dances of Reiki massages om zo kennis te maken met een bewustere levensstijl. Zelf hebben we niet meegedaan maar het was leuk om te zien hoe vele bezoekers deelnamen aan de uiteenlopende activiteiten. Wat ons betreft was dit een unieke aanvulling op het huidige festivalprogramma!

Melera & Weiter
De blikvangers van de line-up waren voor ons Miss Melera en Olivier Weiter. Uiteraard was het al bekend dat ze en koppeltje waren en nu draaiden ze op Buiten Westen ook nog eens samen! De gedeelde liefde voor muziek, brachten ze over in een krachtige back 2 back set. Miss Melera liet voornamelijk haar diepe, melodische housekant horen met platen als ‘Guy J - Nirvana (Original Mix)’ en uiteraard speelde Olivier Weiter hier naadloos op in met energieke tech house zoals ‘Veerus & Maxie Devine – Nightmare’. Het enige minpuntje van de laatste twee uur was de drukte bij de Pleinvrees stage. Dansen in het zand op een hobbelige grond is dan niet meer zo prettig.


Buiten Westen heeft dit jaar ieder detail nog beter tot zijn recht laten komen op hun nieuwe paradijs de Ouderkerkerplas. Toch mag de Pleinvrees stage naar onze mening een grotere dansvloer krijgen volgend jaar. Muzikaliteit, diversiteit, creativiteit en originaliteit, alles was te vinden bij dit vrijzinnige en eigentijdse concept. We hebben gefeest, gedanst en genoten. Volgend jaar weer!


Reporter: Denise Van de Ree

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.870 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.870 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen