Blijdorp Winter Festival, Rotterdam (03-12-2016)

dinsdag 6 december 2016
Denise Van de Ree

Party report: Blijdorp Winter Festival, Rotterdam (03-12-2016)Voor de eerste wintereditie verhuisde Blijdorp Festival naar een van de bijzonderste plekken van Rotterdam: de Van Nelle Fabriek. De locatie alleen al had mij erg nieuwsgierig gemaakt want dit is er niet zomaar een! Deze voormalige koffie- en tabaksfabriek is namelijk een Rijksmonument en staat sinds 2014 op de werelderfgoed lijst van UNESCO. In 2015, stond de Van Nelle zelfs bovenaan de lijst van de 25 Mooiste Fabrieken ter wereld!

Kortom, tijd om te raven op een stukje UNESCO erfgoed. Hieronder lees je hoe ik afgelopen zaterdag 13 uur feest, heel veel dj’s en live acts, kunst én activiteiten heb overleefd!

Van Nelle Fabriek
Blijdorp Winter Festival was voor mij een feestje in de achtertuin. Drie bushaltes rollen en ik was op de plaats van bestemming. Iedere 10 minuten stopte er een lijnbus voor de Van Nelle. Bij aankomst van de fabriek kreeg ik lichte ‘Berghain’ kriebels toen ik vanaf buiten door de grote glazen schachten naar binnen gluurde. Ik nam een aantal flikkerende stroboscopen en een hele diepe bass waar. Dit beloofde veel goeds…Oprichters in de booth
Bij binnenkomst werd meteen duidelijk dat er een ontzettend chille vibe hing op het festival. Om 16:00 stond de mainstage genaamd ‘tabaksfabriek’ al volledig gevuld met Rotterdamse gezelligheid. Hier en daar spotte ik al wat leuke, excentrieke types maar voornamelijk de echte liefhebbers spanden de kroon. Ik kreeg de eer om een housy discosetje van Nino & Frankie, tevens ook oprichters van Blijdorp Festival, te bewonderen. Deze heerlijke, opwarmende beats werden ondersteund door fraaie visuals van dansende eenhoorns en pinguïns. Funkier kon mijn dag niet beginnen.

Zweetiglo

Het terrein verkennen was een avontuurtje opzich, tussen alle prachtig versierde dennenbomen. Buiten bevond zich het foodgedeelte met een breed scala aan eten en drinken. Een stamppot foodtruck, de welbekende Smaakvolvo met verse bakkies pleur, burgers van Wood Grill of een eenvoudig frietje was allen verkrijgbaar.

De iglo stages bevonden zich ook op het buitenterrein. De eerste iglo werd gehost door Yardbird, een befaamde clubavond van Rotterdamse bodem. Hiphop, R&B, pop, house, werkelijk alle relevante muziekstijlen kwamen voorbij in deze knotsgekke area. Twerken op een setje van Jeff Solo werd op een gegeven moment zó gezellig, dat het me toch iets te zweterig werd allemaal. Vanwege de hoge populariteit, was de BAR iglo een stuk minder drukbezocht. Jammer! Volgend jaar misschien een nóg grotere iglo waar beide hosts hun eigen creativiteit los kunnen laten? Ik zie kansen.

De Likt
In de ‘koffiefabriek’ stonden uiteenlopende live acts zoals De Likt, Moody Mehran en Acid Arab op het menu. Als Rotterdammer kon ik het optreden van De Likt uiteraard niet aan me voorbij laten gaan. Keiharde electro-Nederhop en een crowdsurfende Simon in een goudkleurig shortje, was wat ik voorgeschoteld kreeg. Hun welbekende hitje ‘De likt – Ja Dat Bedoel Ik’ ontbrak uiteraard niet. Ja, dit was ‘lekker uit je stekker’ op een héél nieuw level! Fascinerend wel.

Wide Open
De ‘tabaksfabriek’ was toch wel mijn favoriet geworden. Voornamelijk omdat hier het geluidsniveau zeer goed was, wat je natuurlijk niet verwacht in zo’n oude fabriek als de Van Nelle. Daarnaast gaven de grote pilaren en hoge ramen een oogstrelend effect in de betreffende hal. De laatste uurtjes heb ik dan ook intens genoten van de setjes van Detroit Swindle en Serge b2b Gerd. Maar de allerlaatste back2back set van Benny Rodrigues enTom Trago, die tevens een uur langer doorgetrokken werd, was wel een hele bijzondere te noemen. De opzwepende houseklanken van Benny sloten naadloos aan op de fenomenale discoplaatjes van Tom Trago. ‘DJ Hyperactive - Wide Open (Len Faki DJ Edit)’ was zo’n dikke klassieker waarbij ik even transformeerde in een ravende Bokito.

Kunst, cultuur, muziek en blijdschap. Alle speerpunten van Blijdorp Winter Festival waren terug te vinden in dit meer dan geweldige concept. Een Rotterdams fenomeen waar een waanzinnige vibe hing, een liefhebbend partypubliek en fantastische acts. Ik kan spreken van een feestje wat onze stad écht gemist heeft. Het enige wat eigenlijk nog ontbrak, was een pendelbus die me drie haltes naar huis toe kon rollen... ;-) 


Reporter: Denise Van de Ree

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.897 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.897 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen