Waar het concept A State of Trance in de Jaarbeurs zo groots is, reist het concept tijdens het Amsterdam Dance Event af naar het kleinere AFAS Live in Amsterdam voor de 836e radioshow van A State of Trance. Onder hetzelfde thema, I Live For That Energy, beloofde het een groot spektakel te gaan worden. Naast de show in de AFAS Live, werd er ook 836 minuten radio gemaakt op deze dag door Armin van Buuren zelf, vergezeld met meerdere collega’s uit de scene. Liefhebbers van trance werden op donderdag 19 oktober getrakteerd met 14 uur lang trance muziek en een mooie afsluiter van de dag in de AFAS Live.

Tijdens de 836e radioshow, die vanuit Armin zijn eigen radiostudio wordt gepresenteerd, kwamen ook verschillende collega’s voorbij. O.a. Nicky Romero, Julian Jordan en Sunnery James & Ryan Marciano kwamen langs om Armin te feliciteren met deze mijlpaal.

De affiche was gevuld met namen als meesters van de trance Aly & Fila, Cosmic Gate en Protoculture. Daarnaast bundelen Standerwick en Ben Gold hun krachten samen deze avond voor een B2B set en stond er een special guest op het programma. Vooraf werd al groots aangekondigd wie deze special guest zou zijn. De legende en man achter A State of Trance, Armin van Buuren, stond klaar om het publiek te gaan trakteren op een twee uur durende set tijdens deze bijzondere avond.

De datum voor A State of Trance in de Jaarbeurs in 2018 is al bekend. Op 17 februari 2018 verzamelen duizenden trance liefhebbers vanuit de wereld zich in Utrecht om opnieuw de sfeer en harmonie te ervaren waarvoor ze jaarlijks terugkeren. Tijdens de radioshow werden de eerste namen bekend gemaakt. O.a. David Gravell, Ben Nicky, Armin van Buuren en Purple Haze (Sander van Doorn) zijn van de partij tijdens de 850e (!) radioshow van A State of Trance. Meer namen worden in aanloop naar event bekend gemaakt. Daarnaast werd ook de officiële wereldtour van A State of Trance – Be in The Moment aangekondigd. Na de Jaarbeurs reist het concept af naar Polen om daar een onvergetelijke editie neer te gaan zetten.Na het luisteren van A State of Trance 836 vertrekken wij vol enthousiasme richting de AFAS Live. Helaas hebben wij Protoculture moeten missen vanwege een lange rij buiten, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij binnenkomst in de zaal van de AFAS voel je een vertrouwde sfeer. Het podium, wat in februari functioneerde als mainstage in de Jaarbeurs, maakt vannacht haar opwachting in de AFAS Live. Een podium, bestaande uit led verlichting waar de DJ booth tussen staat.

Wanneer wij binnen komen, beginnen de Duitse producers Cosmic Gate aan hun set. Een uur lang gevuld met prachtige vocale trance zorgen voor een ideale warm-up voordat de nacht daar is. De heren mixen hun eigen platen met sterke vocalen samen met euforische trance. Een ideale combinatie om de nacht mee in te gaan.

De nacht wordt geopend door de man achter A State of Trance, Armin van Buuren. Maar liefst twee uur lang werd het publiek getrakteerd op klassiekers, gecombineerd met euforische klanken. Armin trapt af met een plaat, waarvan gespeculeerd wordt dat het gaat om het anthem van A State of Trance: Be In The Moment. Een onwijs lekkere plaat, waarbij psy trance de toon zet maar ook de toon van Armin zijn gehele set. Een hele sterke set, waarbij veel nieuwe muziek ten gehore wordt gebracht. De sfeer in de zaal tijdens Armin zijn set fantastisch. Door de vele vormen van trance die naar voren komen ontstaat er een harmonie in de zaal. Je ziet veel gelukkige mensen, maar ook mensen die ontroerd raken door de muziek. Als afsluiter knalt Armin de remix van Great Spirit aan, die hardstyle producer Wildstylez heeft geproduceerd. Je voelt in de zaal dat deze set niet door iedereen begrepen wordt. Echter vinden wij het fantastisch en een hele slimme zet. Veel mensen geven net wat extra energie om helemaal los te gaan. Voor ons is de set van Armin toch wel het hoogtepunt van de avond. De harmonie, sfeer en sterke keuze in muziek samen met de visuals en licht effecten maken het plaatje compleet.Na Armin werd het stokje overgedragen aan Aly & Fila. Een hele mooie set, waarin de puurheid van trance naar boven komt. Een combinatie van sterke vocalen en melodieën laten zien dat Aly & Fila weet wat hij doet. Opnieuw merk je in de zaal dat mensen ontroerd raken door de muziek die gespeeld wordt.
Als afsluiter stond de bijzondere B2B set te wachten op ons, met Ben Gold en Ian Standerwick. Ben Gold maakte vorig jaar het anthem ‘I Live for That Energy’. Een hele energieke plaat, waarmee de heren hun B2B set ook openen. Een onverwachte verrassing. De heren vullen elkaar goed aan met hun eigen muziek. Een ideale afsluiter voor deze fantastische trance avond. Een heel bijzonder moment was de afsluiting, waarbij de plaat Saving Light van Standerwick met Gareth Emery en Haliene ten gehore wordt gebracht. Het einde van de set wordt extra bijzonder gemaakt wanneer vocalist Haliene op het podium stapt. Een kippenvel momentje, waarbij emotie door heel de AFAS voelbaar is. Een mooie manier om deze B2B set af te sluiten. Stiekem hopen wij deze producers vaker samen te zien op het podium.

Het voelde als een kleinere editie van A State of Trance in de Jaarbeurs. Echter was de sfeer en harmonie in het publiek hetzelfde als tijdens de editie in de Jaarbeurs. Trance heeft een magische kracht die mensen weet samen te brengen en te verbinden. Zowel op melodisch en vocaal niveau. Het brengt een emotie met zich mee, wat je niet vaak ziet bij andere dance feesten. Daarnaast wekt de muziek bij de meeste ook emotie op, wat je bij andere stijlen ook niet vaak voor ziet komen. Naast de line-up, vullen de benodigde visuals en licht effecten de nacht op een positieve manier aan. Opnieuw is er geen kwaad woord te melden over het grootste trance concept van de wereld. Voor even was iedereen ‘In The Moment’. Een bijzonder moment. Wij kijken daardoor ook zeker weer uit naar de volgende ASOT-editie in de Jaarbeurs om hetzelfde opnieuw te kunnen ervaren.Beeld: Floris Heuer en Kleurstof

Reporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen