Party reports

Nassau Festival, Amsterdam (27-04-2017)

zaterdag 29 april 2017
Yannick Alsemgeest

Party report: Nassau Festival, Amsterdam (27-04-2017)‘Hiep hiep hoera, wij proosten op Willie!’ wordt er veelal geroepen tijdens de festiviteiten die plaatsvinden op Koningsdag. Het volk is op koningsdag altijd in 3 categorieën te onderscheiden. De burger die niets heeft met het koningshuis en dus lekker thuisblijft, de burgerlijke burger die deze dag doorbrengt op de kermis of een rommelmarkt en we hebben de burger die deze dag ziet als het begin van zijn of haar festivalseizoen en er dus vol gas voor gaat! Ik maak zeker deel uit van de laatste categorie en ik neem jullie mee naar Nassau Festival in Amsterdam!

Dit jaar vond het festival voor de tweede keer plaats rondom het Olympisch Stadion in onze hoofdstad. Na een succesvolle eerste editie waarbij de organisaties Reaktor, Strafwerk, Thump en Sluwe Vos allen een stage hosten, werd er dit jaar besloten om Thump te vervangen door het uit Ibiza afkomstige concept Elrow. Aangezien de populariteit van het Elrow concept stijgt in Nederland was dit voor de meeste festivalgangers de aanleiding om te kiezen voor Nassau Festival! Mijn reden om naar Nassau te gaan waren de goede verhalen van de editie van vorig jaar en de line-up!

De dagen in aanloop naar Koningsdag werd er door verschillende media voorspeld dat het ‘winters weer’ zou kunnen worden en dat de temperaturen rondom het vriespunt zouden liggen. Nassau had hier preventief naar gehandeld door de Elrow stage in een grote tent te op te zetten.  Alle andere stage waren open air. Wat een groot voordeel is van het festival terrein is dat alle ondergrond van steen is en dat je dus, als het zou regenen, geen last zou krijgen van een grote modderpoel.Bij aankomst op het festivalterrein rond 13:00 werden wij bij de persingang vriendelijk ontvangen door de organisatie en stonden we ontzettend snel binnen de hekken van het festivalterrein. Wij begrepen van andere festivalgangers dat snel doorlopen bij de grote reguliere entree niet anders was en dat zij een festivalboekje kregen, altijd handig!. Wat ons bij binnenkomst gelijk al opviel was dat het terrein behoorlijk groot was en dat er niet ontzettend was uitgepakt in de stages. Ook was het overal nog erg rustig. Bij elke stage waren de mensen die er stonden op 2 handen te tellen. Bij Elrow was het wel wat drukker, wat waarschijnlijk kwam door dat de stage overdekt was, en dus ook wat warmer was dan de andere stages.

DE SLUWE KONING
Na een kluisje, munten en een biertje te hebben geregeld gingen wij eerst maar eens kijken bij de stage van Sluwe Vos. Deze stage lag helemaal in het uiterste hoekje van het festival terrein en ik vraag me daadwerkelijk af of iedereen wel heeft doorgehad dat hier een stage was. Dansend op de deuntjes van Samuel Deep genoten wij van de niet voorspelde zonnestraaltjes en waren wij vooral aan het wachten op de set van Bambounou. Over de uit Frankrijk afkomstige DJ had ik al heel wat goede verhalen gehoord dus ik was zeer benieuwd naar zijn set. Bambounou begon aan zijn set en draaide een aantal zeer lekkere platen. Wat jammer was, was dat het helaas erg lang rustig bleef bij deze stage en er de hele tijd maar een mannetje of 20 stonden te dansen. Om er achter te komen waar het dan wel drukker was ging ik nog maar eens een rondje maken op het terrein.

DE VERKENNENDE KONING
Op het terrein waren 2 grote toiletpunten. De punten lagen redelijk dichtbij de stages waardoor je niet elke keer een eind moest lopen om een bezoekje te brengen aan het toilet. Ook waren er voldoende toiletten dus hoefde je ook nauwelijks te wachten totdat je een plek had om je behoeftes te doen. Waar je wel ontzettend lang moest wachten waren de muntenpunten. Wij waren al behoorlijk vroeg binnen en hadden hier geen last van. De mensen die allemaal rond 15:00 uur binnen kwamen waren wel de pineut. Bij verschillende muntenpunten stonden er rijen van zo’n 20 meter lang, wat mogelijk kwam door het systeem wat niet bij elk muntenapparaat werkte. De verhouding tussen het aantal muntenpunten en barpunten klopte ook naar mijn idee niet helemaal. Bij de bar viel op dat het personeel de helft van de tijd niet erg veel te doen had terwijl er lange tijd bij de muntenpunten lange rijen bleven staan.

DE KONING MET STRAFWERK
Rond 16:00 uur gingen wij een bezoekje brengen aan de STRAFWERK stage waar het in ieder geval al een stuk drukker was dan bij de Sluwe Vos zijn stage. Prunk draaide lekker en het werd steeds drukker, waaruit ik kon concluderen dat ik niet de enige was die aan het wachten was op de B2B set van Tom Trago en Jackmaster. Vanaf het moment dat deze twee helden begonnen met draaien, vermaakten zij het publiek twee uur lang met funky-discoplaten afgewisseld met house en tech house! De momenten waarop het zonnetje door kwam en alle handjes weer de lucht in gingen, waren de moment waarop het publiek besefte: ‘Ja, het festivalseizoen is begonnen!’.

Na Tom Trago en Jackmaster was het tijd voor een van de grote headliners van de dag. Sinds Hot Since 82 zijn track ‘Veins’ in 2015 heeft uitgebracht is hij niet meer weg te denken in de scene en staat hij weer op behoorlijk wat line-ups voor het aankomende festival seizoen. In zijn set op de STRAFWERK stage liet hij opnieuw zien wat hij waard was door een iets rauwere kant van zichzelf te laten zien, en het publiek kon dit zeker weten waarderen.

PRINS PIZZA
Op het festival was een ruime keus aan eetmogelijkheden. Van smoothies tot döner en van pizza’s tot patat, erg prettig! Wat echter minder prettig was, is dat er bij bijna alle eetgelegenheden ontzettend lange rijen stonden. Na bijna 20 minuten te hebben gewacht dachten wij heerlijk te konden gaan genieten van onze pizza, maar wanneer wij hiervoor even wilde gaan zitten kwamen wij erachter dat er eigenlijk bijzonder weinig plekjes waren om even te kunnen chillen en eten. Gelukkig zijn wij niet de moeilijkste en gaan wij gewoon gezellig bij onbekende aan tafel zitten!DE BEUK KONING
Al een aantal keer was ik erlangs gelopen en deed ik mijn best om zo snel mogelijk door te lopen. Als ik er maar voor zorgde dat mijn stappen het tempo van het BPM aanhielden ging mij dit gemakkelijk af. Dit jaar kreeg de organisatie REAKTOR ook weer de eer om een stage in te vullen op Nassau Festival. REAKTOR, de organisatie die bekend staat om zijn super harde feesten in de Elementen straat waarbij het BPM rondom de 140 ligt, had hiervoor een aantal flinke namen binnen dit genre weten te strikken zoals Planetary Assault Systems, DVS1 en niet te vergeten DAX J. DAX J kreeg het moment suprême om deze stage in het donker af te sluiten met achter zich visuals van zombies en demonen op een led scherm van zo’n 25 meter hoog, waar ik nu twee dagen later nog steeds nachtmerries van heb. Ik kan dit genre zeker weten wel waarderen, maar mijn ding is het niet. 

DE CONFETTI KONING
Waar het er allemaal wat vrolijker uitzag was in de grote Elrow tent! Toen wij deze goed gevulde tent een uur voor het einde betraden werd er confetti in de lucht geknald en vlogen er aan alle kanten opblaasbare attributen door de tent. De entourage in de tent was zo spectaculair dat je bijna zou vergeten dat Eats Everything druk bezig was met zijn afsluitende set. Mensen op stelten die door het publiek liepen, dansers op het podium, acrobaten, en zo kun je nog wel even doorgaan. De sfeer zat er goed in en Eats vermaakte het publiek met ontzettend dikke tech house platen waarbij super scherpe high hats de hoofdrol speelden. Een mooie afsluiter voor een geslaagde Koningsdag.PLUS:
- Snelle entree
- Ruime keuze aan eten en drank
- Groot terrein maar knus en gezellig bij de stages
- 4 stages met 4 verschillende subgenres binnen house/techno
- Festival boekje bij binnenkomst

MIN:
- Lange rijen bij muntenpunten
- Karige aankleding STRAFWERK en Sluwe Vos stage in vergelijking met vorig jaar
- Weinig plekken om te chillen
- €2,85 voor een muntje is wel redelijk aan de dure kant

Nassau is een groot festival wat toch een intiem gevoel heeft. Dit komt vooral doordat de stages niet al te groot zijn en je dus niet alleen maar let op wat er voor je gebeurt, maar ook wat er allemaal om je heen gebeurt. 

Wel had ik na het zien van de aftermovie en foto’s van vorig jaar iets hogere verwachtingen wat betreft de aankleding van het festival. Vergeleken met de Elrow stage zagen de STRAFWERK en Sluwe Vos stage er dit jaar een beetje karig uit waardoor het leek alsof alles dit jaar was gericht op Elrow. 

Wat mij ook opviel, eigenlijk net zoals op alle andere koningsdag festiviteiten, dat het publiek wat op Nassau afkomt wat meer mainstream is dan normaal. Jongens in hun joggingbroek of trainingspak en tieners van 16/17 jaar die eens komen kijken wat er te beleven valt op zo’n festival, of gewoon types die je normaal gesproken nooit in een festivalsetting zou plaatsen.

Ik zou Nassau zeker weten aanraden aan anderen want het is een ontzettend leuk concept waarin 4 verschillende organisaties hun krachten en ideën bundelen om voor ieder wat moois te creëren op deze nationale feestdag!

Nassau ik heb genoten, bedankt!


Reporter: Yannick Alsemgeest

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 138.254 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 138.254 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen