Wakker wordend op zaterdagochtend hoor ik de regen en wind tegen mijn ramen aan. In de laatste paar dagen was er al meerdere malen gewaarschuwd voor flinke neerslag en een mogelijke kans op onweersbuien. Omdat veel mensen bang waren voor een zelfde soort fiasco als vier jaar geleden stelde de organisatie van Welcome tot he Future haar bezoekers nogmaals gerust via Facebook. Zij gaven aan goed voorbereid te zijn op de voorspelde weersomstandigheden.

Rond 14:00 aangekomen op het festival terrein ging alles zoals altijd erg soepel bij Welcome tot he Future. Entree groot genoeg, ruim opgezette kluisjes en voldoende kassa’s om munten te halen. Wandelend over het terrein zijn er meerdere aanpassingen te zien. Zo heeft de circus stage plaats gemaakt voor ‘Aurora’, wat mij erg veel aan de mainstage van Dekmantel doet denken en heeft de Main een nieuw uiterlijk in de vorm van een hart gekregen.

Na wat gegeten te hebben starten wij de dag bij Enzo Siragusa en Archie Hamilton op de Main. De mannen zorgen met hun groovy minimal sound ervoor dat de sfeer er bij de meeste mensen lekker in zit. Om het droog te houden verplaatsten wij ons naar de overdekte Salon stage waar Prunk en Chris Stussy het voor het zeggen hadden.

Met de doorgekomen zon verplaatsen wij ons weer naar de Main waar Benny Rodrigues zijn set afsluit en plaats maakt voor de grote Sven Väth. Sven Väth zet de lijn van Benny door en zorgt ervoor dat het publiek geniet van de muziek, de zon en de sfeer.In een verstopt hoekje van het festival zit tussen een aantal containers een kleine stage verstopt: de Amsterdam stage. Bij het binnenlopen merkte je al gelijk dat de sfeer er hier ontzettend lekker inzat. Boris Werner wist het publiek hier te vermaken met ontzettend dikke garage platen waar iedereen goed op los ging. Vergeleken met de Main was de vibe hier veel meer aanwezig, wat best wel jammer is omdat dit afgelopen jaren anders was.

Wij vertrokken uit Amsterdam naar de Main om naar Adriatique te gaan. Deze twee heren afkomstig uit Zwitserland hebben mij al meerdere keren weten te verbazen met hun sets. Daar aangekomen is al gelijk te merken dat Adriatique het heeft overgenomen van Sven Väth. Tijdens hun set weet het publiek zich wel te vermaken maar komt alles erg langzaam op gang. Pas vanaf het moment dat de twee heren een nieuwe plaat van het DJ-duo ARTBAT draaien begint het los te komen. De sound van Adriatique met de ondergaande zon op de Main kan als magisch worden omschreven.Om 22:00 was het dan tijd voor een moment waar ik al lang naar uitkeek. Joseph Capriati zou de Main afsluiten en deze dag tot een mooi einde brengen. Echter was Capriati nergens te bekennen. Hij heeft helaas zijn boeking moeten afzetten vanwege gezondheidsproblemen. De organisatie koos ervoor om de main te laten afsluiten door Sam Paganini. Paganini is normaal gesproken niet een artiest die ik zou omcirkelen in een timetable, maar na zijn closingset op Welcome tot he Future is dit veranderd. De beste man was een waardige vervanger van Capriati en sloot de mainstage in stijl af. Het hoogtepunt van zijn set was toch wel het moment dat de vocal van ‘The Sound of Violence’ door de vallei van het Twiske schalmde.

Net zoals in voorgaande jaren was Welcome to the Future in 2019 weer een geweldig festival. Wel was duidelijk te merken dat het festival dit jaar niet was uitverkocht. Door het slechte weer aan het begin van de dag duurde het even voordat het festival op gang kwam. Buiten dat was de organisatie zeker weten weer on point en blijft dit een festival waar ik volgend jaar zeker weten weer naartoe zou gaan! De editie van volgend jaar staat gepland op zaterdag 25 juli. Kun je niet wachten tot die tijd? In november komt het festival terug met een indoor editie!

Reporter: Yannick Alsemgeest

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!
Win een Apple Watch

Heb jij al een memberaccount bij ons?

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 133.826 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuweApple Watch twv €299!

Win een Apple Watch!


Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 133.826 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone
inloggen aanmelden
of met email
Logo Guestzone
member organisatie

Of via email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen