Party reportsNa een jaar afwezigheid in het festival seizoen van 2015 had de organisatie van Welcome to the Future, ID&T, maar één taak: 2 keer zo hard terug komen na weggeweest te zijn en de teleurstelling van vorig jaar vervagen. Dat deed de organisatie al goed toen zij in februari de line-up van het festival bekend maakte. Met namen als Pan-Pot, Chris Liebing, The Martinez Brothers en Len Faki moest dit wel een knaller worden.

WELCOME
De entree van het festival was ruimschoots opgezet: er waren voldoende poortjes om doorheen te lopen waardoor er nauwelijks wachtrijen waren bij binnenkomst. Na de entree was er nog genoeg ruimte om op je vrienden te wachten en was de weg naar de kluisjes/ muntenbalies makkelijk te vinden. Bij de muntenbalies stonden wel flinke rijen waardoor het gemiddeld 10 minuten duurde voordat je aan de beurt was. Dit kwam vooral door de mensen die niet wisten dat er verder op het terrein nog meerdere muntenbalies waren.

TO MAIN
Na eenmaal een kluisje te hebben geregeld, munten te hebben gehaald en een toiletbezoek te hebben gedaan, betraden wij de vallei van Welcome To The Future om onze eerste danspasjes uit te voeren. Hot Since 82 kreeg het voor elkaar om rond 2 uur al een goed gevulde mainstage te laten dansen op groovy techhouse en lekkere basslines. Zijn sound was in combinatie met de zon een heerlijk begin van het festival. De Mainstage was gebouwd in een soort van kuil. Dit gaf als effect dat je vanaf elke positie kon zien in wat voor massale menigte je stond, wat geweldig was op het moment dat alle handjes de lucht in gingen. Ook waren er rondom de kuil van enkele pilaren neergezet waar je ook op kon staan. Wat nadelig was aan de kuil was, dat je helemaal vooraan de mainstage de dj’s niet kon zien. De interactie tussen publiek en DJ vind ik altijd een erg belangrijk aspect, aangezien dit toch een bepaalde sfeer weggeeft. De aankleding van de mainstage was in één woord: GE-WEL-DIG!TO ‘DIJK VAN EEN MARKT’
Niet alleen de mainstage was geweldig aangekleed, ook de rest van het festival was op een manier gedecoreerd waar andere festivals een puntje aan kunnen zuigen. Van het klimmen in bomen in het bos tot chillen in een van de hangmatten langs het water. Achterop het festivalterrein was een’dijk van een markt’ verstopt. Ik ben nog nooit op een festival geweest waar zoveel foodtrucks en andere activiteiten aanwezig waren als hier. Van wijnbar tot pizzatent en van een rolletje ijs tot een karikatuurtekenaar. Na wat te eten te hebben gescoord, zochten wij een plekje aan het water om al dit lekkers op te smikkelen. Geamuseerd door een muzikant op een bootje genoten wij nog even van de stilte voor de storm.

TO SALON
Nadat wij onze buik hadden volgegeten op de foodparade, wilden wij weer terug lopen naar de MAIN om Andhim en Appolonia te checken en liepen wij langs een stage in het bos. Deze stage was verstopt tussen de bomen aan de zijkant van de mainstage. Het was zo klein dat je eigenlijk niet eens zou opmerken dat het eens stage was en er dus zomaar voorbij zou lopen. De aankleding van de stage in combinatie met de fijne klanken galmend tussen de bomen zorgden voor een hele fijne sfeer.

TO TECHNO
Maar eens even kijken in de ti ta technotent waar Secret Cinema & Egbert een knallende set stonden weg te geven. Dit duo heeft mij nog nooit teleur gesteld en ook nu waren ze weer geweldig. Met wat flinke knallers en momenten waarbij zij het publiek tot het maximale dreven, braken zij de tent letterlijk en figuurlijk af. Later in de avond ben ik hier ook nog geweest om de set van Chris Liebing te bekijken. Chris Liebing bespeelde het publiek met zijn drumcomputers en zorgde voor tracks met een flinke en knallende opbouw, waar het publiek totaal geen problemen mee had. Door de tropische temperaturen in de tent was het hier helaas niet al te lang vol te houden en ging ik richting mijn persoonlijke main act van de dag.TO THEM BROS
The Martinez Brothers was de act waar ik al heel lang naar uit keek. Ik heb hen al eerder gezien op Free Your Mind festival, toen B2B met Seth Troxler, nu stonden ze met z’n tweeën. Op het moment dat zij aan hun set begonnen was de Main echt packed. Appalonia had een goede set weggegeven en de vibe bij het publiek zat er heerlijk in. Met tracks zoals ‘A Better Light’ en hun eigen remix en ‘Better For My Brain’ van Pele & Shawnecy verrasten zij het publiek keer op keer. Een klein detail, maar wat ik altijd geweldig vind aan The Martinez Brothers, is hun trucje met het mengpaneel waarmee zij het publiek helemaal gek maken. Seth Troxler doet dit overigens ook vaak.

TO PAN POT

Het was dit jaar aan Pan-Pot om de Main af te sluiten. De organisatie had al van te voren via social media aangegeven dat ze erg blij waren dat ze deze act na al die jaren te pakken hadden gekregen. Nu was het alleen nog aan Pan-Pot om het 10-jarig bestaan goed af te sluiten. Vergeleken met The Martinez Brothers begonnen de heren wel een niveautje harder. Na een half uurtje opbouwen werd hun set hard, heel hard zelfs maar niet té hard. Het laatste half uur werd het toch wat relaxter en sloten zij met een klassieke plaat het 10 jarig bestaan af. Met the Age of Love in de Jam&Spoon remix gooide iedereen voor de laatste keer zijn handjes in de lucht en genoot nog een keer van deze geweldige dag.

TO THE FUTURE
Aan mijn eerste keer Welcome tot the Future heb ik een geweldig gevoel overgehouden. Van klimmen in bomen, tot beuken in een tent. Al die positieve verhalen die ik altijd maar hoorde, zijn werkelijkheid geworden en het festival is zeker voor herhaling vatbaar. Vrienden van mij spraken over ‘het beste festival van Nederland’, maar iedereen heeft met zo’n soort mening andere aspecten waar hij/zij naar kijkt.

Als cijfer geef ik aan Welcome tot he Future een dikke 9 en ik zou het aan iedereen aanraden. Wel zijn er natuurlijk altijd verbeterpunten voor in de toekomst:
• WC’s en tapwaterpunten lagen behoorlijk ver uit elkaar. Deze lagen vooral aan de buitenrand van het festivalterrein waardoor het een stuk lopen was als je bijvoorbeeld achteraan stond bij de Main.
• Te weinig dixi’s zorgde voor lange rijen bij de toiletten. Sommige meiden hebben een kwartier hiervoor staan wachten, zonde van je tijd.
• Ook was er in de dixi’s vaak te weinig of geen toiletpapier aanwezig, bah..
• 19 euro voor het parkeren van je auto, pardon? Naast een kaartje van ongeveer 55 euro incl. service kosten vind ik dit een te hoge prijs.
• 12 uur was het festival afgelopen, half 1 was onze partybus compleet en ready to go, tenminste dat dachten we…Door een miscommunicatie tussen organisatie, verkeersregelaars een buschauffeurs was er 1 bus die voor alle partybussen achter zich de gehele weg blokkeerde. Al met al reden wij pas half 2 van het terrein af.

Ondanks deze minpunten heb ik een geweldige dag gehad.
Welcome tot he Future Festival, tot op jullie 11e verjaardag!


Reporter: Yannick Alsemgeest

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.169 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.169 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen