Wat te doen op een zaterdagmiddag eind september? De echte feestganger weet het allang natuurlijk. Summerlake Outdoor festival!  En met een nazomerse, zonnige 19 graden deed Summerlake Outdoor zijn naam eer aan. De zevende editie van het evenement was net als voorgaande jaren het toneel voor de afsluiting van het festivalseizoen. Tezamen met het verrassend mooie weer was het voelbaar genieten geblazen.
 
Summerlake Outdoor is een festival met prominente dj’s  onderverdeeld onder drie verschillende dancestijlen op even zovele aangeboden podia. Het jaarlijks terugkerende evenement in Woerden kenmerkt zich door het overheersende kleinschalige en intieme gevoel. Dit jaar stonden de organisaties First2Dance, Grotesque en Heymusic geboekt die respectievelijk de house, trance en techno voor zich namen.
Verwachting
 
Wat konden we vooraf verwachten? De finale tour van het befaamde houseduo Erik E en Roog bijvoorbeeld. We hebben het dan natuurlijk over Housequake. Na 10 jaar mooie herinneringen , spectaculaire optredens en indrukwekkende visuals hebben de mannen besloten als Housequake te stoppen. Daarom zullen ze op Summerlake nog een keer alles geven in een 2,5 uur durende special. 
 
Naast Housequake is er nog een ander die een reden heeft voor een goed feestje. Michel de Hey zal zijn 6 jarige jubileum op zijn eigen Heymusic stage gaan vieren. Verwacht daarom van hem en van  Egbert (live) en The Advent flink wat techno beukwerk van de bovenste plank. Naast genoemde namen kan ook de housebezoeker zich verheugen op lekkere speelse en fraaie beats. First2dance heeft naast Housequake namen als La Fuente, Funkermann en Skitzofrenix geproggrammeerd staan.  Grotesque , de tranceorganisatie van Nederland heeft ook een aantal toppers geboekt. Met mannen als Artento Divini, Andy Moor, Sied van Riel, Signum en de nimmer tegenvallende RAM kan het publiek zich opmaken voor een mooie editie. En dat werd het ook!
 
Prijzen & tickets
En welk bedrag moest de festivalganger nog eenmaal ophoesten?  27,50 voor een regulier ticket. Was je er vroeg bij, dan betaalde je in April 17,50. Voor de trouwe fans die elk jaar terugkeren had de organisatie nog een extra special. Had je je kaartje gekocht de dag nadat het evenement in 2012 was afgelopen, dan betaalde je slechts 15,-. Ook de muntprijzen bleven laag. Gewoon 4 consumpties voor 10,-. Betalen voor het sanitair dan? Nee ook die hadden vrijstelling van betaling.
 
Wel moest je er bij de kaartverkoop op tijd bij wezen, want de beschikbare 5000 kaarten waren in de laatste week voorafgaand het festival allemaal uitverkocht. Om de laatbeslissers enigszins tegemoet te treden bood de organisatie nog de mogelijkheid om de laatste 200 kaarten aan de deur te kopen. Wie er nog bij wou zijn, moest dus snel wezen
Summertime in September!
 
Met een stralende, voorspelde 19 graden en een uitverkocht huis was het meteen dringen bij de ingang geblazen. Tot zeker 16.30 uur stonden er lange wachtrijen van circa een half uur. Eenmaal binnen, ondervond je geen enkele hinder van de drukte. Geen rijen voor  muntjes, wc’s, eten en drinken. Alle stages stonden dan wel dicht bij elkaar, maar overal kon je prima komen zonder jezelf ergens doorheen te moeten worstelen. Organisatie, top geregeld!
 
Dan de sets. Volgens vele bezoekers blonken vooral Sigmund en RAM erg uit op de Grotesque stage. Met hun stevige tempo, lekkere mooie nummers met de juiste vocals. Ik was vooral erg te spreken over de Argentijn Heatbeat. Een mix van house, elektro en trance wist het ruim aanwezige publiek in vervoering te brengen. Vooral de verrassende keuze voor een aantal populaire housetracks wist ons te verbazen op de trancestage.
 
Techno dj’s Pak Pak en Mulder op de Heymusic stage konden niet rekenen op zoveel enthousiasme. Toegegeven, vooraf hadden ook wij nog nooit van hen gehoord. Maar dat de bezoekers tot zeker half vijf de technostage links laten liggen is toch wel een slechte zaak. Men komt blijkbaar alleen voor de namen. Een aandachtspuntje voor de organisatie voor volgend jaar.
 
Onze middag bestond vooral uit het heen en weer pendelen tussen  de house en trance. En dat pendelen had niet gehoeven als Housequake duo Erik E en Roog niet zo zwaar tegenvielen. Het vooraf hoog beoogde optreden viel volledig door het ijs. De basic houselines kreeg het publiek totaal niet in de stemming. Het had wat weg van een theekransje in het bejaardentehuis op de zondagochtend. Toch konden ze rekenen op een groot publiek. Dat was echter niet hun verdienste maar dat van het mooie, zonnige weer. Teleurgesteld dropen we af om ons tussen het oudere publiek te begeven op de area van Grotesque. Dat was zeker geen straf, want de stage blonk uit in kwaliteit van energieke, opbouwende pracht- en krachtmuziek de gehele dag. 
 
De trancestage trok dit jaar de meeste bezoekers. Van begin tot eind heeft de tent goed volgestaan met enthousiaste feestgangers. Dat had effect op de gemiddelde leeftijd van de bezoekers. Het grootste gedeelte van de festivalgangers bleek 30 jaar of ouder. Het jongere publiek begaf zich vooral op de house en technostages en was pas redelijk laat binnen. Zij stonden aan het eind te dansen op de geslaagde funky latin beats van La Fuente en de stevigere tred van Dubfire. De fraaie lasershow in de avond op de open air stage kon rekenen op een groot aantal aanwezigen. Tezamen met de twee geplaatste dansophogingen naast de dj-booth was er een soort danstheatereffect gecreëerd. Het gaf het eindoptreden extra glans. 
 
Wanneer Michel de Hey aantreedt op de HeyMusicstage staat deze inmiddels afgeladen vol. De ongekroonde meester van deephouse en techno en stelde niet teleur en gaf een verrukkelijke set weg. Wat had hij over zijn eigen optreden en stage zelf te zeggen? Michel de Hey: ‘Het ging lekker. Publiek nam het prima op. Ze gingen prima mee in de zee van rammende beats. De sfeer zat er zeker goed in.’ En wat vind hij van Summerlake Outdoor? ‘Een prima afsluiter wat mij betreft voor het festivalseizoen.’ Wat kunnen we binnekort van Michel de Hey nog meer verwachten? ‘Na vanavond reis ik nog naar Amerika voor een laatste optreden. Daarna is het tijd voor 2 weken vakantie, even opladen en dan opnieuw de studio in. Mijn eerstvolgende optreden in Nederland zal tijdens ADE zijn’ (Amsterdam Dance Events). Fans van Michel de Hey zullen dus nog even geduld moeten hebben. Maar ze hebben na de technoster de smaak flink te pakken. Ook dj’s Egbert en Advent weten de lijn door te trekken en verrassen het dansende publiek met een ongehoord fraaie technosound en –tempo. Ook komt de donkere setting en de combinatie tussen licht en geluid goed tot zijn recht. Het echte undergroundfeeling overheerst.

Conclusie
De nazomerse temperaturen en het muzikale genot gecombineerd met de juiste licht en lasershows maakte het voor ons een gedenkwaardige 21 september in Woerden. Summerlake Outdoor was terecht uitverkocht. En wat mijzelf betreft? Een blijvertje op de dancekalender!
 
Pluspunten
Goede line up
Betaalbare prijzen
Fijne geluidskwaliteit
Relaxte , ontspannen sfeer
Kleinschalig en intiem gevoel
Undergroundfeeling technostage
Fantastisch klinkende Grotesque stage
Topsets van Michel de Hey, RAM en Sigmund
Toepasselijke aankleding en licht- en lasershow 
 
Minpunten
Lange entree wachttijden
Beperkt assortiment eten en drinken
Tegenvallende finale Housequake
Geen enkele animo voor minder bekende dj’s
Matige performances op de housestage 
 
Opvallend
Grootste groep bezoekers waren van leeftijden 30 jaar en ouder.

Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen