Eigenlijk was ik niet van plan deze zaterdag wat te gaan ondernemen. Tot mijn vriendin mij wees op Zo. Festival. Navraag leverde op dat dit festival gehouden wordt in Lieshout bij de Bavaria brouwerij. Een feestje op heilige grond dus, zou je kunnen zeggen. Deze tweede editie trok met 5000 bezoekers zo’n 2000 partypeople meer dan vorig jaar.
 
Pas rond half negen kwamen we aan in Lieshout. Privéverplichtingen zorgden er die dag voor dat ik mij niet eerder in het feestgedruis kon storten. Aangezien we met de auto waren moesten we deze uiteraard parkeren. Gelukkig had de organisatie voor voldoende ruimte gezorgd. Een aantal grote weilanden waren omgetoverd tot groene parkeervakken. Nu ben ik geen zeikerd, maar gelet op de entreeprijs van 25 euro is 10 euro voor een zompig weiland wel boven proportioneel. Des te meer omdat je in de buurt overal gratis kunt parkeren. Aan de andere kant is wel het vermelden waard dat het festivalterrein was voorzien van WiFi. Voor mij de eerste keer dat ik dit meemaakte. Enigszins vervelend was wel dat ik daar bij terugkomst pas achter kwam.
Half negen is altijd een lastig tijdstip om op een festival aan te komen. De meesten zaten er namelijk al volledig in. Sterker nog, een behoorlijk aantal was er al behoorlijk af. Dit mocht echter de pret niet drukken, want wat een sfeer. Brabant op zijn best. Gemoedelijk met een zachte G!
 
Het festival was opgebouwd rondom een aantal ludieke stages. Ik noem bijvoorbeeld een megabierkrat, een museum waar gabber gedraaid werd. Daarnaast was er ruimte voor een soort van technotunnel, een mainstage wat rustig de strijd aankon met een hal van de oktoberfeesten, een heuse apres skibar, een bordeel en een ouderwetse Brabantse vreetschuur.
 
Vooral het laatste verdient een eervolle vermelding. Het eten was top, vooral de beerballs en de beerBQ chicken zijn een aanrader voor een volgende editie. Voor de onwetenden onder ons. BeerBQ chicken is een halve kip die op een openstaand blikje bier wordt gebonden en zo op de bbq wordt gezet. Hierdoor gaat het bier koken en trekt de smaak ervan in de kip. Ik kan je melden dat deze dronken kip prima smaakte. Voor de mensen die dit te veel alcohol vinden. Uiteraard waren de Italiaan, de Vietnamees, de Vlaming met zijn frieten en onze Kebabvrienden ook aanwezig.
 
Los van de drank en het eten kwamen de mensen natuurlijk ook voor de muziek. Met namen als the Opposites, Yellow Claw, Martin Garrix en La Fuente werd de mainstage mooi gevuld. De kleinere stages werden veelal bemand door de minder bekende goden. Ook aan de technoliefhebbers was gedacht. Secret Cinema en Kabale und Liebe gaven acte de presence. Al met al was het een bont gezelschap van verschillende soorten muziek die je wellicht toch nog onder een noemer kunt noemen. Festival- en feestmuziek.
 
Rondlopend over het terrein kreeg ik een erg goed gevoel over dit festival. De sfeer was gemoedelijk. Ook al werd er aanzienlijk ingenomen. Een flink aantal mensen liep verkleed rond en verhoogden de feestvreugde. Al deze facetten maakt Zo. Festival tot een leuk festival voor mensen die van een feestje houden. Ik heb me kostelijk vermaakt en me voorgenomen volgend jaar eerder te gaan en voor the full Zo. experience te gaan. Toen we naar huis gingen leek de glijbaan bij de uitgang ons verstandig om over te slaan.
 
Hou je van een serieus techno of housefestival? Ga dan niet! Wil je een super leuke dag hebben met veel lachen en Brabantse gemoedelijkheid, dan is Zo. The place to be.
 
Dit was dan echt mijn laatste zomerfestival van 2013. Ik heb genoten.
 
Zo. Nu eerst………

Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen