Raw Hardstyle is op dit moment booming en de Raw Hardstyle concepten schieten als paddenstoelen uit de grond. Art of Dance kan op dit gebied niet achter blijven en komt met het feest “Rauw op je Dak” op de proppen. Samen met de hostings van de krachtige labels Minus is More , Theracords en The Magic Show en op het laatste moment vanwege de verwachte drukte een extra toevoeging met het voor ons onbekende Illegaaltje. Met de hostings van de verschillende labels kon het niet anders dan dat de oren op een hoop  raw hardstyle geweld werden getrakteerd. 

De hoofdzaal werd gehost door Minus is More en daar stonden helden van de raw hardstyle zoals Crypsis, B-front en Adaro. Area48 werd gehost door Theracords dat haar 5 jarig jubileum vierde en dit op verschillende locaties in Nederland deed. Met namen, zoals Thera, Wavolizer en Deetox stond hier ook een ijzersterke programmering. The Magic Show moest het met een beduidend kleinere zaal doen, maar met namen zoals Tartaros en The Geminizers zou ook hier het beukgeweld ongekende hoogtes bereiken. 

Locatie voor al dit moois was de Northsea Venue te Zaandam, welke in de volksmond nog steeds de Hemkade genoemd wordt. Deze locatie is al jarenlang het toneel voor een hoop feesten en leent zich er uitstekend voor. Helaas stond er een flinke rij voor de fouillering. De wachttijden liepen op een gegeven moment zelfs op tot 1,5 uur wachten. Door de flinke regen- en hagelbuien werd voor een hoop mensen de feestvreugde al vroegtijdig verpest. Voor de toekomst is het handig om de inloop van het feest te verruimen en te zorgen dat er al eerder muziek is. 

Door dat de entree niet zo vlot verliep waren wij net op tijd binnen om de set van B-front en Adaro te aanschouwen. De mannen hielden zich geen moment in en het gas zat er direct op. De energieke stijl van de mannen sloeg goed aan bij het publiek en er werd geen moment stil gestaan. 

Voor het jubileum van Theracords hadden de mannen van Catatonic Overload de koptelefoons en de CD-map stofvrij gemaakt om nog eenmaal een overweldigende set weg te geven. Met juweeltjes, zoals “Goddamn” en “The Sexual Thrill” wisten zij het publiek helemaal gek te krijgen. Dit was toch wel een van de hoogtepunten van de nacht en wij hopen eigenlijk ook dat ze toch spijt van hun keuze krijgen om te stoppen met het vak. 

Een ander hoogtepunt dat deze nacht geprogrammeerd stond was de release van het langverwachte album van Radical Redemption. Harder dan Radical Redemption kan hardstyle eigenlijk niet worden. Van het album werden al wekenlang previews via het internet verspreid, dus voor een ieder was het al duidelijk wat er voor beukplaten op het album zouden verschijnen. De drukte in de hoofdzaal nam grotere vormen aan en er was  bijna geen dansruimte meer te vinden. Ook het geluid liet te wensen over, want helemaal vooraan kon er makkelijk met elkaar gecommuniceerd worden en dat is voor rauwe hardstyle waar je de bass moet horen en voelen essentieel. Door het slechte geluid besloten wij te verkassen naar de Magic Show Area.

The Geminizers en Tartaros zorgden ervoor dat er flink gefeest werd in de derde zaal. Geen lasers, geen fancy lichtshows, maar gewoon een donker hol met knetterhard geluid. Back to basics, maar als de muziek goed is, dan is al die poespas niet nodig. De heren van de The Magic Show zorgden er dan ook voor dat het publiek volledig uit zijn plaat ging, inclusief zijzelf. Tartaros en The Geminizers stellen nooit teleur, ook dit keer was het weer vuurwerk. 

Wij besloten de nacht te eindigen bij Wavolizer die een ijzersterke afsluiter verzorgde door van hardstyle naar uk hardcore en industrial hardcore over te switchen. Ook het aanwezige publiek trok deze overgang goed en het publiek bleef flink losgaan tijdens het geweld dat deze man uit de speakers toverde. 

Vervelend dat om 06.00 uur de lichten aangingen en iedereen naar huis gedirigeerd werd. Wij konden nog wel uren door, want Art of Dance had ondanks kleine logistieke problemen een knaller van een feest neergezet. Wij hopen dan ook dat Art of Dance het niet bij deze ene editie houdt, maar volgende keer gewoon weer met een nog betere vervolgeditie komt. Raw hardstyle heeft de toekomst en als Art of Dance zorgt dat de entree beter geregeld is en het geluid in de hoofdzaal van betere kwaliteit is dan staat niets een perfect feest meer in de weg.   

Reporter: Alex Van Leeuwen

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen