Wat zou je willen doen voor je 30ste? Het is een slogan die deze week te horen is op een van de Nederlandse radiostations.  Het antwoord op deze oproep kan zowaar het bezoek zijn aan de magische show van Armin van Buuren, Armin Only - Intense World tour. Zijn show die de uitwerking  is van zijn gelijknamige artiestenalbum ‘Intense’ moet het gevoel en de passie uitstralen die hij voelt voor zijn muziek trance. Een 6 uur lang durend uniek spektakel  neemt je mee in zijn muzikale beleving van zijn nieuwe album. Armin van Buuren heeft met de kick-off van zijn Intense World tour in de Ziggo Dome van Amsterdam de standaard voor zijn dj collega’s hoog neergezet.  
 
Aanloop Intense World Tour
6 uur lang  genieten van de muzikale impressie van de nummer twee dj van de wereld. Wie wil dat nou niet? De kaartverkoop ging dan ook onnoemelijk hard. Armin van Buuren besloot daarom zijn fans tegemoet te komen en een tweede show erachteraan te geven. Op 15 en 16 november was de Ziggodome het toneel voor de kick off van de Armin Only Intense World Tour. Beide dagen waren stijf uitverkocht. Kaartkosten bedroegen €  55,50.
 
Trance-liefhebbers hadden ook nog de mogelijkheid om Armin al eerder aan het werk te zien op een exclusieve preparty. Donderdag 31 oktober en vrijdag 1 november, twee weken voorafgaand het evenement, vond de sneak preview van Armin Only Intense plaats in de Brabanthallen van Den Bosch. Daarnaast maakte Armin van Buuren enkele dagen voorafgaand het evenement bekend dat het feest niet tot 04.00 maar tot 05.00 zou gaan duren. Dat betekende dus een uur langer feesten om de reizigers afhankelijk van het openbaar vervoer tegemoet te komen.  

Intense ervaring
De deuren van de Ziggodome gingen open om 21.00 uur. Enthousiastelingen betraden snel de zaal om een goed plekje uit te kiezen alvorens de officiële opening zou beginnen. Om 22.00 gingen de podiumlampen aan en kregen de bezoekers op het 3D LED scherm een magisch sneeuwdecor te zien met daarvoor een dj deck van welgeteld 22 meter lang. Te midden van alle fraaie visuals stond Armin van Buuren, omhuld door een soort grote sneeuwbal waardoor alleen zijn schim zichtbaar was.

 
Dit beeld bleef zo tot de officiële opening begon tegen 23.30 uur. In tussentijd gebruikte Armin de tijd om de zachte lagen van zijn album Intense te ontvouwen. Nummers als Pulsar en Beautiful Life kwamen voorbij. Ook toonde hij zijn eerbetoon met ‘RAMelia’ aan de onlangs overleden vrouw van dj RAM.
 
Ten aanzien van een (te ?)overvolle zaal ging het om 23.30 uur dan eindelijk allemaal gebeuren. De sneeuwbal barstte open en de dj verscheen ten tonele. Een adembenemende lichtshow en haarscherpe, onbeschrijflijk mooie visuals nemen je vervolgens mee op reis in de perfect aan elkaar gecomponeerde muzikale schoonheid en veelzijdigheid van het album Intense.
 
Met live optredens van maar liefst zes verschillende zangers en zangeressen waaronder Trevor Guthrie en Laura Janssen die allen hun eigen nummers zongen, verkeerde Armin van Buuren in goed gezelschap. Naast live zang waren er opzienbarende dans act te bewonderen, alsmede acrobatiek en een alsmaar wisselend visueel decor. Ook het broertje van Armin deed vrolijk mee op zijn gitaar. Circus Armin Only draaide op volle toeren.
 
Pingpong
Gedurende de avond schroeft Armin het tempo steeds verder op. Wanneer de remix van de plaat Pingpong wordt gedraaid vallen er gelijktijdig talloze gele ballonnen met een smiley erop naar beneden.  Tot groot genoegen van het publiek.
 

 
De avond vloog voorbij. Om 04.00 uur sloot organisatie ALDA Events het hoofdpodium af. Armin riep met een korte toespraak op om gul te geven aan de gevoerde actie voor de Filippijnen voor giro 555. Daarna verdween hij heel even uit zicht om zich kort daarna te melden op de midden in de zaal geplaatste verhoging. Hier zou hij het laatste uurtje vinyl gaan draaien. Tranceclassics als ‘Universal Nation’, ‘Play it louder’, ‘Superstring’ , ‘For an Angel’ komen voorbij. Een prachtige afsluiter voor alle aanwezige tranceliefhebbers.

Reacties 
De show werd ongekend positief ontvangen. Enkele reacties van bezoeker die we ondervroegen: ‘Armin, zwaar respect voor wat jij en je team hebben weggezet!’ ‘In een woord, geweldig!’ Een andere bezoeker reageerde: ’Muzikaal het hoogtepunt van het jaar’.  Een andere bezoeker kon niet woorden brengen wat hij zojuist had meegemaakt. ‘ik ben sprakeloos. Deze nacht was onbetaalbaar’, meldde hij ons.


Conclusie
De kick-off van de Armin Only Intense World was van ongekend hoog niveau. Een ongeëvenaarde live show met vele diverse live performances. Armin van Buuren zal opnieuw vele harten veroven. Armin en ALDA Events, bedankt, wij hebben intens genoten!
 
Pluspunten
Korte wachtrijen
Wonderschone en alsmaar veranderende visuals
Spectaculaire 3D LED scherm 
Uitstekend verzorgde licht- en lasershow
Heerlijk meeslepende set
Uitmuntende geluidskwaliteit
Vriendelijk personeel
Trance classics 
Goede bereikbaarheid en voldoende parkeergelegenheid
 
Minpunten
Veels te druk
Hoge muntprijzen
Te lang durende intro
Vrijwel geen ruimte om te dansen
Geen doorstroming in de zaal
Een minder intieme trancesfeer

Alle foto's kun je hier terugvinden.

Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen