I AM Hardwell, Amsterdam (24-01-2015)

maandag 26 januari 2015
Sasha Dijkhoff

Party report: I AM Hardwell, Amsterdam (24-01-2015)Op 16 oktober tijdens het Amsterdam Dance Event kondigde Hardwell in een persconferentie aan opnieuw op wereldtournee te gaan met zijn show I AM HARDWELL. Deze nieuwe tour zou dezelfde naam gaan dragen als zijn gloednieuwe en tevens eerste artiesten album ‘United We Are’. Die zou op 23 januari worden uitgebracht. Een paar dagen later werd hij voor de 2e keer op rij verkozen tot de nummer 1 Dj van de wereld.


De bekende organisator ALDA events zal dit jaar de verantwoordelijkheid gaan dragen over de organisatie van de shows. De kaarten voor de show op 24 januari waren in een handomdraai uitverkocht. Hardwell hoefde er niet lang over na te denken en besloot er nog een show bij te gooien. Deze zou plaatsvinden op vrijdag 23 januari, een dag eerder. Tot ongenoegen van de fans die al kaarten hadden gescoord voor de 24e. Zaterdag zou dan namelijk niet meer de ’kick off’ zijn. De shows werden gegeven in het Ziggo Dome in Amsterdam waar ruimte is voor ruim 15.000 man. 

Het verschil tussen deze 2 dagen? 23 januari zou een show worden voor alle leeftijden. Ook de jonge fans van de nummer 1 Dj kregen de kans om hem in levende lijven achter de draaitafels aan het werk te zien. Wij waren erbij tijdens de 18+ show op zaterdag 24 januari. Wij kwamen zeer vroeg aan bij het Ziggo Dome in Amsterdam. Een grote mensenmassa stond al in een lange rij. Wij waren na binnenkomst snel geholpen en dumpten onze jassen bij de garderobe. Muntjes halen was wel even lastig vanwege problemen bij de apparaten waar je kon pinnen. Aangezien we toch aan de vroege kant waren was er tijd zat. 


Net zoals bij bijna elke Hardwell show is het de taak van Kill The Buzz om het publiek op te warmen. Dit houdt wel in dat hij niet met volle gas kan staan draaien, zijn taak is slechts het publiek alvast in beweging te brengen. Het fijne aan de sets van Kill The Buzz is dat er vrijwel weinig bekende mainstream platen worden gedraaid. Voor het publiek wat juist alleen maar van mainstream houdt kon het dus zijn dat Kill The Buzz ‘a little bit boring’ overkwam. De opening was wat aan de ‘droge kant’ als Kill The Buzz achter een tafeltje verschijnt en begint met draaien. Dit mocht de pret echter niet drukken, het grootste gedeelte van het publiek liet met gejuich en geschreeuw horen dat ze er zeker zin in hadden. Ik Shazam er lekker op los tijdens zijn set. 

Om 00:50 verdween Kill The Buzz en begon de opening van de Dj waar iedereen voor gekomen is. Ik dacht de opening leuk te kunnen filmen, maar met mijn lengte kreeg ik vrij weinig mee. Oh en een lamme arm aangezien de intro minuten lang duurde. In tegenstelling tot de dag ervoor waar mijn collega geen last had van gebrek aan ruimte was het hier totaal anders. De beneden vloer van het Ziggo Dome was tot aan de zijkanten bij de bar stevig gevuld, zelfs wat verder achterin. Als er iemand drankjes ging halen dan kon je rekenen op een half lege beker. 


Als Hardwell daadwerkelijk verschijnt is het publiek in extase en is het juichen. De vreugde spat van het publiek af. Partygangers grepen naar de brede basten om op de schouders te klimmen. Hardwell opent gelijk met de intro van ‘Eclipse’. Als de hele Ziggo Dome begint te springen vrees ik toch even voor het verdere bestaan van de Ziggo Dome. Een massa aan mensen zorgen er samen met Hardwell voor dat de Ziggo Dome staat te trillen op zijn grondvesten! Van singles van zijn nieuwe album tot bekende en minder bekende tracks, van alles komt voorbij. 

Over de show is er ontzettend veel nagedacht. Het licht- en laserwerk was fantastisch en gaf een prachtig beeld, eveneens als de confetti, lasers en de co2 die het publiek werd in geblazen. Voor de DJ booth was er ook flink uitgepakt!

De hele avond was er een regen aan support acts. Achter elkaar verschenen er collega Dj’s en artiesten die meegewerkt hebben aan het nieuwe album naast Hardwell achter de booth. Collega’s Dannic en Dyro kwamen langs. Als ik even een gast met een apart en grappig dansje op de booth zie staan dan weet ik al gelijk om wie het gaat, Headhunterz! Samen met Hardwell en het publiek gaat het los als ze ‘Nothing Can Hold Us Down’ draaien. Een samenwerking die ook op het album staat. Ook Harrison komt optreden als Hardwell de plaat ‘Sally’ draait. Als ‘Don’t Stop The Madness’ begint is het ook niet anders dan dat de heren van W&W ook even de gezichten laten zien. Chris Jones kan natuurlijk niet wegblijven en komt ook optreden tijdens het nummer ‘Young Again’.Ook op tracks van andere artiesten gaat het publiek er stevig op los. ‘Against All Odds’ van Dyro en ‘Beautifull World’ van Blasterjaxx krijgen het publiek nog steeds wild tegen het einde aan. Hardwell verdwijnt even, maar komt dan weer terug om een track te laten horen die volgens hem zelf ‘een speciaal plekje in zijn hart heeft’. Het gaat om ‘Birds Fly’ in samenwerking met zijn MC van 10 jaar geleden. De man met een geweldige stem, Mr, Probz! Alhoewel dit een plaat is waar je niet op zult springen, het laat toch wel zien dat Hardwell als producer ontzettend veel in huis heeft. Dit is een totaal andere kant. 


Nadat de crowd vol met emotie meezingt en luistert is het nog even tijd voor een grapje. ‘Oh we hebben nog een paar minuutjes zie ik’, zegt Hardwell dan. Dat Hardwell ons met een stevige plaat naar huis wilde knallen was wel duidelijk. Dit deed hij met ‘Till It Hurts’ van Yellow Claw. Nog even hard beuken met wat indoor vuurwerk, en dan is het toch echt het einde van de kick off. Ik denk dat de crowd van de 24e niet meer kan klagen over het feit dat het geen kick off meer zou zijn. Dit was overduidelijk een groot uitgepakte kick off! 

Foto's: Rene Nobel - bekijk ze hier op onze site of tag je vrienden op Facebook


Reporter: Sasha Dijkhoff

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen