Een nieuwe koning, een nieuw tijdperk. Hoe sluit je het oude af? Bij Sundaypeople in het Arnhemse Luxor wisten ze hoe.
 
Voor de mensen die het concept niet kennen. Even een korte introductie.

Sinds anderhalf jaar is Luxor in Arnhem elke laatste zondag van de maand de plek waar het ouderwetse zondagavond/dansavond concept in een nieuw jasje is gegoten. En hoe! Voor twintig euro kun je bij Sundaypeople van 19.00 tot 01.00 het weekend waardig afsluiten. Wie denkt dat er concessies gedaan worden met betrekking tot de line up heeft het mis. Het afgelopen jaar stonden onder andere Mark Knight, Joris Voorn, Secret Cinema, Tom Novy, Roog, Erick E, Franky Rizardo en David Penn achter de decks.
 
Het publiek van Sundaypeople varieert in leeftijd tussen de 25 en 50 jaar. Een ding hebben ze allemaal gemeen, de liefde voor housemuziek.
 
Als je de Luxor binnen loopt voel je gelijk de kracht van de locatie. Een mooie open ruimte met een behoorlijke dansvloer en een flink podium. Door de inrichting, de sfeer die het oude pand ademt en het geweldige geluid heeft Luxor alles in zich om uit te groeien tot de danstempel van het Oosten van het land. 
 
Na het succes van vorig jaar tijdens koninginnennacht was een vervolg dit jaar logisch. Dat deze avond dit keer op de maandag viel maakte weinig verschil voor het “Sundaypeople” gevoel. Vanaf tien uur stond er een line up waar menig festival stage jaloers op zou zijn.

Om tien uur opende Roog het bal met de van hem sinds jaar en dag bekende sound. Aan het eind van zijn set was het zo goed als vol, lees dansbaar vol. Voetje voor voetje lopen doen we op dit soort dagen wel op het Rembrandtplein in Amsterdam of de Korenmarkt in Arnhem. Na Roog was het tijd voor jong talent. Georgio Starr ademt, eet en leeft muziek. Getuige ook zijn pianotoetsen-tattoo. Na hem een aantal malen als opener gehoord te hebben was dit de eerste keer dat ik hem later op de avond zag. Ook deze plek vulde hij moeiteloos en bereidde een inmiddels uitzinnige zaal voor op het Engelse duo Prok en Fitch. Voor mij de eerste keer dat ik dit duo bezig zag, maar….. ik ben om! Ze pakten het stokje daar op waar Georgio het had aangegeven. Vol gas gingen we met zijn allen verder de nacht in.

Het absolute hoogtepunt zat er toen nog aan te komen. Een paar weken geleden stond hij nog met zijn vrienden te knallen op het Ultra Music festival in Miami. Echter Franky Rizardo vergeet zijn Arnhemse roots niet. Het zal waarschijnlijk misplaatste Arnhemse arrogantie zijn, maar het lijkt net of hij in zijn hometown altijd net dat beetje extra geeft. Gelukkig voor hem en ons is Luxor een aantal jaren grondig gerenoveerd en is daarbij blijkbaar extra aandacht aan het dak besteedt. Was dit niet zo geweest dan was na deze avond een renovatie van een hoogstwaarschijnlijk dakloos Luxor aan de orde geweest. Tot vier uur in de nacht ging een vol Luxor volledig uit zijn plaat. 
 
Na bovenstaande lofzang zou je denken dat er geen negatieve punten aan de avond waren. Helaas is dat niet waar. Dit stond los van Sundaypeople. Op last van de gemeente mocht er die avond geen glas geschonken worden wat toch altijd wat minder is. Ik ben namelijk nogal gehecht aan mijn flesje Becks. Het tweede punt was dat iedereen, inclusief Franky en organisator Sundaypeople Events, het feestje graag  nog hadden willen verlengen. Ook hier gooide de gemeente roet in het eten. Vier uur was bepaald als sluitingstijd van alle horeca die avond. 
 
Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op een vervolg. Eerste Pinksterdag is de volgende editie met niemand minder dan Eddie Thoneick en de prettig gestoorde Rotterdamse tweeling Richard en Robert Bot. On stage uiteraard bekend als Brothers in the Booth.
 
Het absolute Sundaypeople hoogtepunt zal dit jaar plaatsvinden op 16 juni. Op die dag zal in Valburg aan het water het eerste Sundaypeople Festival plaatsvinden. Check de partyagenda voor de volledige line up en uiteraard de kans om kaarten voor deze evenementen te winnen!
 
Tot snel op een feest ergens in het land!

Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen