Energiek als nooit te voren word ik wakker. Bij het aanschouwen van deze prachtige line up was ik meteen al overtuigd. De laatste twee weken voor dit festival leken dan ook een eeuwigheid te duren. Het mocht eindelijk gaan gebeuren vandaag. Soenda festival zou gaan plaatsvinden op de vaste locatie Ruigenhoek in Utrecht. De zon wilde nog even niet meewerken. De miezer regen wel, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken.

Wij vertrekken dan ook rond 11:20 vanuit Rotterdam met de partybus en komen aan rond 12:30. Omdat wij redelijk vroeg gearriveerd waren konden wij profiteren van een korte wachttijd in de rij, of moet ik zeggen ‘geen’ wachtrij? Ook het scoren van een kluisje en muntjes waren binnen een mum van tijd gepiept. Voor je het wist stond je dans-klaar op het terrein. Dat is nog eens fijn beginnen.Omdat het nog miezerde besloten wij rustig in te komen bij de overdekte Soembawa stage. Job Jobse had zijn werk al gauw gedaan, want het rustige inkomen was ook zo weer voorbij. Ook de Komodo stage werd even bekeken. Het miezeren was onderhand al gestopt en aangezien wij wat meer van de ‘hardere’ techno zijn, besloten wij naar de Java stage te gaan. Deze stond nog aardig leeg. Hier stond Sterac (aka Steve Rachmad) al voor de nodige hardere klanken te zorgen. Hier kunnen wij wat meer mee en de danspassen volgen dan ook vanzelf. De man, met een record aantal boekingen op Awakenings, heeft niet lang nodig en trekt de stage dan ook steeds voller en voller.

Sterac mocht hierna plaats maken voor iemand anders. Een naam waar ik enthousiast op aan het wachten was. Als er iemand is die het hardere werk erin kan brengen, dan is het Alan Fitzpatrick wel. Als er dan eindelijk een kale man achter de decks plaats neemt, verschijnt er ook een glimlach van oor tot oor op mijn gezicht. Als tijdens zijn set dan ook nog eens de zon doorbreekt is het publiek laaiend enthousiast, gaan de handen de lucht in en begint er een zeer fijne sfeer in te komen. Het gas ging er flink op vanaf nu. Ik kan niks anders zeggen dan: Alan, bedankt voor deze fijne 1,5 uur!

Even een korte danspauze, maar die werd al gauw weer gestaakt. Operatie Surgeon ging van start! Wij begeven ons gauw naar de overdekte Komodo stage. Het beuken kon beginnen, en is uiteindelijk ook niet meer gestopt. Planetary Assault Systems (Luuk Slater) liet ons bij de opening van zijn live set maar wachten en wachten op de drop, heel spannend allemaal. Toen hij uiteindelijk kwam was het wachten het zeker waard geweest. Shirtjes, handen, vuisten, alles ging de lucht in en er werd volop gefloten en geschreeuwd.

Met zo’n heerlijke line up is het een kwestie van keuzes maken, wat een luxe! Wij glippen er heel even tussenuit om Jeff Mills te gaan bewonderen op de Java stage. Heerlijk natuurlijk weer! Wij blijven hier hooguit 45 minuten beuken en besluiten dan toch om terug te gaan naar de Komodo stage om te zien wat Blawan ons te bieden had. Man man man, dat was geen beuken meer. Vooral als Perc & Truss hierna nog anderhalf uur hebben om de boel af te sluiten ben ik benieuwd of de tent aan het eind nog wel overeind blijft staan. Harde platen zoals ‘Hyperlink’ van Perc en ‘Beacon’ van Truss kwamen voorbij. Voor mij was het setje van Perc & Truss absoluut het hoogtepunt van het festival. Als ik de Komodo stage met een paar woorden moet beschrijven? Beuken, snoeien, zagen. Oorlog in de tent, ongekend hard!

Soenda heeft vandaag in alle opzichten de lat weer erg hoog gelegd ten opzichte van de andere techno festivals. Dikke pluspunten voor de organisatoren is zeker op zijn plaats. Hier kunnen andere organisatoren nog wat van leren. Een uitverkocht festival, maar geen enkele keer langer dan één minuut hoeven wachten in de rijen. Eten, drinken, de muziek en de sfeer waren allemaal top! Ruimte om te dansen was er net zo veel als ruimte om even te chillen en op adem te komen. Het enige jammere was de bass in de Komodo stage die telkens maar gecorrigeerd werd, maar zolang je je focus daar niet op legde viel het niet zo op. Niks te janken, alleen maar genieten.

Werk aan de winkel voor de concurrentie dus. Soenda wij treffen elkaar volgend jaar weer!

Reporter: Sasha Dijkhoff

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen