Pacha Festival 2015, Amsterdam (23-05-2015)

woensdag 27 mei 2015
Katja Remmerswaal

Party report: Pacha Festival 2015, Amsterdam (23-05-2015)Voor de 4e keer op rij werd dit zomerse feest gegeven op het Java-eiland. Wanneer wij de brug overlopen horen en zien wij het kleine Ibiza al liggen. Het zonnetje komt inmiddels door, iedereen is in een zomerse bui en wij hebben er zin in. Pacha 2015 kan beginnen!

Parkeren en bereikbaarheid
Vorig jaar hadden wij onze auto in de parkeergarage gezet, niet wetend dat een dag in Amsterdam € 36,00 kost. Dit jaar besloten we het anders aan te pakken en wilden gebruik maken van de zogenoemde P+R locatie. Helaas hadden meer mensen dit idee want 4 P+R locaties (Bos en Lommer/Zeeburg/Sloterdijk en Olympish stadion) waren vol. Uiteindelijk hadden we een plekje bij de P+R RAI. Wel een beetje uit de richting maar met 2 trams was het Java-eiland prima te bereiken.

Pure Pacha Mainstage
Franky Rizardo, de man van de gezellige zomerhouse. Eigenlijk vind ik zijn stijl iets te commercieel maar ik betrap mezelf er toch altijd op dat mijn voetjes stiekem aan het bewegen zijn als hij staat te draaien.

MK (Marc Kinchen) zou hierna een geweldig blije set gaan neerzetten. De mooie schaars geklede vrouwen kwamen het podium al op gelopen en het publiek was er klaar voor, maar helaas viel op dat moment de muziek uit. Het duurde zelfs een paar minuutjes voordat er weer wat bass uit de boxen kwam. Zo blij als iedereen was volgde er al snel een tweede teleurstelling want niet heel veel later viel de muziek weer uit. Voor ons was het wel even voldoende en we zijn naar een andere stage gelopen. Ik begreep van andere bezoekers dat de muziek hierna nog een keer uitviel. Best een flink minpuntje voor de mainstage.

Deep Open Air stage
Deze stage was buiten opgezet, met aan de zijkanten mogelijkheid tot chillen. Er stond een barretje met ‘Drinks & Foods’ en het zonnetje begon al flink door te komen. We zijn bij het standbeeld van de ‘Zeeman’ gaan staan zodat we goed uitzicht hadden op het fabuleuze duo wat nu stond te draaien. Amine Edge & Dance, de laatste keer dat wij hun gehoord hadden was op Valhalla. Wat een teleurstelling! Vandaag nieuwe dag, nieuwe kansen. Door de plaatjes en manier van draaien herken je dit duo vrijwel meteen. Je houdt ervan of niet. In vergelijking met Valhalla hebben ze bij mij wel weer wat pluspunten gescoord ;)

Insane stage
Deze stage lag in het midden van het terrein en was een beetje de ‘techno-tent’ van het festival. Wij hebben hier eerst even de voetjes opgewarmd op Dosem en Technasia B2B Uner. Ik had ze nog niet eerder gezien maar moet zeggen dat ze best vermakelijk draaiden! Hierna kwam mijn held Baas B (Benny Rodrigues). Het eerste uur was ik bang dat hij zn partygevoel kwijt was omdat het een hoop gepringel was met weinig actie. Gelukkig heeft hij dat in de laatste 45 minuten weer helemaal goed weten te maken. De muziek stond hier beduidend harder wat voor ons alleen positief was. Wel kan ik mij voorstellen dat wanneer je aan de zijkant van de ‘Deep Open Air’ stage zou staan het wat hinderlijk kon overkomen omdat je dan 2 stages door elkaar heen hoorde.

Geen gratis drinkwater
Op het festival waren bordjes geplaatst met de afbeelding van een kraan en een rode streep erdoor met daaronder: 'Geen drinkwater', 'Kein Trinkwasser' en 'Eau non potable' en 'No drinking water’. Nadat er vorig jaar klachten waren binnen kwamen over het gebrek aan gratis drinkwater op festivals, eiste burgemeester Van der Laan dat festivalorganisatoren voortaan gratis drinkwater beschikbaar moesten stellen. Hij riep bezoekers van het Amsterdam Dance Festival op een klacht in te dienen als er geen gratis drinkwater beschikbaar was. Er kwamen uiteindelijk zestien klachten binnen. Het is niet duidelijk of het kraanwater op het Pacha Festival daadwerkelijk ongeschikt was, maar flesjes water waren alleen tegen betaling verkrijgbaar aan de bar. Mogelijk probeert de organisatie van het festival de verkoop van betaald water te stimuleren met de bordjes. VVD-raadslid Van der Ree heeft aangekondigd er zeker iets mee te willen doen.

Publiek
Het blijft toch wel een beetje zien en gezien worden op dit festival. Wij lopen er iets minder ‘all dressed’ bij, maar gelukkig merken we al snel dat dit helemaal niets uit maakt. De sfeer is gewoon goed en iedereen is een feeststemming. Het publiek is voornamelijk iets ouder (25-35 jaar) en er waren een hoop mensen uit het buitenland speciaal voor Pacha gekomen. De trend voor dit jaar waren vooral lage laarsjes, verentooien (te verkijgen op de hippiemarkt), sjaaltjes, veel franjes en een goed lichaam. ;)

Hapjes en versnaperingen
Wel een beetje jammer vond ik dat ze hier reguliere Ibiza prijzen hanteerden want zo betaalden wij voor een hamburger 3 muntjes (8,70!). Ik moet wel eerlijk toegeven dat het een lekker burgertje was maar goed, dat mag ook wel voor die prijs. Om de Ibizastijl erin te houden was er ook een sushi tent aanwezig waar je gezellig aan kon schuiven. Prijzen varieerde van 1-3 muntjes per sushi. Voor de bezoekers die iets minder elite-geld bij zich hadden waren er ook de gebruikelijke tenten met pizza, fruit, sandwiches, friet, scroppino (spoom/sorbet met drank), sangria en alcohol-ijsjes.

Toiletten
Wanneer je veel festivals bezoekt ga je op steeds meer dingen letten. Zo ook op de toiletten. En heel eerlijk, op Pacha is dit elk jaar top geregeld. Het is gratis, geen lange wachtrijen en schoon. Niks geen dixies en vieze dingen, maar gewoon echte toiletten die doorspoelen!

De laatste keer
Wegens bouwplannen zal Pacha Festival in 2016 uit moeten wijken naar een andere locatie. Waar dit precies gehouden zal worden is voor nu nog onbekend.

Conclusie
Pacha is niet te vergelijken met de meeste festivals die in Nederland gegeven worden. Geen huppelende konijntjes, spijkerpoepen en springkussens, maar sjieke eettentjes en goed uitziende mensen. Helemaal Ibiza is het niet maar we hebben zeker weer gelachen, veel bekende gezien, lekker gedanst en van het zonnetje genoten. Ben erg benieuwd welke locatie er volgend jaar gebruikt gaat worden!
Prijzen tickets: - Early bird € 39.50 en de late bird € 55,00 VIP € 75,00 -


Wist je dat...
- Er ruim 15.000 bezoekers waren (Sold Out!)
- Pacha Group een franchiseketen is van discotheken
- De eerste Pacha geopend werd in 1967 (Sitges, nabij Barcelona)
- Pacha Group inmiddels bijna 20 clubs bezit (o.a. in Madrid, Salou, Florida & London)
- De bekendste gevestigd is in Ibiza
- De herkenbare brug naar het Java-eiland pas sinds 2001 in gebruik is
- Het middelste gedeelte gedemonteerd kan worden (o.a. Sail Amsterdam)
- Deze brug dwars door ‘Pakhuis de Zwijger’ is gebouwd
- ‘de Zeeman’ (Jopie Hoorn) geplaatst is op 4 mei ’50 geplaatst (2e wereldoorlog)
- Deze ontworpen is door Pieter Starreveld
- Het reuzenrad van Pacha je naar naar 55 meter hoogte bracht
- Dit fantastische uitzicht maar €5,00 kostte
- Dennis Ferrer in 2012 één van de hoofdacts was op Sensation
- Housequake is opgezet door Roog en Erick-E
- De Toppers die dag moesten optreden in de Arena
- Pacha van ons een cijfer 7/10 krijgt


Reporter: Katja Remmerswaal

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.872 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.872 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen