Party reports12InchCity was tijdens de Gouden Kabouter Awards maar liefst 3x genomineerd (o.a. voor de vrolijkste, meest originele en meest creatieve feestorganisatie). Zij krijgen het iedere keer weer voor elkaar om op de meest gave locaties feesten te geven. Zo hebben zij een 17 eeuws klooster (Graefenthal), een oude mijn (This will be Mine), Paleis Soestdijk (Off the Record), Radio Kootwijk (Code AM) en afgelopen weekend de P.I. Noordsingel weten te bemachtigen. Vorig jaar wisten zij ook deze gevangenis te strikken en werd er toen Alcatrash gehouden waarmee de organisatie de overige twee nominaties binnen haalde (kippenvelmoment; de opening van Alcatrash en beste nieuwe initiatief). Dit jaar was het de tweede en tevens laatste keer dat hier een feestje gehouden werd: Behind Bars. Guestzone was erbij!

Straf
Het was zover. Op 26 september gingen wij onze straf uitzitten in de P.I. Noordsingel. Met 855 ex-veroordeelden was er geen weg meer terug. Op de uitnodiging stond dat alle gevangenen zich tussen 12.00 – 14.00 uur bij de poort moesten melden. Na een grondige controle mochten we doorlopen en begon onze ‘zit’ in de openlucht ruimte. We zagen aan de buitenkant van de gevangenis lakens hangen, alsof diverse gevangene hier ontsnapt waren. De boefjes zaten nu heerlijk van het zonnetje te genieten op een paar enkele na. Zij lagen in ‘de Kapel’ hun zonde te overdenken op de grote zitzakken die verdeeld waren in de ruimte terwijl DJ Eerie Wonder hun begeleidde met zijn hemelse beats en drums.

Wij kozen ervoor om onze daden eruit te dansen en gingen naar binnen. Via de metalen trap traden wij de grote gevangenis in. We gingen links af en kwamen uit in de kern, het mooi omschreven panopticum die het destijds al mogelijk maakte om vanuit hier alle gevangene te controleren, bewaken en te bestuderen. In het midden stond een koepel waar dit keer geen bewakers achter het glas stonden maar vrolijke crew members die muntjes verkochten (5 voor € 14,00).

Vanuit deze hal konden wij alle stages bereiken welke onderverdeeld waren in celblokken namelijk: Celblok B (Undertone) / Celblok C (12InchCity) / Celblok D&E (Moustache) en Celblok A (de kelder). Tot een uurtje of 4 was de muziek overal redelijk kalm en hebben wij voornamelijk rondjes gelopen om de gevangenis beter te verkennen. Zo liepen wij via een trappetje de kelder in waar de gangen naar de vertrekken open waren en de (isoleer) cellen te bezichtigen waren. Toen wij de stage hier opzochten liepen we een donkere en warme ruimte in. Het was hier goed druk en volgens FaceBook zou dit een chill area zijn maar daar hebben we weinig van gemerkt want het ging hier gewoon goed los! Veel plezier hebben wij gehad van Wesley Fisher. Hij was tevens de winnaar van de Legends Contest 2015 en dat was goed te horen.

Op naar Celblok C waar wij een dansje wilden doen. Ook hier was het 1 groot feest en Karim Soliman zou de booth daarna overnemen. Op wat kleine geluidsprobleempjes na waren deze 2 DJ’s absoluut de moeite waard om hier onze beentjes te strekken. Eigenlijk wilde wij door naar Jamie Lie a Kwie maar op dat moment kwam DJ Sneak. Onmogelijk dus! Iedereen ging los, zelfs de gevangenen die een etage hoger stonden. Vermoedelijk maar niet zeker, zaten hier de echte boeven die gebruik maakten van een (VIP) stamcel. Uiteindelijk hebben we toch nog een half uurtje vrolijk gedanst bij Jamie Lie a Kwie en zijn toen naar Club Von Westen DJ’s gelopen in Celblok D&E. De tijd vloog echt letterlijk voorbij want ineens was het 22.30 uur en hadden we nog maar 1,5 uur te gaan voordat we vrijgelaten zouden worden. We besloten om onze laatste tijd te verdelen over Celblok C (waar Taras vd Voorde misdadig hard los ging) en de Kelder waar heel spontaan een onverwachte B2B op gang kwam tussen Umlaut en Dj Tomás. Fantastisch duo en heerlijk om hier onze laatste energie eruit te stampen!

Conclusie
Het publiek was erg divers, van jong tot wat ouder en de bekende konijntjes waren hier goed verdeeld. Ook verkochten ze er o.a. burgers, frietjes, fruit en waren er geen wachtrijen bij de bar. Tevens genoeg toiletten aanwezig dus ook hier niets op aan te merken. Ondanks er op een aantal stages wat issues met het licht en geluid waren heeft dit ook wel zijn charmes gehad. Alles wat je hier namelijk beleeft is echt en gebeurd echt. En desalniettemin hebben wij ons maar liefst 12 uur lang ongestraft weten te misdragen. Wat mij betreft; thumbs up voor de organisatie, gezellige crew members, de DJ’s en het hele leuke publiek!

Wist je dat …
- De Noordsingel één van de oudste justitiële complexen van Nederland is (1872)
- Deze bijna 10 voetbalvelden groot is
- Dit de eerste gevangenis in Nederland was met eenpersoons cellen
- Een cel 2,60 meter breed x 4 meter lang is
- De gevangenis tot eind 2012 in gebruik is gebleven als penitentiaire inrichting
- De gevangenis in 2014 verkocht is
- Het nieuwe project ‘Tuin van Noord’ heet
- 12InchCity bezig is met nog meer kloosters en religieuze plekken
- Het festival Graefenthal daarom een andere naam gekregen heeft (Klosterfest)
- De feesten van deze organisatie echt een aanrader zijn
- Wij er het volgende feestje dus gewoon weer bij zijn!


Reporter: Katja Remmerswaal

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.116 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.116 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen