Het verhaal is ooit begonnen toen Jose Satorres in 1845 geboren werd en in 1870 een ontmoetings cafe in Fraga opende (gemeente in de Spaanse provincie Huesca). Nu 3 eeuwen en 6 generaties later is het uiteindelijke concept van de familie Arnau een groot succes geworden. Zo trekken zij meer dan 500.000 bezoekers en weten ruim 120 shows in 18 verschillende landen neer te zetten. Dit grote succes komt omdat de feesten van Elrow voornamelijk om entertainment draaien. Hoe gekker, hoe beter en vooral confetti, heel veel confetti! Qua muziek kun je denken aan residents TONI Varga en De la swing maar ook Marco Carola, Jamie Jones, wAFF, Marc Maya en vele andere top artiesten hebben Elrow tot een hoogtepunt weten te brengen. Dit is het soort feestje waar je met een grote glimlach aan terug denkt en is een beleving die je nooit meer zult vergeten! Het ontstaan van Elrow is een erg leuk verhaal en volledig terug te lezen op www.elrowfamily.com.

Elrow @Row 14 (Viladecans, Barcelona)
Wij hebben voor het eerst met Elrow kennis gemaakt tijdens het Amsterdam Dance Event. Dit was zo ontzettend leuk dat we een paar maanden geleden ook naar ‘Row 14’ zijn geweest. Hier hebben wij het ultieme ‘Elrow-gevoel’ mogen beleven. Een fantastisch feestje overdag, heerlijk in het zonnetje met party minded people die allemaal speciaal voor dit knotsgekke feestje kwamen. In combinatie met een hoop gekkigheid zorgde dit uiteindelijk voor de perfecte samenstelling van een goed feest. Ik hou d’r gewoon van!

Space
Bevindt zich aan Playa d’en Bossa aan de rand van Ibiza stad en ligt 7 min (met de taxi) van de luchthaven. De club bestaat al sinds 1986 en is vooral bekend geworden door de Sunday Space Terrace, het buitenterras waar het geluid van landende vliegtuigen hoor- en zichtbaar is. In tegenstelling tot Amnesia en Privilege is Space een van de weinige clubs die haar terras niet heeft hoeven overkappen. Sinds 2001 is Carl Cox hier vaste dj maar ook Reche, Jose de Divina en Jon Ulysses kennen hier hun weg. Het hele seizoen worden er verschillende feesten gehouden en op 11 september mochten wij verslag doen voor Guestzone tijdens de roadshow van Elrow El Bronx!

Elrow @Space (Ibiza)
De aankleding en shows zijn altijd bijzonder en spectaculair. In Space waren de muren beplakt met kleurrijke posters, hingen er grote Amerikaanse vlaggen, zweefden er laag hangende straatborden en knipperende stoplichten boven het publiek en de dj booth leek met al zijn graffiti zo uit de Bronx overgeplaatst te zijn. Voor de booth deelden meisjes met grote gouden kettingen, omgekeerde petjes en teveel kauwgom in de mond, opblaasbare attributen uit. Achter de booth stond dj wAFF vol enthousiasme het publiek op te zwepen (zie filmpje) en zagen wij al mannen bij het confetti kanon staan. Voordat ik het in de gaten had stond ik met een grote opblaasbare blauwe toeter uit mijn dak te gaan en werden wij tijdens de climax van het nummer overspoeld met ongelooflijk veel confetti. Er leek geen einde aan te komen! Ook liepen er overal gekke figuren op hoge stelten rond, vlogen er opblaasbare gele taxi’s door het publiek, hingen er mensen aan het plafond die als een jojo naar beneden kwamen en werden grote gekleurde skippyballen van achter naar voren gegooid. Om bij te komen van alle gekheid hebben we heerlijk op het buitenterras een drankje gedaan terwijl wij genoten van alle aankomende vliegtuigen die zo dadelijk zouden gaan landen om straks de nieuwe party bezoekers uit te laten.
En eerlijk, zo’n uitzicht maak je echt nergens mee, alleen in Space.Minpuntje
Space telt 2 zalen en een buitenterras maar rond 03.00 uur waren er meer mensen binnen gelaten dan Space aan capaciteit kon borgen. Toen wij door de main zaal naar voren liepen was het behoorlijk duwen en trekken. Dat gaf ons eigenlijk geen veilig gevoel en zijn toen naar het kleine zaaltje gelopen waar iets meer ruimte was. De muziek stond hier duidelijk iets zachter en gaf ons meer het het ‘chill-out’ gevoel waar een zacht dansje gedaan kon worden. De prijzen in Space zijn (in vergelijking met andere clubs) aan de iets hogere kant. Zo betaalden wij voor een cola 10,- / biertje 13,- en een mixdrankje 19,-.

Conclusie
Het is jammer dat het nachtleven van Ibiza grotendeels op massa toerisme draait. Wij kwamen na diverse mensen gesproken te hebben erachter dat veel publiek niet speciaal voor Elrow kwam maar gewoon een club zochten waar zij die avond los konden gaan. Dit heeft zeker invloed gehad op het ‘Elrow-gevoel’ welke wij beleefd hadden in Barcelona en helaas niet terug hebben gevonden op Ibiza. Maar ondanks dat was het toch een zeer bijzondere ervaring om mee gemaakt te hebben. Wij blijven de feestjes van de familie Arnau trouw volgen en voor alle mensen die Elrow nog niet kennen…

Dit is niet met een pen te omschrijven, dit moet je echt voelen en beleven! Heb je niet zo de behoefte om helemaal naar Ibiza of Barcelona te gaan? Kom dan zondag 23 oktober tijdens het Amsterdam Dance event (ADE) naar de NL editie in het Transformatorhuis van 09:00 – 23:00 uur. Uiteraard zijn wij weer van de partij dus wie weet tot Elrow!

Wist je dat …
- Space op 2 oktober 2016 haar deuren gaat sluiten (na 27 jaar)
- De eigenaren van Ushuaia dit pand zullen overnemen
- Space in 2018 op een andere locatie heropend zal worden
- ‘Row 14’ in 2008 haar deuren opende in Viladecans (Barcelona)
- De gele kip ‘Rowgelia’ mascotte van Elrow is
- Rowgelia meer dan 10.000 fans heeft op Facebook
- Er nog steeds kaarten beschikbaar zijn voor Elrow ADE
- Deze hier te koop zijn
- Wij er nu al zin in hebben!

Reporter: Katja Remmerswaal

Meer info evenement


Foutje gezien? Let us know!Win Apple Airpods

Heb jij al een memberaccount bij ons?

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 132.305 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuweApple Airpods twv €279!

Win Apple Airpods!


Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone
inloggen aanmelden
of met email
Logo Guestzone
member organisatie

Of via email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.
Telefoonnummer koppelen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen