Party reportsMet ruim 14.000 bezoekers en 50 Dj’s verdeeld over 5 stages is het echt onmogelijk om dit fantastische festival in één report te omschrijven. Helaas moet je met zo’n goede line-up dan ook keuzes maken en zal ik alleen onze eigen persoonlijke hoogtepunten benoemen.

Van harde stamp techno tot softe zonnetjes techno, er was voor ieder wat aanwezig. Het terrein was (gelukkig) droog en een beetje stoffig, maar na alle regen die gevallen was hebben wij weer van geluk mogen spreken. Vorig jaar hadden wij wel enige moeite met de wegbewijzering en hoopte dat het dit jaar iets duidelijker zou zijn maar helaas, ook dit keer was het weer goed zoeken en puzzelen. Uiteraard mocht dit de pret niet drukken en hebben wij (vrouwen die geen plattegrond kunnen lezen) gewoon de weg aan andere gevraagd.Callis (hosted by Kornuit)
Een stage gevuld met goede Dj’s. Zo stonden o.a. Michel de Hey, Sluwe Vos en Seth Troxtler op het programma. Maar omdat we keuzes moesten maken zijn wij alleen bij de Martinez Brothers geweest. De muziekstijl van dit duo behoort voor ons tot de zonnetjes techno waar iedereen met een glimlach elkaar voorbij danst, proost op het weer of samen een dansje doet. Ook verassend was dat Seth Troxtler even aansloot bij deze jongens voor een geweldige b2b. De ‘houten stage’ die op dit open terrein was opgezet had links en rechts een soort smalle dans tribune waar iedereen vrolijk los aan het gaan was. Het was er zeker druk maar het was niets meer dan gezelligheid en goede vibes.

Acta (stage aan het water)
Volgens mij was dit de enige stage waarvan de naam ‘Acta’ duidelijk zichtbaar was. Deze stage lag aan het water waardoor de mensen met een eigen bootje konden meegenieten van alle kanjers die hier in de line-up stonden. Ik baalde een beetje dat we ‘te laat’ op het festival arriveerden, omdat ik veel goede verhalen gehoord had over Georgio Star en Judah Darenville. Tijdens ons rondje kwamen wij aan bij Chris Stussy. Misschien (nog) niet bij iedereen bekend maar deze enthousiaste jongen is net de twintig gepasseerd en wist het publiek helemaal mee te krijgen met zijn geweldig swingende platen.

Ferrum (hosted by PollerWiesen)
Met ons gezicht vol in de zon en een lauw biertje in de hand hebben we genoten van de set van Leaf the 4 (Remy en Warren Fellow). Later zijn we nog terug geweest voor Joop Junior en Egbert (live) waar het feest ook weer flink aan was. Deze stage werd tevens gehost door PollerWiesen. Een Duitse organisatie die een paar keer per jaar festivals organiseert in Keulen en Dortmund, welke ook echt een aanrader zijn om een keer te bezoeken.

Metallum (onder de John Frostbrug)
Wij hebben een kijkje genomen bij Industrialyzer, maar voor ons was deze stage net iets te hard. Van horen zeggen was ROD weer helemaal geweldig en de afsluiter van Sam Paganini boven verwacht. Wel hebben wij meegekregen dat Sam zijn set eerder noodgedwongen moest stoppen. Er scheen iets te zijn met kabels en water? Zonde voor de mensen die hier hun avond met enige teleurstelling hebben afgesloten.

Buxus- Luxor Night Live
Hier zijn wij eigenlijk maar een keer geweest. Het zat nog wel in de planning om een dansje te doen bij Park&Sons, maar helaas zijn we hier niet meer aan toegekomen. Ik begreep pas later dat zij ook op de after gedraaid hadden in Luxor Night Live. Een totaal gemiste kans die wij de volgende keer dus zeker niet aan ons voorbij zullen laten gaan.

Solum (hosted by Geknaekt & Lets Go)
Deze stage zou eerst op het strandje staan maar door de eerdere regenbuien was het strandje soort van weggespoeld. Zij kregen een nieuwe plek toegewezen tegenover de lockers. Het was een kleine maar zeer leuke stage. Feestslingers, ballonnen, opblaasbandjes en blote mannen in badjas (dansend) op de bar, niets was hier te gek en gezelligheid echt ten top. 

Tenebris (hosted by flow)
Eerder op de dag waren wij al wezen dansen bij Franky Rizardo, maar Jamie Jones blijft toch zeer zeker wel mijn favoriet. Heerlijke zonnetjes techno waar je niet meer dan blij van kan worden. Hij is in 2012 dan ook niet voor niets uitgeroepen tot de nummer 1 Dj van de wereld (Resident Advisor). Wederom hebben wij weer genoten van deze man. Hij sloot de stage in een goed tempo af en het was voor ons de perfecte closing van dit festival. Wel jammer dat onze ‘zonnetjes-techno’ niet buiten was maar binnen in een warme tent, maar goed, gezien de verwachte weersvoorspelling ook niet erg verassend. Zeker omdat dit de enige overdekte stage was. Daarnaast hebben wij Kenny Dope totaal gemist, omdat hij ineens op een andere stage draaide. Ook was het geluid zo nu en dan aan de iets wat mindere kant maar de oplossing was simpel; gewoon links voor de box gaan staan ;). 

Conclusie
Een festival waar je zeker een keer geweest moet zijn! De sfeer is er echt geweldig en de line-up is elk jaar weer meer dan goed! Persoonlijk vond ik dit jaar beter dan vorig jaar, maar daar kunnen de mening over verdeeld zijn. Enig minpuntje waren de prijzen. Zo vroegen ze voor een raket-ijsje 1 muntje (€2,50!). Wel waren de toiletten gratis en was de tent van de kankerbestrijding aanwezig waar je met een factor 30 jezelf (of elkaar) kon insmeren tegen het verbranden van de zon. Ook kwam je verder qua eten, aparte drankjes en gadgets niets tekort op dit festival. Gewoon een echte ‘must-go’ dus!

Wist je dat …
* Dit jaar de 13e editie van Free Your Mind was
* De John Frostbrug 601 meter lang is en gebouwd is in 1932
* Paco Osuna samen met Adam Beijer, Marco Carola en Christian Smith een club in Barcelona heeft
* Deze club (Club4) door DJ MAG is uitgeroepen tot ‘Winner Best Underground Club of Spain 2011’ 
* Karim Soliman in 2011 de Michel de Hey contest gewonnen heeft
* Jamie Jones een nachtclub op Ibiza heeft (DC10)
* Er een afterparty in Luxor Night Live (Arnhem) was
* Wij, gezien de afstand, naar de LetsGo Afterparty zijn geweest in Rotterdam
* Dit ook een zeer goede afsluiter is geweest! (met o.a. dank aan Dj Joe Wood)


Reporter: Katja Remmerswaal

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.118 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.118 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen