Toffler presents Dwayne Pinnock, Rotterdam (18-06-2016)

dinsdag 21 juni 2016
Katja Remmerswaal

Party report: Toffler presents Dwayne Pinnock, Rotterdam (18-06-2016)Wanneer wij voor Guestzone op pad gaan is dat vaak naar de wat grotere feesten. Afgelopen zaterdag een keertje niet naar een festival met 50 verschillende dj’s maar naar een allnighter van Dwayne Pinnock. Omdat ik (jong) aanstormend talent graag support leek het mij leuk om een verslag te schrijven van zijn avondje ‘alleen’ achter de decks van de Toffler. Daarnaast volg ik hem al een tijdje op Facebook en Soundcloud en qua muziekstijl (UK, House) ligt dit wel in mijn beweegritme. Tegenwoordig wil bijna iedereen dj worden en zie je dat de kansen om echt door te breken steeds moeilijker worden. Daarnaast denk ik dat het in deze ‘party-scene’ toch wel een kwestie blijft van gunnen, hebben van het juiste netwerk en een beetje geluk. Hoe dan ook, een dj staat hier niet ‘zomaar’ op het programma en het was deze jongeman gewoon gelukt dus wij gingen er een dansje doen.

TOFFLER
Deze toch wel zeer bekende underground tent is gevestigd in een oude ondergrondse voetgangerstunnel onder het Weena. Voor sommige ook wel bekend als ‘de tunnel van Rotterdam’. Vanaf de buitenkant zou je ook niet denken dat hier elke week een dik feest aan de gang is. Op een uitverkochte avond voel je bij elke stap die je richting de dansvloer zet, de zweetdruppels over je rug heen lopen. Om die reden heb ik altijd een waaier bij me. Mocht je mijn waaier nu echt onzin vinden en tijdens je bezoek aan deze tunnel van gedachten veranderen, kom dan alsjeblieft niet bij mij staan maar koop er gewoon zelf 1! (te verkrijgen bij de muntverkoop). En ondanks deze bijna onmenselijk warme temperaturen kan ik altijd maar moeilijk ‘nee’ zeggen tegen een avondje Toffler. De sfeer is er gewoon goed en de line-up is er vaak om te slopen (zo hebben o.a. Adam Beijer, Marco Carola, Chris Liebing, Nina Kraviz en Loco Dice hier al gestaan). Daarnaast is deze club bekend om haar geniale verrijdbare dj booth ‘die afhankelijk van de drukte’ naar voren of achteren kan worden verplaatst.

Dwayne Pinnock (DP)
Onze DP is in 1992 geboren in London en woont sinds 2000 in Nederland. Hij komt uit een muzikaal gezin met 6 zussen (!) en begon op zeer jonge leeftijd met wat pingelen op een gitaar. Vanaf zijn 12e is hij samen met zijn vader begonnen met het produceren van muziek en is zijn passie hiervoor nooit gestopt. Zijn huidige draaistijl is een mix tussen Deep House, Bass House en Techno maar hij maakt ook regelmatig uitstapjes naar Disco, UK House / Garage en Dub. Ondanks dat wij zijn naam nog niet heel vaak zijn tegen gekomen heeft hij al op diverse feesten gedraaid. (Voodoo, de PiP, Toffler Talents en Toffler Festival). Binnenkort ook te bewonderen op Sunglow Festival en Kinetic. Daarnaast is hij ook nog regelmatig te beluisteren op; Open Rotterdam (Turbulentie 2.0), Deep FM en Fuddle Dance Radio.

Toffler beleving

Afgelopen zaterdag was de tent goed gevuld maar niet uitverkocht. De temperaturen waren dit keer dus goed uit te houden en de ruimte op de dansvloer was perfect. Ze zijn hier wel erg streng mbt roken dus maak geen grapjes en rook gewoon in de ruimte die er speciaal voor bedoeld is. Verder heeft deze tunnel een heerlijke geluidsinstallatie en overweldigende lichtstaafjes aan het plafond hangen waar je in verstrikt kan raken en die je mee nemen naar een andere dimensie als je niet oppast. Kort samengevat, de Toffler is absoluut geen culinair hoogstandje. Het is een donker warm hol waar de zweetdruppels over je rug heen lopen, waar een ‘gesprek’ voeren praktisch onmogelijk is en de prijzen aan de ietwat hoge kant zijn maar eerlijk is eerlijk, ik hou d’r gewoon van! En waarschijnlijk is er ook geen tussenweg, je vindt de Toffler leuk, of niet.

AllNightDancing
Rond de klok van 02:00 uur arriveerden wij bij de Toffler en hebben een minuut of 8 in de rij gestaan voordat we naar binnen mochten. Het was aardig gevuld en de muziek klonk beter dan verwacht. Dat wil zeggen dat ik bij een allnighter gewend ben dat een set erg langzaam opgebouwd wordt, maar toen wij richting de dansvloer liepen was het feest al flink aan de gang en ging het goed los. En druk of niet, wij vinden (of maken desnoods) altijd ruimte voor ons standaard plekje aan de rechterkant op de dansvloer. Het publiek was deze avond over het algemeen vrij jong (20-25) maar de ‘ouderen’ weten elkaar hier altijd wel te vinden dus al snel hadden we contact met wat leeftijdsgenootjes ;). Ik heb met meerdere mensen gesproken en iedereen was erg enthousiast over de avond. Het is verdomd moeilijk om voor 7 uur lang goede platen te selecteren maar wij vonden dat Dwayne dit erg goed gedaan had. Wij hebben tijdens zijn set ook geen moment gedacht om te gaan zitten of weg te lopen. Praktisch elke plaat had wel iets waardoor je toch nog even bleef staan. Op het einde van de avond was ook het nummer ‘House every weekend’ te horen en zo is het maar net. Al met al, dit aanstormend talent ging tekeer als de Tazmanian Devil en was zeker de moeite waard. Blije voetjes echt ten top dus Dwayne Pinnock, bedankt voor deze zeer leuke avond!

Wist je dat …
- Zijn allnighter-set door een technische fout niet kon worden opgenomen
- Je daarom echt een keer naar zijn set moet komen luisteren
- De eerstvolgende mogelijkheid op Sunglow festival is
- Dwayne onlangs de plaat "Stairs" (Original Mix) heeft uitgebracht
- Hij samen met ‘de Vriend’ ook leuke muziek maakt
- De plaat ‘Burning up the Bass’ hier 1 van is (Spira Label)
- De Toffler voorheen ook wel bekend stond als ‘de Catwalk’
- De witte muntjes nog maar tot 25 juni 2016 geldig zijn
- Hierna weer nieuwe soort muntjes verschijnen
- Dit voor bezoekers behoorlijk irritant en geldrovend is
- Wij vooralsnog naar de Toffler blijven gaan (zucht)
- Je Dwayne ook kunt volgen op Facebook
- Hij ook te beluisteren is op Soundcloud
- Wij deze topper echt vol blijven supporten ;)


Reporter: Katja Remmerswaal

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen