Boothstock, Rotterdam (11-06-2016)

maandag 13 juni 2016
Katja Remmerswaal

Party report: Boothstock, Rotterdam (11-06-2016)
Voor de 3e keer op rij ging ik voor Guestzone naar deze 5e editie van Boothstock in het Kralingse Bos. De eerste keer dat ik naar dit festival ging was in 2014. Ik had toen wat aandachtspuntjes m.b.t. merchandise en eten. De organisatie is er echt flink op vooruit gegaan want dit jaar stonden er meerdere merchandise tentjes waar je terecht kon voor een nieuwe zonnebril, waaiers, piercings, hoedjes en dat soort gekkigheid. Ook was er voldoende aandacht besteed aan voedsel. Zo kon je o.a. los gaan op pannenkoeken, gyros, vis, fruit en saté. Top geregeld! Wel betaalde je voor een hamburger 3 muntjes, voor een flesje water 1,5 muntje en de wc 1 muntje voor de hele dag (1 muntje = € 2,85).

Kenny Dope @ House Area
Op Free Your Mind wilden wij graag een dansje doen bij Kenny Dope. Maar omdat hij ineens van stage veranderde hebben wij hem helemaal gemist. Op dit festival kregen wij een nieuwe kans. Hij draaide op de House area en spijt hebben wij echt niet gehad want Kenny Dope is echt TE dope! Het strand was gevuld met gezellig publiek en de muziek waanzinnig.

UK area
Voor ons was Grant Nelson de held van deze stage. Hij wordt ook wel beschouwd als de grondlegger van het genre 2 step & Garage. Eind jaren 80 begon hij met hardcore en stapte in ’93 over naar de dance music. Zo scoorde hij in ’98 in Engeland een hit met ‘Step 2 Me’ en hierna een hit met ‘Right Before My Eyes’ welke in Nederland binnenkwam op een 34e plaats. Het lijkt erop dat de Nederlandse markt niet erg open staat voor zijn soort house muziek want je ziet deze man ook niet snel in een line-up verschijnen. Hoe dan ook, wij hebben genoten van hem.

Techno area
Helaas waren wij net te laat voor Secret Cinema, wel zijn wij even blijven staan bij Joop Junior. Eigenlijk stelt deze man ons zelden teleur en was het weer een aangename set om op te dansen. Ook zijn wij speciaal terug gekomen voor Haeken die Boothstock vol lof aankondigde. Omdat ik niet heel erg thuis ben in de ‘stamp-techno’ kwam ik er ook pas later achter dat Haeken gewoon het alter-ego is van de Sluwe Vos! Bij hele harde techno heb ik vaak het idee alsof de Intercity van de NS zo’n 17.000 keer per minuut over je heen dondert maar Haeken was voor ons eigenlijk nog wel goed te doen. Rod skippen wij standaard omdat zijn stijl (voor ons) het perron van de NS is waar je staat te wachten tot die Intercity voorbij komt. Wel zijn wij nog even bij Joey Beltram langs gelopen maar hier waren de treinen al in volle vaart op gang dus de techno area was het voor ons in de latere uurtjes net niet.

Botsbaan
Deze booth heeft weinig intro nodig. Het is de meest opvallende area van het feest want het is een originele botsbaan die zo van de kermis is afgetrokken. Zo zijn Brothers in the Booth vs Jasper Clash, Roog, Erick E en Lucien Foort elk jaar weer de vaste dj’s van deze attractie. Een minpuntje wat toch elk jaar weer terug komt is het geluid. Je moet echt de area betreden om de muziek te horen want als je erbuiten gaat staan hoorde je alleen nog de muziek van de techno stage.

HEY! Area (10 jaar)
Deze area lag achter de Boathouse, wat voor ons wel even zoeken was omdat je niet verwacht dat er achter het restaurant nog een stage ligt. Wel een leuke locatie omdat je uitkeek over de plas van het Kralingse Bos. Zo hebben wij gedanst bij Deetron en bij mr. Hey himself. Een hoop gezelligheid en vrolijke house zijn toch wel kenmerkend voor de feestjes van Hey!.

(UN) Secret Area
Deze mini stage lag stiekem in de linker hoek van het festival. Zo leuk aan kleine stages is dat het er altijd gezellig en intiem is. Met heerlijke housy, funky beats en een eigen barretje was het hier lekker vertoeven.

Amusement
Ook was er voldoende amusement aanwezig. Zo hebben wij nog even gerelaxed in de grote XXL strand stoel, wat gelurkt aan shisha pijpen en kon je voor 1 dag in het huwelijk treden. Ook hadden wij op de FB pagina gelezen dat er een Silent Disco zou zijn maar die hebben wij helaas niet kunnen vinden. Later bleek dat deze geen vaste plek had en over het terrein heen trok. Blijkbaar net misgelopen!

Buiten spelen onder toezicht
Je kwam niet zomaar het terrein van Boothstock op want de beveiliging was hier zeer hoog. Politiehonden en mannen in uniform stonden al paraat. Hierna nogmaals een (tassen)-controle voordat we definitief naar binnen mochten. Ook op het festival zelf liep er opvallend veel blauw rond. Eerlijk gezegd snap ik niet waar dit allemaal voor nodig was. Uiteraard begrijp ik dat veiligheid voorop staat maar 15 man in uniform die je vanaf de zijkant in de gaten staan te houden was gewoon intimiderend. Ook liepen er politiepaarden over het strand dus ’veiligheid’ ten top of zoals een goede vriend van mij mooi wist te omschrijven, buiten spelen onder toezicht.

Closing

Om 21.30 uur waren de laatste dj’s van de line-up aan de beurt. Wij zochten iets waar we nog even los konden gaan en besloten een rondje te gaan lopen. We begonnen bij Claptone op de ‘house-area’. Vrolijke en melodieuze beats bewogen onze voetjes maar net niet genoeg om te blijven staan. Door naar de UK-area waar Wouter S begonnen was. De eerste tracks waren lekker maar hierna ging de muziek over in hip hop. Veel mensen gingen hier lekker uit hun dak maar wij zochten net dat tikje extra dus liepen door naar de techno area waar Joey Beltram aan het draaien was. Hier ging het flink los en zijn er even blijven staan. Maar omdat wij nog helemaal in een vrolijke bui zaten zochten we toch iets milder. We kwamen uit bij de Botsbaan waar Lucien Foort bezig was. Hier was het voor ons helemaal feest en goed aan. Vrolijk, lachende mensen die helemaal los aan het gaan waren. Handjes in de lucht en gaan. Echt een heerlijke afsluiter en een goeie voldoening van dit mooie feestje!

Conclusie: wederom weer een hoop gezelligheid, een goeie line-up en een zeer vriendelijke organisatie. Daarnaast kent Rotterdam alleen maar liefde voor house en techno dus iets minder controle zou zeer zeker een positievere bijdrage leveren aan zo’n leuk evenement. Wel ben ik erg benieuwd hoe anderen deze dag ervaren hebben dus feedback is meer dan welkom.

Wist je dat …
- Er ruim 10.000 bezoekers waren (3.000 meer dan de vorige edities)
- De organisatie aan het overwegen is om er een meerdaags festival van te maken
- Grant Nelson een eigen show heeft (Housecall) op de SS radio (Brits, online radio)
- Sluwe Vos 2 alterego’s heeft (Haeken & Kontra)
- Er dit jaar geen Urban / Puna stage was
- MJ Cole meegewerkt heeft aan tv spotjes waaronder "The Sound of Taste" (Schwartz)
- Claptone schuil gaat achter een gouden masker
- Ik echt niet snap wat hier de bedoeling van is
- Dj Irwan een hit scoorde met Lil Wayne (“That money”)
- Hey! 10 jaar bestaat en het groots viert met heel veel feestjes
- De eerstvolgende viering op 30 juli (Ultrasonic) en 31 juli (Karavaan, Scheveningen) is
- Ik voor het allereerst niet naar een after ben geweest
- Dit uiteraard nooit meer gaat gebeuren!
- Wij uitkijken naar de volgende editie van Boothstock ;)


Reporter: Katja Remmerswaal

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen