Party reportsMaandenlang werd er naar toegeleefd. Kaarten waren al tijden geleden gekocht. Livesets waren tot treurnis toe op repeat afgespeeld. En de partykledij was allang uitgezocht. Op zaterdag 9 april mochten dan eindelijk de laarsjes en oude, afgetrapte schoenen weer aangetrokken worden door hardstyleminnend Nederland. Want het eerste festival van een lang en hopelijk mooi festivalseizoen was aangebroken. En volgens vaste hardstyletraditie vond die kick-off plaats op de Raamse Akkers in Haaren, waar de achtste editie van ‘Rebirth Festival’ met het mooie weer dik werd gevierd.Ongedwongen sfeer leidt tot mooie momenten
Het Rebirth-concept - wat zich voorheen kenmerkte als een lokaal hardstylefeest met één grote feesttent - is uitgegroeid tot een heus hardstylefestival, verspreid over twee dagen met vier overdekte podia vol beukgeweld, een vaste schare fans, een eigen anthem en de nodige merchandise. Zo zagen we veel jongedames vol trots een Rebirth cap dragen en spraken we menig bezoeker die hier al meer dan vier keer was geweest. Ook onszelf kunnen we tot de vaste deelnemers rekenen. Want de fijne, ongedwongen sfeer en haar herkenbare lokale gastvrije karakter maakt dat je je meer dan welkom voelt op Rebirth.
En dat merkten we ook bij de artiesten. Adaro, MC Villian, Radical Redemption en Frequencers feestten doodleuk tussen het publiek alvorens zij zich op het podium meldden. Diederik van D-Block & S-te-Fan vertelde ons al eens dat de artiesten zich ook echt op dit feest verheugen. Het geeft ze iets extra’s wat zich terug vertaald in doorgaans fenomenale sets, anthems en vele nieuwe tracks. Dit tot groot enthousiasme van de aanwezige fans. Dit alles bij elkaar zorgde voor de nodige kippenvelmomentjes..Die chemie en band tussen artiesten en publiek vind je bijna nergens terug op de Nederlandse festivalvelden. Ook wij konden op Rebirth afgelopen zaterdag meegenieten van de massale verbroedering op de mainstage tijdens de set van D-Block & S-te-Fan. En die sfeer was niet alleen voelbaar op de mainstage. Ook op meerdere momenten tijdens de set van Adaro op de Rawstyle stage Rebellion en tijdens de sets van Crypsis en Tatanka op de Early stage Reactivate liep de chemie tussen artiesten en publiek op tot grote hoogtes.

‘Strike’ op Reactivate area

Met name op de Reactivate area hing de hele dag een zalig sfeertje. Dj’s Deepack en Alphaverb verrasten het publiek bijzonder positief met hun platenkeuzes en mixen. Tatanka kreeg de zaal lekker mee met ouderwets knallende italiaanse rawstyleplaten als ‘Africa’ en ‘Natural Born Raver.’ En Crypsis brak de tent volledig af mixend in stijl van zijn ‘Cryptology’ album. Oftewel met unieke kicks en mooie samenvloeiende melodieën en basslines op een snoeihard tempo. Al had de Dj zich die moeite kunnen besparen: ‘Van mij mag hij de plaat ‘Strike’ een uur lang op repeat zetten.’
Enig minpuntje was dat het erg benauwd aanvoelde in de tent van de Reactivate stage. Iets waar de andere stages weinig last van hadden. De grootste en drukst bezochte stages waren de Mainstage en Rebellion. Qua drukte was er met name bij de sets van Adaro en Warface bij de toegang tot de tent bijna geen doorkomen aan. Bij de bar leken ze erop berekend, want de wachttijd op een drankje nam niet toe. Het was de drukte wel waard want de heren gaven een heerlijke snoeiharde set weg.

Gunz for Hire

En wie vooraf de line-up had bekeken en enige kennis heeft van de hardere stijlen wist natuurlijk dat het rond half negen in de avond het drukst zou worden tijdens de live show van Gunz for Hire. Wij hadden dus tijdig een plekje weten te bemachtigen. Toen we ons omdraaiden richting de uitgang van de tent leek het alsof het gehele festival bij de Mainstage stond. De show begon met een introfilmpje in maffia-stijl, waarin de twee gemaskerde mannen afrekenen met iemand. En daarbij bleef het niet. Gunz for Hire vulden tijdens hun set de tracks aan met vooraf opgenomen korte filmpjes die de show een extra dimensie gaven. Na Gunz for Hire verspreidde het publiek zich weer evenredig over de andere area’s tot de eindshow op de Mainstage.

Daar troffen we in het publiek enkele ouderen aan uit de buurt die ook eventjes een kijkje kwamen nemen. Mooi om te zien hoe die oudere generatie zichtbaar genoot voor een voor hun totaal onbekende muziekstijl.

Facilitaire voorzieningen

Zoals op elk feestje testten we altijd even het personeel uit. De beveiliging bleek goed geïnstrueerd en kwam bijzonder vriendelijk over. Ze zouden in een restaurant niet misstaan als zeer gastvrij personeel. De barbezetting en kassabezetting bleek dik in orde. Nauwelijks ging er tijd verloren bij het halen van drinken of munten. De munten vonden we wel aan de dure kant. 24,- Euro voor 9 munten. 24,50 Zelfs als je het bedrag pinde. Omgerekend betaalde je een kleine drie euro voor een biertje of een frisdrank. Origineel vonden we de naam ‘De Moezel’ (1,5 munt) op de drankkaart, wat refereerde naar de droge witte wijn.

Voor de dure muntprijs kreeg je gelukkig wel gratis wc’s, die goed bereikbaar waren en voldoende in aantal. Opvallend was wel dat er geen aparte mannen en vrouwen toiletafscheidingen waren. Het jagersinstinct bij de mannen leek daarbij aangewakkerd aangezien zij wat langer dan gebruikelijk bij de urinoirs bleven rondhangen, ‘jagende’ op het vrouwelijk schoon om hun heen.

Een ander opvallend element van het festival was de grote overdekte chillout zone en de sisha-bar in het midden van het terrein. Ideaal om even tot rust te komen, zonder te ver van je vrienden weg te zijn.

Qua eten had je naast het gebruikelijke patatje, hamburgertje en broodje gezond de keuze uit pita gyros (3 munten). Bij het bestellen ervan vroegen we aan het personeel om er eentje te maken zoals ze hem zelf zouden eten. Tot onze verbazing kregen we een moddervette pita met een baklading Tzatzikisaus waar zelfs een enthousiaste Griek voor terug zou deinzen. Aangezien het drie munten kostte at je het toch maar op. Drie dagen later voelden we nog naweeën van Rebirth in onze darmen…

Samenvattend
Ook de achtste editie van Rebirth Festival was volledig uitverkocht. Het festival kent nog altijd een unieke sfeer en ambiance zowel bij de bezoeker als bij de artiest. Het festival gaat qua prijzen helaas wel met zijn tijd mee en is in de loop der jaren een stukje duurder geworden. Houd je van hardstyle en ben je gek op festivals, dan moet je Rebirth zeker een keer ervaren.Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.116 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.116 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen