Loveland, Amsterdam (18-10-2014)

vrijdag 24 oktober 2014
Alexander Strack van Schijndel

Party report: Loveland, Amsterdam (18-10-2014)Op 23 oktober was het alweer 6 jaar geleden dat Deep Dish voor het laatst in Nederland optrad. Ook dat optreden was tijdens het ADE. Des te bijzonderder dat ze er dit jaar bij waren tijdens Loveland. Dat de heren niet van half werk houden bleek aan de uitzonderlijk lange set. Maar liefst vijf uur zouden ze gaan knallen in de Mediahaven. Dergelijke sets zie je natuurlijk wel vaker in Nederland, maar over het algemeen niet op de grotere festivals. Dat de heren een dergelijk set aankunnen weten we al jaren, het winnen van een Grammy is namelijk niet iedere dj gegeven.

Dat Deep Dish in Nederland zo lang niet meer achter de decks stond wil niet zeggen dat de leden dat niet deden. Dubfire is hier met enige regelmaat te vinden. Voor zijn partner Sharam geldt dat minder. De afgelopen zes jaar stond hij gemiddeld een keer per jaar ergens op een festival in ons koude dj landje.

Uiteraard was Deep Dish niet de enige aanwezige op de line up. Onder andere Guy Gerber, Melon, Steve Rachmad, Noir en miss Kittin vermaakten de uitverkochte Mediahaven. De basementstage werd verzorgd door Visionquest dj collective aangevuld met dj’s van het gelijknamige label.  Genoeg keuze dus om een fantastische muzikale avond te hebben.

En dat was ook nodig. De zomereditie aan het Sloterpark is zoals iedereen weet gelegen in het Sloterpark. Een prachtige locatie. Het is gelegen aan het water, er zit er een soort eiland aan de overkant, het beschikt over een speeltuin inclusief klimrekken en er ligt zelfs een zwembad met vlonders waarop we massaal los gaan. Hoe anders is de Mediahaven. Je waant je eerder in een conferentiecentrum waar de ene saaie spreker na de andere komt vertellen dan in een danspaleis. En dat is jammer.

De ingang was vrij groots opgezet waarna je gelijk bij de kluisjes aankwam. Na een grondige controle gingen we op zoek naar ons kluisje. Daar aangekomen volgde eerst een grondige opfrisbeurt. Het is per slot van rekening ADE en we waren dus al even bezig. Loveland was derhalve dan ook onze afterparty. Na deze waterloze douche liepen we de basement in waar de inrichting wel conform verwachtingen was. Je waande je in een underground techno bunker. Een laag plafond, lasers en een hele dikke beat zorgden voor een prima ambiance. We besloten hier in deze donkere ruimte om weer rustig op gang te komen en toe werken naar Deep Dish, want dat was toch wel de hoofdreden van onze gang naar Loveland. 

Na de hele dag gedanst te hebben werden we toch wat hongerig en dus gingen we op zoek naar een snack. Nu begrijp ik volkomen dat je niet een uitgebreid eetplein hebt midden in de nacht, maar navraag bij de centrale muntenbalie leverde op dat het minuscule eettentje wat weggedrukt was in een van de hoeken toch echt het enige was. De keuze bestond uit een pizzapunt, een onduidelijke burger, een banaan en nog iets wat het uitermate teleurstellende assortiment compleet maakte. 

Voordat we richting Deep Dish gingen, een naam die naar voorgaand relaas wel enigszins honger opwekt, moest er even gerookt worden. Lopend door de Mediahaven viel een ding direct op. De gemiddelde leeftijd lag vrij hoog. Normaal ben ik met mijn 30 plus (ok, dertig ruim plus) een van de ouderen. Op Loveland kreeg ik echter de indruk dat ik mij onder het gemiddelde bevond. Dat dertig plussers weten hoe ze moeten vieren wist ik natuurlijk al langer. Dat ze daarnaast ook wat meer behoefte hebben aan chill ruimten wist ik ook al. De Loveland organisatie was dat schijnbaar even ontschoten. Het kleine aantal banken en zitplekken gaf slechts ruimte aan een veertigtal mensen. Met als gevolg dat men massaal de trap tussen de chill ruimte en de kluisjes gebruikte om even uit te rusten. Deze trap deed echter ook nog eens dienst als rookruimte. Tel daarbij op dat deze trap de belangrijkste doorgang was en je kunt je de chaos voorstellen.

Gelukkig was er een dappere dienaar van de beveiliging die de trap vrij probeerde te houden. Dit bleek echter dweilen met de kraan open. De stemming van de beste man werd er niet beter op, ons humeur echter wel. Na dit vrolijke intermezzo enige tijd breed lachend te hebben aangekeken werd het tijd voor het echte werk. In de grote zaal van de Mediahaven was Deep Dish al even bezig. De zaal was voor de gelegenheid aangekleed met een aantal discoballen. Verdere aankleding was achterwege gebleven waardoor de indruk van de conferentiezaal helaas bevestigd werd.

Dat de zaal niet berekend was op een dergelijk publiek was ook te merken aan de temperatuur. Het was ongelooflijk warm in die zaal. Deep Dish maakte het geheel meer dan draagbaar met een gewoonweg waanzinnige set waardoor Loveland muzikaal wederom magistraal was en je voor de lage entreeprijs van dertig euro ondanks de tekortkomingen van de venue toch echt wel waar voor je geld had. 

Ik heb mezelf die avond prima vermaakt. Simpel zat omdat ik geweldig gezelschap had en de muziek inclusief geluid erg goed was. De locatie en de voorzieningen zorgden er echter voor dat ik niet snel op herhaling zou gaan in de Mediahaven.  En Loveland in augustus? Daar zijn we uiteraard gewoon weer bij!


Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.668 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.668 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen