Party reportsHet festivalseizoen is in al zijn hevigheid uitgebarsten en eind mei is Emporium altijd vaste prik in onze feestagenda. Dit jaar zou Emporium voor de tiende keer in zijn bestaan georganiseerd worden. 

In 2005 startte dit festival met slechts vier area’s, maar tegenwoordig telt Emporium negen area’s. De organisator achter al dit moois is de Nijmeegse discotheek de Matrixx. Naast een hoop succesvolle clubnachten is deze dus ook niet geheel onverdienstelijk in het organiseren van festivals. 

Naast Emporium is deze organisatie ook bekend van Dreamfields en Xxlerator Outdoor. Vandaag stond dan Emporium voor de deur en de Matrixx trekt iedere editie weer alles uit de kast qua decor en shows. Elk jaar wordt er een thema gebruikt, om de shows en decors vorm te geven. Voor de editie van dit jaar was het thema “The Roman Empire”. De Matrixx riep op om zoveel mogelijk verkleed te gaan als Romeinen. De verwachtingen waren hoog gespannen met betrekking tot de podia, omdat al jarenlang tijdens Emporium de vetste stages herrijzen.In de week voor Emporium vielen er centimeters regenwater en veel mensen waren bang dat het feest in het water zou vallen. De naam Zwemporium werd alweer gekscherend uit de kast gehaald. De laatste weerberichten lieten gelukkig een veel positiever weerbeeld zien en vol verwachting reisden wij af richting Wijchen. 

Na de vlotte entree en snelle fouillering waren wij zo binnen. De organisatie had ervoor gezorgd dat iedereen vlot naar binnen kon. Het terrein was net zoals altijd in twee vlakken verdeeld. De ene kant van het strand moest dienen voor de softere stijlen, zoals trance, house en techno en de andere kant was het speelterrein voor de hardstyle- en hardcorefanaten. 

Op de prachtig mainstage die de toepasselijke naam Ceasar’s Palace had gekregen, stond vroeg in de middag al een moddervette act geprogrammeerd. Het gaat hier om DVBBS uit Canada die vooral bekend zijn van de dansvloer klapper “Tsunami”. Al vroeg in de middag probeerden zij het publiek uit hun dak te laten gaan. Eigenlijk stonden deze mannen te vroeg op de dag geprogrammeerd want het was lastig om voor de artiesten die erna geprogrammeerd stonden, de energie zo over te brengen als de heren van DVBBS. Er werd zelfs hardstyle door de heren gedraaid en de voetjes kwamen langzaam van de vloer. De gehele dag had de mainstage last van het feit dat het geluid helaas uitviel. 

Voor deze jubileumeditie had de Matrixx ook namen, zoals Otto Knows en Blasterjaxx een plek op de mainstage gegeven. Bij vlagen ging het publiek goed los, maar bij de mainstage vonden wij het publiek redelijk tam. Grote afwezige op de mainstage was Deorro die zijn vliegtuig had gemist, maar dit werd goed opgevangen door Vato Gonzalez.

Door het fantastische festivalweer zat de sfeer er overal goed in. Overal waar wij keken stonden mensen met een glimlach van oor tot oor. Of we nou tijdens The Partysquad in het Pantheon stonden of in Caligula tijdens Jorn van Deynhoven, iedereen probeerde er op zijn of haar eigen manier een feestje van te maken. 

De Matrixx had ook uitgepakt door dansers en danseressen in Romeinse stijl over het terrein te laten lopen en op de podiums te laten dansen. Dit zorgt toch voor dat extra beetje sfeerbeleving als de organisatie alles uit de kast haalt om het thema tot leven te laten komen. Eén van de podia waar de organisatie ook alles voor uit kast trekt, is de Xxlerator-stage. Op deze area stonden de gehele dag battles tussen verschillende artiesten gepland. Het podium speelde daar goed op in dit jaar door een gedeelte van een Colloseum uit te beelden. Hoogtepunten op deze stage waren toch wel de battles tussen Digital Punk vs Crypsis en Alpha Twins vs Psyko Punkz. 

Voor de raw hardstyle-liefhebbers was daar het Circus Maximus. In deze tent ging het dak er bijna letterlijk af. De Matrixx mag van geluk spreken dat ze een stevige tent hadden neergezet. Menig Raw-liefhebber stond het rubber onder de schoenen vandaan te stampen op de sets B-front vs Jack of Sound, Frequencerz en Titan. 

En als het bij Circus Maximus nog niet te hard ging kon je als bezoeker nog naar Gallia met namen als: Mental Theo , Darkraver en Paul Elstak. Dit was de zogeheten freestyle area waar de artiesten veel vrijheid krijgen om te draaien waar zij zin in hebben. Deze open air area aan het water was de gehele dag goed gevuld. 

Voor de mensen die nóg een tandje harder wilden, was er nog maar een oplossing te vinden. In de Centurion-tent werden allerhande soorten hardcore ten gehore gebracht. Met Noize Suppresor, Angerfist en Nosferatu als een greep uit de namen, kan je begrijpen dat het er hier behoorlijk hard aan toe ging. Voor ons was het wel duidelijk dat er aan de kant van de hardere stijlen er harder losgegaan werd.

Om 23:45 uur was het tijd voor de jaarlijkse eindshow en dit ging gepaard met veel vuurwerk. Helaas viel ook bij de eindshow de muziek weer eventjes uit. Best jammer dat Matrixx verder alles prima voor elkaar had op het festival en dat door technisch falen het belangrijkste element op een festival - de muziek - wegvalt. 

Enige echte minpunt van deze dag was de chaos op de verschillende parkeerplaatsen aan het einde van het feest. Waarschijnlijk is dit fenomeen nooit helemaal uit te bannen, maar als je pas om 02:00 uur snachts weg kan rijden is dat zeer vervelend. Voor de rest kijken wij terug op een meer dan geslaagde dag. Heerlijk weer, goede muziek en gezellige partypeople. Op naar volgend jaar en alweer de elfde editie van Emporium.

Pluspunten
- Genoeg muntenkassa’s
- Voldoende sanitaire voorzieningen
- Snelle service aan de bar
- Decors
- Uitwerking Romeinse thema

Minpunten
- Uitval van het geluid
- Chaos op de parkeerplaatsen aan het einde van het feest

Check alle foto's van Guestzone op onze Facebookpagina of hier op deze site


Reporter: Alex Van Leeuwen

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.132 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.132 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen