Party reportsElectronic Family heeft in haar zes jarig bestaan de titel ‘grootste outdoor trance festival ter wereld ‘ weten te behalen. Na zes edities besloot organisator ALDA Events het festival uit te breiden. Het Amsterdamse Bos werd omgeruild voor het Autotron in Rosmalen, en vanaf dit jaar werd het een meerdaags festival met campingmogelijkheden om te overnachten.

Voorafgaand doken er veel negatieve reacties op over de verplaatsing van Amsterdam naar Rosmalen. De sfeer zou volledig verdwijnen en het festival zou niet meer zo magisch worden als het was. Desondanks hield dit ons niet tegen om de sfeer te gaan in Rosmalen.

Vanaf station ‘s-Hertogenbosch werden er bussen ingezet, die alle tranceliefhebbers brachten naar hun eindbestemming: Electronic Family. Eenmaal bij aankomst lopen wij eerst een ontdekkingsrondje over het terrein. Opvallend: het grootste trance festival ter wereld is juist klein en intiem ingericht. Het Autotron is opgedeeld in vier verschillende area’s. Label Who’s Afraid of 138 maakt haar debuut dit jaar op Electronic Family met een eigen hosting, waar o.a. Ben Nicky, Bryan Kearney, Mark Sixma en Vini Vici te zien zijn. Vanuit deze area loop je naar buiten het festivalterrein op. Allereerst zie je een fel gekleurde Mainstage, met een 3D structuur erin. Op de Mainstage maken o.a David Gravell, Andrew Rayel, Gareth Emery en Gaia hun debuut op de nieuwe locatie. Daarachter is de Legends stage, waar o.a. trance legendes Alexander Popov, Jochen Miller, Richard Durand en Rank 1 te zien zijn. De laatste stage staat in het teken van psy-trance. O.a. Anoebis, DJ Zen en Sean Tyas zijn daar te zien.

Onze dag begon bij de Mainstage, waar producer David Gravell zojuist het podium op kwam om aan zijn set te beginnen. David Gravell gaat de laatste tijd sky-high en laat zien dat hij thuis hoort op het hoofdpodium van Electronic Family. Zijn muziek en enthousiasme zorgen ervoor dat zijn set een goed begin van de dag is.Mark Sixma, trance producer uit Breda, bracht vorig jaar onder zijn alias M6 een nieuw album uit, genaamd Elements. Een plaat waarin de sound van Sixma werd vastgelegd. Op de ‘Who’s Afraid of 138’ stage voelt Mark Sixma zich thuis. Een mix van euforische melodieën in samenzang met de wat hardere, energieke trance beats zorgen ervoor dat Mark Sixma een hele sterke performance neer zet.

Een race tegen de klok is het wel tijdens deze 7e editie van Electronic Family. Vele favorieten staan tegelijk geprogrammeerd, waardoor het niet mogelijk was om de hele set mee te pakken van alle artiesten die op ons lijstje staan. Terwijl Mark Sixma bezig was met zijn set, begon Noorse producer Orjan Nilsen aan zijn set op de Mainstage. Zijn grote hits laat hij niet achterwege. Zo komt Flashlight voorbij, een plaat die hij samen met Armin van Buuren geproduceerd heeft. Orjan zorgt voor een hele enthousiaste sfeer in het publiek, wat de toon zet voor de rest van de dag.

Na Orjan was het de beurt aan Andrew Rayel. Ik ben zelf een groot fan van zijn eigen euforische sound en was daarom erg enthousiast om deze producer eindelijk live te zien. Zijn album ‘Moments’ is een grote hit. Zijn muziek zorgt voor een bijzondere beleving en een sterke performance.Sinds het optreden van de psy-trance act Vini Vici op A State of Trance ben ik groot fan. Toen ik ontdekte dat zij aanwezig waren op Electronic Family, wist ik zeker dat ik hun set moest zien. Maar terwijl Vini Vici bezig was met hun set, begon Ferry Corsten aan zijn set op de Mainstage. Een klein stukje Vini Vici, die onwijs sterk begon met Great Spirit. Ook op Electronic Family laat Vini Vici zien dat zij de meesters van de psy-trance zijn. De indoor-area staat vol met enthousiaste liefhebbers die helemaal genieten van de muziek.

Rotterdamse producer Ferry Corsten zorgt voor het volgende bijzondere moment van de dag. Laatst heeft hij zijn nieuwe plaat Blueprint uitgebracht, waarop je de ondere andere een nieuwe Gouryella plaat kunt horen. Ferry weet in zijn set een mix van euforische melodieën en mooie vocalen samen te brengen tot een memorabele set. Zijn sound is er een die emoties naar boven brengt. Het hele publiek ervaart het echte gevoel van trance. Een heel bijzonder moment. Tegelijkertijd gaat iedereen helemaal los. De sfeer is tof en de magie van trance overheerst.

Na Ferry loopt de mainstage area steeds voller en het publiek maakt zich klaar voor de afsluiter van de zevende editie van Electronic Family – The Gathering. Trance-act GAIA (alterego van trance legend(s) Armin van Buuren en Benno de Goeij) keerde na ruim 3 jaar terug achter de Nederlandse draaitafels om Electronic Family af te sluiten. Een waanzinnig optreden met de ware klassiekers, maar ook hun nieuwste plaat ‘’Saint Vitus’’ kwam voorbij. Een betere afsluiter van deze dag hadden wij ons niet kunnen wensen.Het was mijn eerste keer dat ik Electronic Family bezocht, maar zeker niet de laatste. Het is bijzonder om te zien dat zoveel mensen uit verschillende landen zich verzamelen tijdens de grootste trance Gathering. Trance is een genre die mensen verbindt, het maakt niet uit waar je vandaan komt. Dat is en blijft het mooiste aan dit genre en de evenementen.

Voor mij was de zevende editie van Electronic Family meer dan geslaagd. De magie van trance is zeker nog aanwezig. Het enige nadeel was de time-table. Veel dj’s stonden tegelijk gepland, waardoor je niet hele sets kon beleven. Echter mocht dat de pret niet drukken. Electronic Family maakt haar titel ‘grootste trance festival’ waar met een met een kleine intieme setting, waar de magie van trance overheerst. Zeker voor herhaling vatbaar!

+ Line-up
+ Bereikbaarheid locatie
- Geluid
- Timetable


Reporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.175 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.175 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen