Party reportsDe parel van Brabant wordt het ook wel genoemd. De 50e dag na Pasen is een heus begrip geworden in festivalland. Een goed excuus om de kerkbankjes en hachelijke familiebijeenkomsten te ontvluchten. Gemeente Erp-Veghel verandert dan tijdelijk in een betoverend dorp dat twee dagen lang tienduizenden festivalgangers weet aan te trekken. Zaterdag met Harmony of Hardcore en zondag met 7th Sunday. Wij bezochten het feest op eerste pinksterdag, 7th Sunday Festival.

Wat stond ons te wachten?
Een dikke line-up met meer dan 160 artiesten verspreid over 16 vette area’s. Met onder meer (inter)nationale topartiesten als Nervo, Sander van Doorn, Monika Kruse en Steve Angello, special acts als Jody Bernal en Rotterdam Terror Corps en exclusieve back-to-backsets en areahosts als Hysteria Records van de Bingo Players. En dat alles verpakt in een prachtig aangekleed festivalterrein op een heerlijk zonnige dag. What more do you wish for?

Kaart(door)verkoop
Geen gezeur vooraf misschien? Net als tweehonderd anderen had ik vooraf enkele kaartjes verkocht op Ticketswap. Een week voorafgaand het evenement ontving ik een mail van organisatie Par-T Events met daarin de melding dat mijn verkochte toegangskaarten ongeldig werden verklaard omdat ze verkocht waren op Ticketswap en daarmee in strijd met Par-T events verkoopvoorwaarden. Vreemd genoeg werd niet de site zelf waarop de kaarten worden verhandeld aangepakt, maar de verkopers die er gebruik van maken. Part-T: “Par-T zal voor nu en in de toekomst op alle mogelijke manieren proberen om tickethandel aan banden te leggen. Ticketswap zelf wil helaas niet meewerken om de tickets van evenementen van Par-T offline te halen.”

Met andere woorden, we pakken de mensen die zich van geen kwaad bewust zijn. Een slechte zaak. Zeker wanneer je zag dat er de dagen voorafgaand aan het feest nog honderden hoopvolle feestgangers op zoek waren naar een kaartje op desbetreffende website, want het feest was volledig uitverkocht. Tickets kostten € 49,50, combitickets met Harmony of Hardcore waren ook verkrijgbaar ( €72,50 ).

7th Sunday Festival
Om pakweg half drie ‘s middags sloten we aan in de rijen voor de ingang. Entree, munten, kluisjes en toiletten duurden bij ons 15 minuten. Al waren we wel extra tijd kwijt, omdat we twee keer moesten ruilen van kluissleutel bij de balie omdat de sleutels niet werkten. Maar het was een flinke verbetering met vorig jaar. Toen duurde het drie kwartier langer voordat we van ons eerste drankje konden genieten.

Wat meteen in het oog sprong voordat we überhaupt de informatiebalie voorbijgelopen waren, was weer het enorme oog voor detail dat de organisatie heeft voor de aankleding van het festivalterrein. Bij binnenkomst kregen we floorplans en timetables uitgereikt door verklede showmensen onder een fraai vormgegeven houten entreeboog. Kassa’s, wc’s en wegbewijzering waren opgevrolijkt met een stoere houten jungle look, gekleurd in de herkenbare 7th Sunday-stijl. Naast de looppaden bevond zich op elke 20 meter een festivaltorentje dat bovenin uitmondde in een fantasierijke architectuur. Het leek de Efteling wel. Toevallig hadden ze op 7th Sunday ook een sprookjesbos.
Het festival was opgebouwd uit zestien verschillende area’s met elk een eigen stijl. In het midden van het terrein stond het bekende western festivaldorp. In het dorp kun je vooral eten en drinken, (vis, wraps, taco’s, swirls, sushi en pasta) maar ook naar bandjes kijken in de saloon, bbqen (!!), je uiterlijk een opknapbeurt geven bij de kapper of visagiste, rocken in het Puinhoopcafé of klauteren en glijden op een opgeblazen speelparadijs. Het is onwerkelijk wat Par-T events hier elk jaar neerzet. En de consumptieprijzen voor alles vallen relatief mee. Voor €10,- kreeg je 3,5 consumptiemuntjes.

Naast het westerndorp was er nog zoveel meer te zien. Zo was er nog een indianendorp waar je onder andere kleding en souvenirs kon kopen, het eerdergenoemde sprookjesbos met chille deephouse, de megagrote open air mainstage met haar vipdeck, de donkere duistere Reboot techno-area, de Aziatisch vormgegeven Technoasia area met de sound van Michel de Hey en co en de bumpercars waar werd gefeest op het plateau van botsautootjes. En alles binnen beloopbare afstand van elkaar. Binnen 20 minuten ben je overal op het terrein. En nergens hoefde je je te storen aan overlappende geluiden, want de akoestiek was goed geregeld. Op het vipdeck was er overigens nog een primeur. Je kon er met een festivalapp betalen, zonder tussenkomst van consumptiemunten of geld.

Door al het imposante aankleedwerk en duizelingwekkende details zou je de muziek haast vergeten. Wij genoten van de back-to-backsets van hardstylequeen Dana (die nog maar zelden optreedt) met Brennan Heart en daarna Ran-D met Zatox. Zij kregen het hardstylepubliek heerlijk aan het stuiteren met een combinatie van early en hedendaagse hardstyleproducties. Steve Angello stal op de mainstage de show met tegendraadse, oncommerciële house. Misschien niet zo populair voor een groot deel van het publiek maar een sterke set was het wel. Voorganger Sander van Doorn koos ook voor een alternatieve kant van de housesound. Hij draaide voornamelijk deep- en latinhouse gecombineerd met enkele platen uit andere muziekstromingen. Daardoor hing er aan het einde van de avond een ontspannen sfeertje op de mainstage.

Monika Kruse pakte lekker door in de Rebootarea, maar de publieke belangstelling viel daar wat tegen. Ze stond voornamelijk voor een half lege tent te draaien. Ook de stage van de Bingo Players kon op weinig belangstelling rekenen. Wel populair waren de zwoele zomerse klanken van Michael Calfan, Roger Sanchez (Playing for the Deeps-area) en Tony Junior (Dirty House-area).Eén van de meest sfeervolle momenten op 7th Sunday was grappig genoeg het optreden van Jody Bernal. 160 aanwezige dj’s en toch staat iedereen het liefst bij die ene volkszanger. Massaal werd het ‘Que Si Que No’ meegeblèrd met de optredende zanger. Een ander hoogtepunt was de afsluiting van de mainstage. Alle 7th Sundaygangers verzamelden zich voor het laatste half uur bij de mainstage, waar in het korte tijdsbestek alle muziekstijlen nog één keer kort voorbij kwamen. Uiteraard aangevuld door prachtig vuurwerk, gesynchroniseerd met de muziek en gecombineerd met een keidikke licht- en lasershow. Dit alles samen zorgde voor een heerlijk eenheids- en saamhorigheidsgevoel. Perfect om mee af te sluiten.

Zoektocht auto
7th Sunday Festival beschikte over drie grote parkeervelden (P1, P2 en P3) verspreid tussen Erp en Veghel. De wegbewijzering richting parkeerplaats P2 liet flink te wensen over. Zo liepen wij de afslag na de uitgang voorbij doordat het nauwelijks zichtbaar was ’s avonds tussen de duizenden mensen. Daarna verzaakte de verkeersbegeleiding om ons van de juiste informatie te voorzien. Ze stuurden ons meerdere malen compleet de verkeerde kant op. Uiteindelijk wisten we uren later, na vele kilometers en met hulp van de politie parkeerveld P2 te bereiken, waar ze zelfs al begonnen waren met wegslepen, terwijl er nog tientallen mensen rondliepen op zoek naar hun auto. Een absoluut verbeterpunt voor de volgende editie.

Pluspunten:
• Aankleding en verzorging festivalterrein met oog voor detail
• (Inter)nationale topartiesten & speciale acts
• Knusse opzet festivalterrein met zelfs een eigen festivaldorp
• Gevarieerd aanbod eten en drinken
• Kwalitatief goed geluid
• Doorstroming publiek
• Innovatief & exclusief
• Afsluiting festival

Minpunten:
• Gevaarlijke gaten op enkele plekken op het terrein
• Chemie dj’s en publiek soms ver te zoeken
• Slecht geïnformeerde verkeersbegeleiders
• Weinig bars bij bepaalde area’s
• Matig bezochte Hysteria Records- en Rebootarea


Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.235 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.235 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen