Q-Base 2014, Weeze (DE) (13-09-2014)

maandag 15 september 2014
Barbara Inpijn

Party report: Q-Base 2014, Weeze (DE) (13-09-2014)De hele week heb ik met vlinders in mijn buik rondgelopen: een gezonde dosis aan enthousiasme! Ook veel voorbereidingen getroffen, mijn outfit zelf gemaakt en ‘Creatures of the night’ als thema gekozen. Mij kan je niet missen en ik val behoorlijk op met mijn hoofd vol met (theater)bloed, masker, skelet-handen op mijn shirt en nog veel meer. Dit vindt de vrouwelijke beveiliging kennelijk ook, want als we het terrein op lopen, worden we extra goed onder handen genomen doordat we er zo ‘eng’ uitzien. Ik moet vreselijk lachen bij deze mensen. 

‘’Q-base was vorig jaar voor het eerst uitverkocht en daarom hebben wij een flink aantal uitbreidingen en upgrades voor jullie in petto.’’, ik ben benieuwd! Binnengekomen bij entrance 1 lopen wij rechtdoor langs de Hit ’N Run om munten te halen. De prijzenlijst is vriendelijk: 4 munten voor 10 euro. Vanaf daar lopen we eerst een heerlijk rondje om alles te zien. Eerst langs de Ghosttown (Early Hardcore) en het geluid is overweldigend! Wat mij gelijk opvalt bij de merchandise, is dat ze toffe vinyl platen verkopen voor maar vier euro. Het enige wat me tegenhoudt is dat ze jammer genoeg niet in de kluisjes passen. 

Daarna door naar de Mainstage (Open Air). Q-Dance laat weer zien waar zij goed in is! Het blijft mij telkens weer verbazen: hoe krijgen ze het voor elkaar om de stages zo ongelooflijk mooi te maken? Ook hebben ze deze stage uitgebreid vergeleken met vorig jaar. Er is dus veel meer dansruimte! Dat zijn hele dikke pluspunten. Atmosfears & Code black draaien en de sfeer is goed. Frontliner begint om 21.30 en wat heb ik een kippenvelmomenten tijdens zijn set. Het is nog maar vroeg in de avond, maar ik heb het nu al enorm naar mijn zin. 

De andere kant op richting de hangar (Raw Hardstyle) wordt het steeds drukker en voller. Wat is het heerlijk om naar mensen te kijken - of kijken ze nou naar mij? Complimenten en leuke opmerkingen gaan over en weer. In de hangar is het heel erg vol maar ook hier is het prachtig en ik kijk mijn ogen uit. Het geluid is kei hard en de bass is goed aanwezig. De bar is netjes en het personeel is ook erg vriendelijk en behulpzaam.  

Langs de chill-out en allerlei eettentjes, kom je bij de Q-dance tent en als je doorloopt bij #TIH (This is Hardcore). Aan de overkant van #TIH in de bunker staat DR. Peacock & Friends. Ondanks dat het hier klein en warm aanvoelt, gaat het hier ook goed los. Daarna heb je nog de Qult (Subground), Xtra Raw (Raw hardstyle) en Back In Time (Early hardstyle 2005-2009). Ik ben op zoek naar Don’t Feed After Midnight. Deze dames heb ik vanaf het begin af aan gevolgd en zij hebben nu een eigen stage op Q-base via het concept: Drop Your Own Area. Heel tof! 

Het terrein voelt machtig door de wegen van asfalt, bunkers en hangars. Het geluid is daardoor ook overal goed. Terwijl de zon begint te zakken, zie je pas echt hoe mooi het allemaal is: hoe donkerder de avond kleurt, hoe meer karakter alles begint te krijgen. Ook hebben we ontzettend veel mazzel met het weer: het is helemaal niet koud en gelukkig blijft het ook de avond en nacht droog!

Snel terug naar #TIH waar Tha Playah aan het draaien is. Hier sta ik meer dan prima. Ook is de tent een stuk groter en mooier dan vorig jaar. De stage hier is ook gaaf! Nee, ik zie tot nu toe weinig minpunten en ben volop aan het genieten. Ook kan je hier goed zonder vest of jasje dansje, want het is warm zat in de tenten en bunkers. 

Ik ben blij dat ik niet heel erg van het plannen ben op feesten, want er is keuze genoeg en van alles te zien. Ook heb ik al een aantal leuke mensen gesproken en wat vriendschapsverzoeken gehad op Facebook. Soms heb je mazzel; dan heb je heel even goed bereik met de WiFi-spot. Overal staat genoeg aan merchandise. Eettenten zat, de bar is overal goed bereikbaar en ik was elke keer zo aan de beurt. Smoothies en fruitstukjes worden ook steeds meer verkocht en alles is vers en smaakt prima. Als je even wilt chillen, hoef je maar een klein stukje te lopen om bij een chill-out te komen. De wc’s zijn redelijk goed te doen. Helaas raakt wel het wc-papier steeds meer op (en de hoopjes wc-papier… ach ja), ik hoop dat het ok blijft. Aan de andere kant van het terrein werp ik even snel een blik in de PRSPCT hangar. Ik ben de moeilijkste niet en vind alles heel erg gaaf om te zien. Mensen hier hakkuh en zagen erop los. Hardcore & drum ’n’ bass is best een toffe combinatie als je ervan houdt. Hier staat dan ook een mooi rijtje aan dj’s met Drokz als ultieme afsluiter. 

Zelf ben ik meer dan vaak te vinden bij #TIH. Op de één of andere manier is de sfeer hier ontzettend goed en wordt er heerlijk gedraaid. Anime, Art of Fighters, Synthax & Xcite draaien allemaal lekker. Op het moment dat Panic begint, word ik onwijs vrolijk. Hij draait ook wat oudere plaatjes en gaat goed in het publiek mee. Het tempo zit er ook goed in. 

Om even voor 03.00 lopen we weer naar de Don’t Feed After Midnight stage. Mijn vriendinnetje, DJ Indestructible, mag daar draaien. En RAW-hardstyle is wat je krijgt. Ondanks de kleine storing zet ze een harde set neer. Tijdens bekende maar ook minder bekende nummers, komen er steeds meer mensen de bunker binnen. Het gaat hier goed los! Toppuntje voor de show: de vuurspuwer gekleed in bloederige (leger)kleding maakt het plaatje goed compleet. Het geluid klinkt hier snoeihard maar blijft mooi zuiver. Wat een sfeer! 

Eigenlijk heb ik best al wat rondjes gelopen en blijf toch alles mooi vinden. Volgend jaar staat Q-base weer op mijn lijst.

Tips: De enige tip die ik nu weet te geven is over de wc’s. Er was al snel een te kort aan wc-papier en eigenlijk ook een te kort aan de wc’s zelf omdat ze overvol kwamen te zitten met wc-papier. Vorig jaar hoorde ik hier ook al mensen over en daar is dus geen verandering in gekomen.

Tops: De stages! Geweldig mooi en nog altijd vernieuwend.
Het geluid: Q-base is als één van de weinige feesten zonder geluidslimiet (decibel limiet). Hierdoor klonk het overal een stuk harder maar nog altijd mooi zuiver. Complimenten! 

Alles was goed te vinden en de timetable zag er goed uit. Ook die werden netjes uitgedeeld bij de ingang. Aan het einde kon je  ook nog posters en boekjes mee naar huis nemen. Ik vind de poster (dubbelzijdig) super tof als souvenir! 

Verder nog een klein puntje voor de beveiliging: Mensen, zoals onder andere ikzelf, waren verkleed in kostuums met nepbloed en zo. Wij vinden dit geweldig mooi en bijten 9 van de 10 keer ook zeker weten niet. U hoeft niet bang voor ons te zijn, wij zijn maar party-boefjes.

Q-base, voor mij was je geweldig en tot volgend jaar! 


Reporter: Barbara Inpijn

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.882 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.882 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen