Waar moest je wezen bij de eerste dag van de Amsterdam dance events? Bij de ADE kick-off van Protocol Label Night in de Melkweg. Niemand minder dan Nicky Romero host de avond van het alsmaar groeiende populaire label. De avond zal volstaan met exclusieve nieuwe remixes en collabs van zowel Nicky als zijn zelf gekozen special guests. Wie dat waren, werd op de avond zelf pas bekend gemaakt. Het werd een speciale avond met Nicky Romero in de hoofdrol.

Line up & programmering
Nicky Romero Protocol Label Night 
Melkweg: 23.00-05.00
16 oktober

Line up

Area1:
Protocol Recordings 
23:00 - 00:00: Martin Garrix 
00:00 - 01:00: John Dhalback 
01:00 - 02:00: Don Diablo 
02:00 - 04:00: Nicky Romero + Special Guests 
04:00 - 05:00: Dimitri Vegas & Like Mike 

Area2:
Protocol Radio 
00:00 - 00:45: Vince Moogin & Nilson
00:45 - 01:30: John Christian 
01:30 - 02:15: Blasterjaxx
02:15 - 03:00: Cash Cash 
03:00 - 03:45: Tv Noise 
03:45 - 05:00: Vicetone

De grote vraag die iedereen vooraf bezig hield was natuurlijk, wie zijn die special guests? Het gerucht ging dat Tiesto en Armin van Buuren langs zouden komen. In ieder geval loog de bekend gemaakte programmering er niet om. Martin ‘Animals’ Garrix , John Dhalback en het Amerikaanse duo Dimitri Vegas & Like Mike dat overal het publiek op de banken krijgt.  Iedereen wilde hierbij zijn. Wij hebben op de avond zelf MC Boogshe en de Frequencerz nog gespot. Het was dan ook drie weken van te voren al uitverkocht.

Druk drukker drukst
En dat de mensen er zin in hadden was te merken bij de ingang. Zo rond 22.45 stond het voltallige 1300 koppige publiek al buiten verzameld. Voor welke reden dan ook besloot de organisatie pas om 23.15 de deuren van haar club open te gooien. Niet alleen het publiek stond te wachten, ook Martin Garrix was niet veel eerder binnen. Wij stonden vooraan in de rij van alle Guests, maar het duurde toch nog ruim een half uur voor we de zaal eindelijk konden betreden. 

Een niet veel beter lot trof de ‘normale’ bezoeker. Sommigen hebben meer dan 75 minuten buiten gestaan. Ongehoord! Ook de beveiliging wist niet wat ze ermee aan moest en liet iedereen zonder controle passeren. Zodoende hebben de meesten de eerste set van de avond moeten missen. Zonde, want Martin Garrix draaide een niet onaardig, lekker opbouwend housesetje.

Gekeken naar de line up besloten wij de hele avond in de main area te vertoeven. Gezien de uitpuilende zaal waar je letterlijk je een weg door de menigte moest banen als een volleerde Krav Magarvechter leek het ons ook geen goed idee meer dan nodig is heen en te weer lopen. 

Nicky’s showcase
Tot Nicky konden we genieten van een lekker melodieus housesetje van Dahlback met natuurlijk onder andere zijn hit ‘Love me Right’. Tegenvallend was het optreden van Don Diablo. Geen plaat leek bij het publiek echt aan te slaan. Zoals een bezoeker het verwoordde: wat doet hij hier? Tot Nicky Romero kon de sfeer het best beschreven worden als tamelijk tam. Maar dat veranderde onmiddellijk om 02.00

Wanneer hitmaker Nicky Romero de dj booth betreedt, wordt hij begroet door luid en enthousiast gejuich. En daar maakt hij gretig gebruik van. Hij zet de zaal op scherp door er onmiddellijk een aantal  gouden knallende houseplaten in te gooien. En het publiek reageert. En hoe! Het eens zo tamme publiek verandert in een doldwaze, uitzinnige menigte van vreugde.  Het doet denken aan de afgelopen editie van Tomorrowland, Ongelooflijk! Zijn hits ‘ I Could be the One’  , ‘Symphonica’ en ‘Legacy’ vliegen voorbij.  

Dan praat Nicky als een volleerd MC zijn eerste gasten bij elkaar. Wie zijn het? Sunnery James en Ryan Marciano. Wederom luid gejuich en gejoel, ditmaal vooral onder het aanwezige vrouwelijk schoon. Tiesto geeft waarheid aan de geruchten en volgt hen op met zijn ‘ Audigo for strings’, wat massaal wordt overgenomen door het publiek. House en electromusic at its finest hour.

Dan volgen er nog enkele bekenden van Nicky waarna hij het tijd is voor  een dankbetuiging aan de man die hem ondergebracht heeft in de scene, dj Fedde Le Grand. Drie kwartier lang laat Fedde vervolgens zijn uit welke juiste hout hij gesneden is. En Nicky host de avond alsof hij het publiek thuis heeft uitgenodigd. Mi casa est su casa 

Tijd vliegt voorbij en om 04.00 moeten we helaas alweer afscheid nemen van Nicky Romero. Maar niet getreurd want Dirty House feestduo Dimtri Vegas & Like Mike staan te trappelen om het stokje over te nemen. Misschien hadden ze dat beter niet kunnen doen, want het geluid valt onmiddellijk een minuutje uit. Een MC stapt direct in en entertaint het publiek. De topsfeer blijft er gelukkig in. Ging het publiek al los op Romero, Vegas & Like Mike doen er een extra schepje bovenop. Platen als Mammoth en Project T slaan in als een bom. Een verdiend top eind van een muzikale topavond.

Prijzen
En wat bedraagt de schade in de portemonnee voor een woensdagavond housen in de Melkweg? De vroege vogels betaalden 12,50 en de laatkomers 17,50. Een goede prijs. Voor een goed glas bier ben je 2,80 kwijt. Garderobe kost je 1,50. Wc is gratis. Alleen de toiletjuf zag eruit alsof ze wel wat extra aandacht kon gebruiken.

Conclusie
Nicky Romero steelt de show in het oude theater van de Melkweg. Een avondje protocol Recordings smaakt accuut naar veel meer. Vele bezoekers verlaten de club met een armbandje dan wel een shirt van een van hun dj-helden.

Pluspunten
Nicky Romero, Fedde le Grand en Dimtri Vegas & Like Mike
Gloomy Lichteffecten 
Stijlvolle locatie

Minpunten
Drukte, drukte en drukte
Tegenvallende Don Diablo
Uitvallende geluidsboxen

Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen