Hardwell presents Revealed, Amsterdam (16-10-2014)

zondag 19 oktober 2014
Alexander Strack van Schijndel

Party report: Hardwell presents Revealed, Amsterdam (16-10-2014)Waar ik vanavond met ADE heen ga? Die keuze was heel makkelijk! De DJ die ik ga zien heeft nauwelijks nog introductie nodig. Hij is in 2013 door mensen wereldwijd via het Britse DJ Magazine gekozen als nummer 1 DJ van de wereld. Een titel waar hij hard voor gewerkt heeft. De afgelopen jaren heeft hij absoluut niet stilgezeten met zijn tour over de hele wereld, en het opzetten van zijn eigen label Revealed. Met zijn label levert hij vanavond een spetterende show in Nederland. Ik heb het over de doodgewone Nederlandse jongen Robbert van de Corput, beter bekend als DJ Hardwell! Het is voor mij een eer dat ik de kans krijg hierbij te zijn. Mijn verwachtingen liggen behoorlijk hoog bij een DJ die de nummer 1 titel draagt. Ook ben ik nieuwsgierig naar de andere artiesten die Hardwell heeft weten te strikken voor zijn label. Namen als Sick Individuals, Jordy Dazz en Thomas Newson zijn voor mij nog onbekend, maar hoogstwaarschijnlijk na vanavond niet meer.  Zal dit feest mijn dromen kunnen waarmaken? De kaartverkoop beloofde al veel goeds, binnen no time was het uitverkocht. Een kaartje kostte je €39,50.

De locatie sprak me in ieder geval aan, want de Heineken Music Hall staat bekend om het goed geluid. We waren snel binnen en werden ook bij het halen van muntjes en een kluisje lekker vlot geholpen. Voor €10 kreeg je zeven muntjes. Terwijl we de grote zaal voor het eerst binnenlopen komen de feestkriebels steeds meer en meer. Het kon ook bijna niet anders als je zag hoe groot en vol Heineken Music Hall al was. Voor mij geldt bij alle feestjes: de sfeer is er, of de sfeer is er niet. Dat is iets persoonlijks wat je eigenlijk alleen vanuit je gevoel kan bepalen. Mijn gevoel zegt dat er hier een topsfeer is waarbij iedereen zich verheugd op de rest van de avond! Op dit moment is het de beurt aan de Sick Individuals. Met hun eigen versie van het nummer ‘Smells like teen spirit’ van Nirvana weten zij het publiek al aardig mee te krijgen. Her en der worden al wat dansjes gedaan, maar het moet nog even goed los komen.

Na afloop van deze set neem ik een kijkje bij de kleine zaal. Kenneth G is hier aan het draaien en ook hier is het al redelijk vol. Hij maakt veel gebruik van bestaande nummers en geeft daar zijn eigen draai aan. Naar mijn smaak is de muziek hier iets te rustig, dus is het tijd om even te gaan zitten met een drankje. Bier en fris is 2 muntjes en wijn 3. Wat wel jammer is, is dat er weinig zitplekken zijn. Dat is een verbeterpuntje voor de organisatie.  Zo kan je jezelf weer opladen om te springen en te dansen!  Gelukkig is er wel voldoende eten te koop op dit feest. Dat heb ik wel eens anders gezien.

Dannic vermaakt het publiek in de grote zaal met zijn lekkere dance en house-meezingers. De opening van zijn set zette al de juiste toon: er barstte een lasershow los met een krachtige beat. Hij warmt het publiek echt op en dit heeft effect. De grijnzen op de gezichten om me heen zeggen genoeg. Het is tijd om te feesten! Nu zie je iedereen in de zaal lekker dansen. Het is ontzettend leuk om allemaal bekende nummers terug te horen. Dannic’s specialiteit ligt duidelijk bij het draaien in plaats van het produceren van muziek. Wel betrap ik mezelf erop regelmatig de tijd te checken. Is het al bijna de beurt van Hardwell..?

Gelukkig worden mijn gebeden snel verhoord en breekt het moment aan. Ik weet een plekje vooraan te bemachtigen en pak mijn camera, net als de rest van het publiek. Het feit dat bijna iedereen tegelijk filmt ziet er bijzonder uit. Er heerst een verwachtingsvolle sfeer als de intro begint. De opening was zo vet, de spanning bleef maar oplopen. Er verschijnen nu de mooiste visuals op het scherm die het verhaal van Hardwell ondersteunen. Dan valt er een momentje stilte. De eerste tonen beginnen de zaal te vullen. De muziek bouwt zich op, de handjes gaan de lucht in. Daar is ‘ie dan eindelijk: de climax! Vuurwerk en confetti spetteren de lucht in. Een alles overheersend gevoel van blijdschap uit zich in het springen en springen! Het is voor mij in één klap duidelijk waarom Hardwell is gekozen tot de nummer 1 DJ van de wereld. Hij weet een fantastische show neer te zetten waarbij alles gewoon klopt. Zelfs als je niet van dancemuziek zou houden is het een feestje om hierbij te kunnen zijn.

We zingen mee met Hardwell’s versie van ‘A sky full of stars’ van Coldplay en dansen tot onze voeten niet meer kunnen. Bijna alle bekende nummers van Hardwell zijn voorbij gekomen. Een ware verrassing waren de artiesten die Hardwell had uitgenodigd en speciaal heeft laten invliegen. Artiesten die meewerken aan zijn album. Met trots introduceert hij iemand die voor het eerst in Amsterdam staat: Fat Man Scoop! Met deze heer heeft hij een single in samenwerking met de heren van W&W. Deze lieten ze uiteraard ook horen. Een snoeiharde nummer waar iedereen hevig op los ging, gepaard met aanmoediging van Fat Man Scoop die uit enthousiasme besloot zijn shirt uit te trekken. Ook verwelkomde hij Chris Jones, waarmee hij een nieuwe single heeft genaamd ‘Young Again’. Chris Jones deed ter plekke de vocals wat het extra vet maakte! Als klap op de vuurpijl sluit hij af met wat hardstyle, waar hij zelf zegt een zwak voor te hebben. ‘Nergens ter wereld komt het voor dat een House DJ en een Hardstyle DJ een back2back doen, dit gebeurd alleen in Nederland’! Dit riep Hardwell waardoor het publiek extra enthousiast maakt. Dit deed hij met de Hardstyle DJ Headhunterz, die door Hardwell zelf werd aangekondigd als de beste Hardstyle DJ ter wereld. ‘Deze man heeft een gruwelijke hardstyle versie gemaakt van mijn track Spaceman’ riep Hardwell. Samen losgaan met het publiek op dezie versie was wat er gebeurde, met Hardwell en Headhunterz die op de DJ Booth gingen staan. Ik vind dat helemaal niet erg en gooi mijn laatste beetje energie eruit!

Na zijn set gaan we met een tevreden gevoel richting huis. Mijn oren piepen flink na, een teken dat de bass wel flink hard stond. Oordopjes zijn zeker geen overbodige luxe. De avond speelt zich nog eens af in mijn hoofd. Was het alles waar ik op hoopte? Het antwoord op die vraag is ja, zeker weten! Dannic en Hardwell hebben voor mij de avond gemaakt, de andere artiesten gaven mij niet hét feestgevoel om helemaal los te gaan. Toch was Hardwell het dubbel en dwars waard. Ik raad iedereen aan om bij een show van hem bij te wonen, want hij stelt je absoluut niet teleur!

Pluspunten
- Fantastische show met vuurwerk, lasers, visuals etc.
- Overal snelle bediening 
- Genoeg eten te verkrijgen
- Genoeg leuke merchandise te verkrijgen

Minpunten
- De bass stond erg hard
- Weinig zitplekken en prullenbakken

Bekijk hier de foto's of op onze Facebookpagina.


Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.897 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.897 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen