In mijn verslag van de afgelopen jaarwisseling schreef ik het al. Eindhoven is een stad om in de gaten te houden op het gebied van deephouse en techno. Sinds dat artikel drie maanden geleden heeft Eindhoven niet stilgestaan. De weekenden stonden bol van de leuke feestjes.

De laatste week van maart stond onder andere in het teken van STRP festival. Onder andere zeg ik, want dat andere leuke feestje was te vinden in de binnenstad.

Wie aan Stratumseind denkt heeft vaak het beeld van een Spaanse barstreet voor zich. Veel dronken jongeren en met enige regelmaat her en der een opstootje. En dat is ook correct, maar…midden op Stratum bevind zich “De Oude Rechtbank”. De naam doet de herkomst al vermoeden. Het grote statige pand deed vroeger dienst als kantongerecht. Een prima plek voor een straf feestje dus!

Afgelopen zaterdag verzorgde La Fete weer een avondje Eindhoven voor ondergetekende. Deze Eindhovens organisatie bewees dat Extrema er goed aan gedaan heeft om ze een eigen area te geven op Extrema Outdoor. Op het programma stond een mooi gemêleerd gezelschap dj’s. Om er maar eens een aantal te noemen: Nick Curly, Oxia, André Galluzzi, Ferreck Dawn en Sandeep. Van dure feestjes houden ze niet in Eindhoven, dus voor een lousy 25 euro kocht je al een regular ticket. Voor 5 euro minder was je eigenaar van een early bird en voor maar vijf euro extra kreeg je er ook nog eens een bord eten bij!

Alle ingrediënten waren er, met of zonder diner, voor een leuke avond. Enthousiast vertrokken we dan ook op tijd door een druilerig Eindhoven naar de stad. Waar het met oud en nieuw nog een drama was om je jassen op te hangen, ging het deze avond vlot. Dat terwijl ook deze avond volledig uitverkocht was. Na een aantal munten gekocht te hebben (2,50 per stuk) gooiden we het eerste biertje naar binnen. 

Lurkend aan een biertje viel me op dat er ook deze avond een breed gevarieerd publiek aanwezig was. Jonge strak geklede hipstermeiden, uiteraard in het gezelschap van bebaarde hipsterboys, gezellige 30 plussers, 40 plussers en uiteraard jullie rood bebaarde reporter. 

De avond werd begonnen in de grote zaal waar vanaf de aftrap de stemming er al goed in zat en het al direct lekker vol was. Via het binnenplein trokken we naar het Grand Café waar Ferreck Dawn die avond zijn 30ste verjaardag vierde met een aantal van zijn zeker niet minder getalenteerde dj vrienden. Een eindje verder bracht een biertje in het café aan de voorkant van de rechtbank wat rust in de voetjes. 
De vele verschillende ruimtes houden je avond afwisselend, iedere zaal heeft zijn eigen charmes. Toegegeven; het geluid is niet overal optimaal en soms kom je wat lastig van de ene zaal naar de andere, maar dit is een venue die staat!

Naast dansen en drinken zijn er natuurlijk ook mensen die de nodige nicotine nodig hebben. En die hebben het eveneens goed bij “De Oude Rechtbank”. Althans, als het niet miezert zoals zo ongeveer de hele zaterdag nacht. Midden in het pand bevindt zich een heerlijke binnenplaats inclusief terras waar je prima kunt chillen. Met de warme temperaturen in de zaal is dat ook wel wenselijk. De wollen trui kun je bij een feest hier beter thuis laten. 

Naarmate de nacht vorderde werd het steeds gezelliger en maakten wij ons op voor de afsluiter. Als locatie werd de oude rechtszaal gekozen. Niet per se vanwege de line up, maar wel omdat het een fantastisch zaal is waar het publiek letterlijk op de banken staat. Voor mij een van de meest intieme zaaltjes die ik ken. Een haast boilerroom achtige setting. Als ik rechter was wist ik wel wat ik met mijn werkplek zou doen. 

Zin gekregen in een Eindhovens Fete? Check dan tijdens Koningsnacht “De Oude Rechtbank” voor La nuite d ’Orange!

Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen