Party reportsHet festivalseizoen is alweer enige tijd onderweg en Emporium is er hier eentje van die vrijwel altijd op ons lijstje staat. Nadat Emporium vorig jaar zijn 10 jarig jubileum vierde met een Romeins thema, een ode aan de Romeinse invloeden in Nijmegen, is er dit jaar gekozen voor The Land of the Rising Sun.

De organisatie van Emporium, die tot afgelopen winter de Matrixx in Nijmegen nog exploiteerde, is ook de organisatie achter Dreamfields, XXlerator en de zomerfeesten in Nijmegen. Tegenwoordig richt de organisatie zich dus volledig op festivals en niet meer op het clubleven. Ze zijn er afgelopen jaren in geslaagd 4 hele mooie en drukbezochte evenementen te organiseren met als kers op de taart dus het 10-jarig bestaan van Emporium afgelopen jaar.Land of the Rising Sun - Get caught by the beauty of an ancient empire and experience the cultural wealth of present Japan.

Emporium is meer dan alleen een muziekfestival. Elk jaar heeft Emporium een thema dat de beleving van het festival natuurlijk naar een hoger plan tilt. Dit jaar is er dus gekozen voor The land of the Rising Sun. Een Japans thema dat op het festival tot in detail uitgewerkt is. Zo heten de stages: Emperors Palace, Bonsai Garden, Geisha, Origami, Koi, Yakuza, Samurai, Sumo en Tokyo Manga.

De namen van de stages geven perfect de opbouw weer, zo was de Mainstage een waar keizers paleis, de Hardstyle stage was opgebouwd uit een Samurai strijder, de Koi had een vissen-thema en de Freestyle stage leek op een Sumo worstelaar. Een grote pluim verdient deze opbouw aangezien bijna elke stage in het thema tot in detail is uitgewerkt. De stages die zich in de tenten bevonden vielen qua opbouw en uitwerking iets in het niet bij de grotere buitenstages.

Beleving
Zaterdagochtend nog voor het festival is begonnen worden we toch wat paniekerig betreffende het weer. Het regent namelijk en er staat een straffe wind. Terwijl gedurende de hele week goed weer werd voorspeld voor de zaterdag is het op dit moment treurig weer. De kriebels die ik normaal heb vallen nu dan ook een beetje tegen.

Wanneer we aankomen bij het festival schijnt gelukkig het zonnetje. Er is voldoende aandacht besteed aan een snelle entree voor de bezoekers, voldoende medewerkers bij de ticketcontrole en fouillering. Waarna we onze spulletjes hebben gedropt in de kluisjes kunnen we ‘The Land Of The Rising Sun’ gaan verkennen. De zoektocht brengt ons langs keizerlijke paleizen, Sumo worstelaars, de Japanse mafia, een heuze Samurai vechter en meer Japanse invloeden. Na de zoektocht is het tijd voor muziek.

Op de mainstage start net Timmy Trumpet, deze Australische dj die zijn naam te danken heeft aan zijn trompet waar hij tijdens zijn show veelvuldig gebruik van maakt gaat flink op de draaitafels. Hij staat namelijk meer op de tafel dan dat hij achter de booth aan de knopjes draait. Qua energie heeft hij iets weg van onze eigen Tony Junior die later op de dag draait op de Koi. Qua sfeer moet het er nog inkomen, het publiek oogt nog vrij tam.

Verderop op het terrein komen we bij Geisha, een stage waar voornamelijk trance wordt gedraaid. Je merkt meteen dat deze muziekstijl over het algemeen wat ouder publiek trekt. Voor mij als jonkie leuk om te zien dat deze leeftijdscategorie ook nog zeer zeker een feestje kan bouwen.
Origami Deep- techhouse
Voor het eerst in jaren beschikt Emporium ook over een stage, weliswaar een kleine tent, waar deep- en techhouse werd gedraaid. Grote namen in de scene zoals Eelke Kleijn, Mike Mago, de Sluwe Vos en de uit Duitsland overgevolgen Tapesh vullen de stage. De stage was overdag redelijk gevuld en won aan het eind van de dag steeds meer harten van de festivalgangers. Hoogtepunten tijdens deze dag waren voor mij de sets van Eelke Kleijn en de Sluwe Vos. Eelke draaide een mix van melodic house en deephouse, heerlijke zomerse en muzikale klanken die geregeld werden ondersteund door de juiste vocals. De Sluwe Vos draaide techno en liet ons in de avond genieten van zijn duistere muziek.

Hardere stijlen
Aan de andere zijde van het meer vonden we de hardere stijlen. Niet geheel mijn stijl maar wel leuk om de liefhebbers van deze muziek even te zien genieten. De stages aan deze zijde zijn groot, tot in detail uitgewerkt en zien er wat gevaarlijker uit, Samurai, Yakuza etc. We woonden de sets van onder meer Brennan Heart (hardstyle) en Warface (raw hardstyle) bij.

Warface wil ik graag even uitlichten. Deze kleine jongeman waar ik in mijn middelbare schooltijd regelmatig de nodige kattenkwaad mee uithaalde is in de scene inmiddels een grote meneer. Zijn plaat Fuck the Police zorgde voor zijn doorbraak en op ieder festival met de hardere stijlen is hij aanwezig. Een uur lang beuken stampen en knallen is wat we zagen en jij als festivalganger kan verwachten van deze jongeman. Hij draaide vandaag een dj set maar hij geeft vaak ook een liveset weg. So: keep an eye on him!

House
Op de housestage bezochten we de sets van de Fransman Michael Calfan en Tony Junior. Michael Calfan, bekend van onder meer zijn hit Treasured Soul, laat de deephouse liefhebbers genieten. Enig minpunt van deze stage was het zand. De stage staat ieder jaar op het kleine strandje van de Berendonckse plassen waardoor dansen en shufflen wel gaat maar erg zwaar is voor de beentjes en vergeet dan niet de emmers zand die vervolgens in je schoenen zitten.

Tony Junior, die wij afgelopen week op 7th Sunday interviewden, gaat weer helemaal los. Een MC heeft hij niet nodig want eenmaal achter de draaitafels regelt hij dit wel even zelf. Luidkeels roept hij het publiek op om te springen. Wat een energie straalt deze knettergekke vent uit zeg!
Steve Aoki – Dash Berlin

Tot onze grote teleurstelling moest Steve Aoki in de afgelopen weken zijn gig cancellen wegens een op handen zijnde operatie. Emporium reageerde adequaat en trok Dash Berlin aan. Deze man is een grote meneer in het buitenland en voor deze Nederlander was Emporium het enige festival in Nederland waar hij dit jaar draaide. Tijdens zijn set kwam Mental Theo nog even op het podium om samen met hem een oude beukplaat ‘Fly on the Wings of Love’ erin te gooien. Dit werd goed ontvangen!

Line-up
Emporium beschikte over een gevarieerde line-up waar vooral de hardere stijlen zijn vertegenwoordig. Maar ook is er op Emporium altijd plaats voor House, deephouse, techno en een cross-over. Elke stage had een eigen muziekstijl en de daar bij behorende artiesten.

Mainstage Emperors Palace: Indyana, Jay Hardway, Timmy Trumpet, Bassjackers, Dannic, Galantis, Dash Berlin, Ummet Ozcan hosted by Mc Ambush & Mc Marboo

Bonsai Garden: Styles, Boehmer, Wiwek, Dyna, Girlslovedjs, Partysquad, Mightyfools, Twrk, Dirtcaps, Feestdjruud en Mc May

Geisha: Fisherman & Hawkins, Simonoshine, Marksixma, Alexanderpopov, Marcsimz, Airscape, Orja, Nilsen, Matt Bukovski, Ram, Sneijder en Mc Dasilva

Origami: Keljet, De Hofnar, Mike Mago, Eelke Kleijn, Tapesh, Dimitiri, Sluwe Vos, 2000 and One en Mc Boogsche

Koi: Artistic Raw, Maria Helena, Mike Hawkins, Julian Calor, Tv Noise, Tony Junior, Michael Calfan, Julian Jordan, Billy the Kit, Vato Gonzalez ft. Mc Tjen, Mc Gee en Mitch Crown

Yakuza: Crossfiyah, Syntrax, Xcite, Dr. Peacock, Dyprax, Evil Activities, Art of Fighters, Mad Dog vs Noize Supressor, The Playah, MissKS, Nosferatu, Partyraiser en Mc Jeff

Samurai: Juized & Envine, Noisecult, Max Enforcer, BassModulators, Wasted Penquinz, Da Tweekaz, Frontliner, Brennan Heart & Code Black, Noisecontrollers, Hard Driver, Frequencerz en Mc Villain

Sumo: Devonk, Balistic, Outsiders, Markwithak, Dr Rude, Audiofreqkutski, Theprophet, Mental Theo, Darkraver, Neophyte en Mc Alee

Tokyo Manga: Sub Sonik, Shellshock, Artifast, Dark Pact, Phuture Voice, Chain Reaction Vs. Tartaros, WarFace, Mean Machine (Zany & Beholder), B-Front, Geminizers & the Machine, Dj Thera vs. Jason Payne en Mc Dl

Emporium Vs. Flying Dutch
Velen dachten dat Emporium grote concurrentie zou krijgen van The Flying Dutch Festival en dat het festival niet zou uitverkopen. Niets bleek minder waar want ‘s middags rond een uurtje of 3 bleek het festival volledig te zijn uitverkocht.

Eindshow
Emporium zonder eindshow is geen Emporium en dus was er dit jaar wederom een kwartier lang vuurwerk en lekkere beats om de dag waardig af te sluiten. Het goede weer, de gevarieerde line up met grote namen en opkomende talenten zorgde voor tevreden bezoekers. Als ik een puntje van kritiek mag noemen is het toch wel de toiletten die meer aandacht verdienen. Zo waren er diverse toiletten ‘s middags al smerig en was er geen controle bij de in- en uitgang van de toiletten.

Bekijk hier de foto's op de site en tag hier je vrienden op Facebook!


Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.132 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.132 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen