Met de eerste echte zomerse dag achter de rug (weliswaar tijdens de lente) deden wij vol goede verwachting op vrijdagavond onze oogjes toe. Een lekker nachtje dromen om vervolgens ’s ochtends op te staan en ons klaar te maken voor het eerste echte festival van 2015. Helaas was het mooie weer van de dag ervoor geen voorbode voor vandaag. Maar met kriebeltjes in de buik, felroze patta’s aan de voetjes en een flitsende outfit trokken wij rond de middag richting Lommel om een lekker dagje weg te dromen op Daydream Festival.

Als we dichterbij komen en de prachtige Maindream (mainstage) zien opdoemen denken we dat we er bijna zijn. Maar niets is minder waar! Een lange route met een ongekend aantal rotondes door het industrieterrein volgt waarna we op grote afstand van het festival dan eindelijk onze auto kunnen parkeren. Een lange wandeling van om en nabij 20 minuten volgt, door een snijdende wind. Nu snap ik ook gelijk waarom al die windmolens hier staan…
Eenmaal bij de ingang aangekomen zijn we snel binnen en kan het dagdromen beginnen.

Het mooi versierde festivalterrein van Daydream was vrij groot. Dankzij duidelijke aanwijzingen en genoeg loopruimte was de weg naar de favoriete podia en tenten makkelijk te vinden. Zoals het op een zomerfestival hoort, was er op Daydream naast de muzikale invulling van alles te beleven: genoeg keuze aan eten en drinken, merchandise in alle variaties en zelfs een paar kermisattracties.


Diverse stijlen
Met tien podia was er genoeg muzikale keuze om van één uur ’s middags tot één uur ’s nachts te dagdromen. Alle area’s, voorzien van eigen decor, lichtshows en bars, waren aardig gevuld. Wij kozen ervoor om tijdens de middaguren het vooral wat nieuwere geluid (Future House) van Mr. Belt en Wezol, Bougenvilla, Pep & Rash en de diepere sounds van Franky Rizardo te beluisteren. Gelukkig waren deze stages (Miami Massive, Electro Rush en Dirty House) volledig overdekt want het wilde helaas nog wel eens regenen vandaag in Lommel.

De grootste tent met de meeste bezoekers was het hardstyle-podium ‘Bad Dream’. Met artiesten als Brennan Heart, Coone en Atmozfears kwamen de liefhebbers van deze stijl zaterdag niets te kort. Het betreden van de ‘Bad Dream’-area was daarom ook uitsluitend op eigen risico om niet door alle losgaande hardstylers ondergehakt, -gestampt, -gejumpt en -geschopt te worden.

Naast de hardstyle, de EDM op de mainstage en de nieuwere stijlen zoals Future House was er ook een plaatsje op Daydream voor Techno. De Reboot-stage was vrijwel de hele dag goed gevuld met technoliefhebbers. Voor hen stonden bekende techno dj’s als Marco Bailey, Fred Hush en People Talk Techno op het programma.


Maindream
De grootste area met de meeste bezoekers was natuurlijk de mainstage: Maindream. Dit podium, in vorm van een prachtige droomkasteel, was ook het hoogtepunt van de festivaldecoratie. Maindream was overdag al een plaatje om te zien, maar met alle lichten, lasers, confetti, CO2 en vuur was het ‘s avonds werkelijk betoverend. De ‘Maindream’ van de bezoekers mocht worden vervuld door de bekende EDM-namen. Denk hierbij aan DVBSS, Fedde le Grand, D-Wayne, Tommy Trash, Ummet Ozcan en als afsluiter Sander van Doorn. Allemaal hebben ze ontzettend goed gedraaid en wisten ze het publiek twaalf uur lang aan het dansen en aan het springen te houden. Zelfs wanneer het regende wisten ze de meeste bezoekers (de EDM liefhebbers) bij de mainstage te houden. 

D-Wayne, de protegé van Afrojack die we afgelopen zomer nog kort interviewden over zijn dromen en kansen voor 2014-2015, draaide wederom een ongelooflijk dikke set vol eigen producties. Hij wisselt vocalen, een welkome rust, af met keihard beuken.

Toen de heren van DVBSS het podium betreden konden we ons opmaken voor een slopend uurtje. Alex van DVBSS zweept het publiek op waardoor er diverse moshpits in het publiek ontstaan tijdens hun eigen collabs Immortal, Gold Skies en Pyramids. De beveiligers waren hier niet al te blij mee en verpestten zo nu en dan het feestje.

Sander van Doorn sluit vandaag de Mainstage af. Voor diegene die niet zozeer van de mainstream zijn kwam Sander als geroepen. De laatste maanden heeft hij door collabs al laten doorschemeren dat hij af en toe een uitstapje maakt naar de deep- en future house. Dit is in zijn set vandaag goed te horen. Zo kwam This (een collab van hem en Oliver Heldens) voorbij maar ook zijn collab Rage met Julian Jordan. Als kers op de taart kregen wij van Sander zijn nieuwe track Ori Tali Ma te horen. 

Met een ietwat fletse eindshow (het vuurwerk oogde wat amateuristisch) sloten wij het eerste festival met een tevreden gevoel af!

Conclusie

Het Belgische Daydream Festival was zeker een goede opener van het seizoen: bekende namen, groot en mooi terrein, leuke aankleding, sprookjesachtige mainstage met een goede line-up, wereld-dj ’s als Fedde le Grand en Sander van Doorn en een mooie show met vuurwerk als afsluiting. En zelfs al klonken aan het einde van de avond voor de zoveelste keer de hitjes uit de speakers, het was elke keer weer raak bij het publiek: alle handen de lucht in, gewoon weer gaan en voor de zoveelste keer meezingen op die bekende plaat. Maar ja, al moet je deze nummers nog twintig keer horen, toch sta je volgende keer weer op zo’n festival. Los van de muziek is ieder zomerfeest al een belevenis op zich, en er komen er gelukkig nog genoeg aan. Laten we alleen hopen dat het weer dan wat meer mee zit!

Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen