Party reports

Above & Beyond, Amsterdam (30-01-2015)

zondag 1 februari 2015
Alexander Strack van Schijndel

Party report: Above & Beyond, Amsterdam (30-01-2015)Op 30 januari 2015 stond het Paradiso in Amsterdam in het teken van de muzikanten van Above & Beyond. In de grote zaal van dit unieke gebouw, wat in de 60er jaren gekraakt werd door een stel hippies, was er ruimte voor zo’n 1.500 bezoekers. Een kleinschalig feest met een groots optreden.

Above & Beyond uit Engeland, Londen, bestaat uit drie muzikanten, Paavo Siljamäki, Tony McGuinness en Jono (Jonathan) Grant. Zij staan bekend om hun meesterlijke elektronische (trance) muziek, maar eveneens zijn zij zeer bekwaam en creatief in het bespelen van diverse muziekinstrumenten. Zo hebben zij in Porchester (west-London) een akoestisch concert gegeven voor een klein publiek. De heren blinken uit in hun gevoel voor muziek. Samen met de zangeres Zoë Johnston laten zij zien dat zij zich niet alleen achter een draaitafel lekker voelen. De groep is in 2000 samengekomen en zijn toentertijd begonnen met remixen te maken voor o.a. Madonna en Radiohead. Niet lang daarna haalden ze de “Essential Mix of the Year Award” binnen. Vele mijlpalen volgden; zo hebben zij opgetreden voor een publiek van 1 miljoen mensen op Barra Beach Festival in Rio de Janeiro. 

In het voorprogramma stond Graeme Sheperd, beter bekend als Grum. Geboren in 1986 in Edinburgh, Schotland. Deze artiest wist hoe hij het publiek moest warm draaien. Al vroeg was de zaal gevuld met Above & Beyond fans van jong tot oud, wachtend tot de klok 21.30 uur zou aantikken. Het tijdstip waarop de heren van Above & Beyond Graeme Sheperd gaan vervangen in de dj-booth. Het was warm in de zaal, Graeme Sheperd heeft zijn best gedaan om ons in de juiste “flow” te brengen. 

21.30 uur, het is zover. Paavo Siljamäki en Tony McGuinness betreden het podium, dit keer was Jono Grant er niet bij. De eerste klanken van het  nummer “We Are All we Need”, tevens de titel van hun nieuwste album klonken door de zaal. Het publiek ging gelijk los. Op een scherm achter de dj-booth zag je regelmatig bijpassende filmpjes voorbij komen. Diverse mooie beelden die perfect gestroomlijnd waren met de muziek die ze draaiden. Ook werd er via dit scherm met het publiek gecommuniceerd. Een laptop, verbonden met dit scherm, werd regelmatig gebruikt door Paavo om ons live teksten door te geven. Zo liet hij ons onder andere weten dat hij op 30 januari 2005 (10 jaar geleden) een huwelijksaanzoek gedaan heeft aan zijn vrouw (zij zei overigens “ja”). Mooie phrases als “This is paradiso, this is heaven” en “Music Unites Us All” passeerden de revue.  

Niet alleen het publiek had er zin in, ook de mannen zelf zag je genieten, zij probeerden echt contact te maken met het publiek om op deze manier samen een feestje te vieren. En dat is hen gelukt. Onder andere met het nummer Salva Mea van Faithless; de langzame opbouw tot aan de explosieve kracht van dit nummer bracht het publiek aan het springen en dansen. 

Het was behoorlijk warm en druk binnen dus ik ben tussendoor even frisse lucht gaan halen buiten de zaal. Ik liep langs de enige bar waar het behoorlijk druk was. Het duurde even voordat ik aan de beurt was, maar dat kan niet anders in deze zaal met 1.500 bezoekers. Buiten de zaal kon ik even op adem komen en in alle rust mijn biertje drinken. Meteen even een plaspauze en hoppa! Weer terug de zaal in.

Ik stond met mijn vrienden redelijk vooraan, dus het was even duwen en dringen (uiteraard op een vriendelijke manier) om naar voren te komen. Er was bijna geen doorkomen aan. Het publiek stond dicht op elkaar en zo nu en dan moest je oppassen geen elle boog in je gezicht te krijgen van een uitgelaten fan die al dansend de avond beleefde. 

Above & Beyond is met name bekend om haar rustige trance muziek. In Paradiso was het alles behalve rustig. De ene knaller na de andere klonk door de zaal. Ze wisselden weliswaar af met een rustige sound, maar over het algemeen hoefde je geen seconde stil te staan. Bij het nummer “A King for a day” ging het publiek werkelijk helemaal los. De beelden van de originele music video werd getoond op het grote scherm. Ik keek om me heen en het enige wat ik zag was een uitzinnig springend publiek. Je voelde de bodem mee bewegen. 


Te snel was het 23.00 uur. Onrustig keek ik op mijn horloge, maar Above & Beyond keken niet naar de tijd. Zij gingen gewoon door tot 23.15 uur. Het laatste nummer werd gespeeld en toen was het alweer voorbij. Tenminste dat dacht ik. Ze hadden het podium nog niet verlaten of het publiek begon te schreeuwen om meer. Above & Beyond gaven gehoor en betraden het podium weer met het nummer “Be talking to myself forever”. Het toppunt van de avond werd gevierd met duizenden witte snippers die over de zaal neer dwarrelden. Wat een ontzettend mooie afsluiter van dit geweldige duo van Above & Beyond.

De lampen gingen aan, het was definitief voorbij. Er werd nog even rustig gekletst, men hoefde gelukkig niet meteen de zaal uit, omdat de rij voor de jassen ontzettend lang was. Je kon rustig de tijd nemen. Dit deden we weliswaar, maar helaas was de rij niet veel kleiner geworden. Dan toch maar aansluiten en hopen dat het niet te lang gaat duren. Tijdens het wachten heb ik een aantal mensen gevraagd wat zij van het concert vonden. Iedereen was erg enthousiast over hetgeen ze gezien en gehoord hebben. Ik citeer een fan: “Gewoonweg geweldig, ik heb Above & Beyond al vaker live gezien, maar dit was absoluut het grootste feest wat ik tot nu toe heb mogen meemaken”.

Voor mij is het de eerste keer dat ik deze heren live gezien heb, maar neem maar van mij aan dat dit zeker niet de laatste keer geweest is. Al moet ik daarvoor naar Timboektoe afreizen! Een vriendin van mij (en grote fan van Above & Beyond) schreef een reactie op facebook over dit concert: “By far Above & Beyond”! Dit zegt genoeg.


Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 138.027 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 138.027 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen