Party reports

Solar weekend 2016, Roermond (07-08-2016)

zondag 14 augustus 2016
Demi Groen

Party report: Solar weekend 2016, Roermond (07-08-2016)
Solar Weekend Festival een festival aan De Maasplassen in Roermond waar ik al veel over had gehoord, maar nog nooit was geweest… Tot afgelopen zondag! Samen met een vriendin reisden we vanuit Zeeland af naar Roermond, om te zien of alle positieve verhalen die we over Solar hadden gehoord terecht waren.

Solar 2016 vond ook dit jaar weer plaats bij recreatiestrand “De Weerd” én staat bekend als een van de meest creatieve festivals van Europa. Dus als dat niet veel belovend klinkt, dan weet ik het ook niet meer! Na een reis van bijna 2,5 uur waren we dan eindelijk op Station Roermond, waar we - nadat we een broodje in het centrum hadden gegeten - kaartjes kochten voor de pendelbus die ons naar het festival zou brengen. Althans dat dachten we… De pendelbus zette ons na hooguit 8 min rijden af voor de brug, waarna we een kwartier moesten lopen naar het festivalterrein. Dit was gisteren niet het geval geweest hoorden we, dus waarom zondag dan wel?

Ach.. een kwartiertje lopen, we mochten niet klagen met het heerlijke zonnetje wat al flink brandde. Na het zoeken van de persingang, gingen we via de camping het festivalterrein op. Hier viel het ons al gelijk op dat dit festival wel héél veel voor ons in petto had.

Dat kon ook niet anders met het thema ArtyFarty, waarvoor creatieve partijen zich ook dit jaar zich weer in konden schrijven met een idee. En wat hebben we veel gezien! Iedereen die nog nooit op Solar is geweest zou denken dat we helemaal ’t padje zijn kwijt geraakt afgelopen zondag als we het hebben over luiaards met geslachtsdelen die een show geven in een tent, Daisy’s slettenkast, het tinderdagverblijf, popcorn-time en de herinneringenboom. Maar degenen die wél zijn geweest, begrijpen wat ik bedoel.

En dan heb ik de line-up nog niet eens besproken… Wat stonden er goede artiesten op het programma! Normaal gesproken ga ik naar festivals voor de artiesten en om eerlijk te zijn was dit dan ook mijn hoofddoel na het zien van de line-up van Solar 2016. Maar eenmaal aangekomen was de line-up bijzaak, omdat we té druk bezig waren met andere activiteiten.

Bij aankomst op het festivalterrein lagen bij de kluisjes allemaal kaartjes met schoenveters eraan. Tijdens Solar waren op verschillende plekken Asics schoenen verstopt en wanneer je een gouden schoen vond zat daar een code in waarmee je eigen paar Asics kon winnen. Super origineel!

Als je vanaf de kluisjes verder liep kwam je langs het theater en zag je als eerste de RAUW stage. En daar eindigde het overzicht voor mij, want zowel links als rechts was er van alles te zien en te beleven. Mensen op Jeep Safari, bootjes op het water, een cocktailbar… you name it! Solar was van alle markten thuis. Bij de bar vlakbij de Mainstage, waar het op dat moment nog niet druk was, haalden we wat drankjes en keken we onze ogen uit. Zodra we rechtdoor liepen vanaf de bar bij de Mainstage werd onze aandacht getrokken door een stage die compleet was ingericht met opblaasdieren en attributen. Eenmaal binnen bleek wel dat de feestbeesten zich duidelijk hier bevonden, want ondanks de drukte en de warmte werd er flink wat afgedanst.

Elke keer als we van een stage kwamen waren we gedesoriënteerd, omdat er zo enorm veel te zien en te doen was dat we rond dwarrelden als kippen zonder kop. Een compliment dan ook voor iedereen die heeft geholpen met de stages, want wat waren ze allemaal enorm creatief en uniek! Uiteindelijk hebben we onze oren gevolgd naar Daisy’s slettenkast waar zowel Nederlandse als Amerikaanse hiphop werd gemixt met klassiekers, wat overigens ook zo was op de Container Compound stage. Zelf ben ik enorm fan van Amerikaanse hiphop en ik heb dan ook echt genoten van de sfeer bij deze twee stages!

Toen mijn vriendin loempia’s ging halen belandden we bij toeval in het Bavaria House waar festivalgangers met een grote band luidkeels karaoke aan het zingen waren. Je had de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende klassiekers, waarna je op het podium werd uitgenodigd om je nummer te zingen. Ook de Techno tent was een top stage, ondanks de extreme hitte en het geluid wat wel een toontje lager mocht. Na een aantal uur dansen, lachen en verplaatsen van stage naar stage zijn we vervolgens voor de kluisjes op het gras gaan zitten waar je een prachtig uitzicht had over de House is House stage en het water. Met het zonnetje wat nog steeds volop aanwezig was dit écht een heerlijk relax moment.

Time flies when you’re having fun.. dit bleek toen we weer op ons horloge keken en het al 7 uur was geweest. Tijd om onze luie konten uit het gras te halen en ze te gaan shaken! En dat doe je natuurlijk bij de House is House stage. Aan twee kanten van de House is House stage waren trappen geplaatst waardoor je op een soort tour ging door de stage zelf en onderweg zeemeerminnen en beren tegen kwam. Als je hierna nog een trap hoger kwam kwam je bij de “Pool Party” waar inderdaad wel zwembaden stonden, maar dan wel zonder water erin
. Een stel Dj’s op het dak van de House is House stage vermaakten - met een enorm mooi uitzicht over De Maasplassen - de festivalgangers die het ‘hoger op’ hadden gezocht.

Hierna hebben we nog genoten van Chocolate Puma en Fedde le Grand die het festivalpubliek goed lieten swingen en zijn we vervolgens iets voor het einde vertrokken van het festivalterrein. Solar is een festival waar je vanaf het vroege begin moet zijn en waar je je tot het late einde kan vermaken. Het heeft zich dubbel en dwars bewezen en ik weet daarom ook zeker dat ik volgend jaar weer van de partij zal zijn. Bedankt voor dit mooie feestje & tot volgend jaar!

Beeld: 
Anne Schreutelkamp


Reporter: Demi Groen

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.169 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.169 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen