Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Axwell Λ Ingrosso @ Sensation - The Final

Sensation 2017 The Final  Amsterdam

Zweedse producers Axel Hedfors en Sebastian Ingrosso, beter bekend als de grootse act Axwell Λ  Ingrosso, gaan hedendaags door het leven als de grootste housepioneers uit de dance-scene. De mannen waren in 2010 voor het eerst op Sensation in Nederland met de act Swedish House Mafia, die zij samen vormden met die andere Zweedse producer, Steve Angello. Na de breuk van Swedish House Mafia in 2013, kozen de producers ervoor om samen verder te gaan vanaf 2014. Dit resulteerde in een lijst aan hits (met o.a. Sun is Shining , Thinking About You en More Than You Know ), grote shows en een hele grote fanbase. Met hun verleden van Swedish House Mafia veroverde ze na hun 1e jaar als duo de 17e plek in de DJ Mag top 100. Voor Sensation - The Final zijn de heren teruggekeerd naar Nederland en maakte zij voor hun set tijd voor wat interviews. Guestzone werd een van de gelukkige die de heren kort mocht spreken. Een kans die ik, als reporter en liefhebber vanaf het eerste uur, niet aan mij voorbij kon laten gaan.


Met shows in Hongarije (Balaton Sound), Noorwegen (Stavernfestivalen), onze allerlaatste Sensation in Amsterdam en voor Axwell nog een solo-show in Gothenburg, kun je concluderen dat de mannen een druk bestaan leiden. Ondanks al het succes wat deze heren meemaken, ervaar ik twee hele rustige mannen die het onwijs fijn vinden om weer terug op de Nederlandse bodem te zijn. " Het voelt heel erg goed voor ons om weer even terug in Nederland te zijn. We love Holland so much ", aldus Axwell.

Zoals eerder genoemd, waren de mannen in 2010 onder de naam Swedish House Mafia voor het eerst aanwezig op een Nederlandse editie van Sensation White. De mannen vinden het een grote eer om headliner te zijn op Sensation – The Final. "Wij vinden het een onwijs grote eer om headliner te zijn op deze laatste Sensation in Nederland. Door de jaren heen hebben wij, zowel individueel als samen, op verschillende Sensation edities mogen draaien. Sensation White is voor ons beide een groot onderdeel van ons leven geweest" , vertelt Axwell. De heren zijn klaar om het podium van Sensation – The Final onder vuur te gaan zetten. Wat kunnen we verwachten? "Uiteraard heel veel van onze eigen muziek, maar ook klassiekers en a lot of good vibes!" , vertelt Sebastian.

Sinds 2014 gaat dit Zweedse duo sky-high. Voldoende hits, maar ook volop onbekende ID’s vliegen je om je oren. Een achterliggende gedachte achter hun muziek hebben de heren niet echt. "We willen de wereld een feest meegeven. Misschien willen we eigenlijk niet veel vertellen met onze muziek, we willen ze juist iets laten voelen. Het gevoel van vrijheid, blij zijn en misschien zelfs verdriet. Onze muziek is er om een feestje te bouwen" , aldus Sebastian.

De vraag waar iedereen natuurlijk antwoord op wil sinds de start van het bestaan van Axwell Λ  Ingrosso, is wanneer het langverwachte debuutalbum eindelijk zijn gezicht aan de grote wereld gaat vertonen. Een paar weken terug is de EP More Than You Know uitgekomen, met tracks als How Do You Feel Right Now , Renegade , Dawn en More Than You Know . Een andere sound dan we gewend zijn van de heren. Van de electonische knallers gaan ze met de EP over naar een rustige pop-sound. Daarnaast is sinds kort bekend dat het daadwerkelijke album eindelijk in zicht is. Een limited editie op vinyl was verkrijgbaar in hun Pop-up Store in Londen. Over de wereldwijde release zijn en blijven de mannen geheimzinnig. "In principe is het album er eigenlijk al. Alle nummers hebben we namelijk al uitgebracht en staan op Spotify. Als je deze dus samenvoegt, heb je zelfs meer dan een album" , grapt Sebastian.

De zomer van 2017 bestaat voor de heren vooral uit heel veel shows over de hele wereld. "We staan deze zomer in Frankrijk, Italie, Duitsland maar bijvoorbeeld ook in Japan. Een gekkenhuis, maar wel te gek om op zoveel plekken een feestje te kunnen bouwen. Na de zomer duiken we weer terug in de studio om aan de slag te gaan met nieuwe muziek" , vertelt Axwell.

Het interview neemt maar een paar minuten tijd in beslag, maar het voelt alsof ik al uren met de mannen heb staan praten. Ze komen heel rustig en kalm over, met een spontane toon, en grappen tussendoor over van alles en nog wat. Om het interview af te sluiten vraag ik aan de heren of ze voor jullie nog een mooie, inspirerende quote hebben die ze graag willen delen. "Ik zou zeggen: Je word geboren en je gaat dood. Maak van die tijd dat je leeft de beste tijd ooit!" , aldus Sebastian. Axwell voegde daar nog aan toe: "Eigenlijk is de mijne redelijk hetzelfde, maar ik heb nog wel een mooie toevoeging. Later is er niks, dus pak alles aan wat op je pad komt en geniet er van. Ga geen dingen weigeren en wachten. Doe het nu!"

Sensation 2017 The Final  Amsterdam

Reporter: Danouschka De Haas
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ