WHOISJODY op Sensation - The Final

donderdag 20 juli 2017
Danouschka De Haas

Interview: WHOISJODY op Sensation - The Final

Blijf geloven in je dromen en ga ervoor!

WHOISJODY. Dat vroegen wij ons dus ook af. Producer Jody Koenders uit Den Haag heeft een bijzonder verleden met Sensation. Daarnaast zit hij al 20 jaar in het vak en heeft een eigen label. Tijdens de allerlaatste, The Final, heeft hij de eer om tweemaal in de tweede area (Deluxe Area) te draaien. Tussen de sets door heeft Jody wat tijd vrij gemaakt om ons bij te praten over zijn muzikale carrière en zijn plannen voor de toekomst.

De nacht van Sensation is nog jong. Klokslag 02.00 ontmoeten wij Jody, die net klaar is met het draaien van zijn eerste set. Vol enthousiasme blikt hij samen met ons terug. De sfeer was direct aanwezig bij de Deluxe Area, nog voordat de muziek al begon. "De mensen die al aanwezig waren in deze area zoeken naar een andere sound dan de muziek die op de Mainstage te horen is. Dan ben je bij de Deluxe Area op de perfecte plek", vertelt Jody.

"Openen is wel een vak apart, al zeg ik het zelf. Je kan niet meteen hardere beats gaan draaien en tegen de 128 BPM gaan zitten. Dimitri en Joost namen het van mij over. Vooraf kwam Joost naar mij toe en vertelde mij dat hij het te gek vond dat ik op 118 BPM draai. Wel is het super nice om te doen. Je zet de stemming neer voor de rest van de avond. Iets wat niet iedereen kan. Je moet iedereen triggeren. Een hele belangrijke taak, maar wel een mooie kans en een grote eer", aldus Jody.

Who is Jody?
Allereerst vragen wij aan Jody het verhaal achter zijn muzikale carrière. "Eigenlijk is Jody best buitenaards en natuurlijk ook de ideale schoonzoon. Als we even reëel blijven, is het een normale jongen die ook gewoon slaapt en zijn normale uurtjes maakt. Echter, wanneer Jody achter de knoppen staat, levert hij plezier aan de mensen op de dansvloer", aldus Jody.

Het muzikale aspect is altijd al dicht bij Jody geweest. "Ik draai al 20 jaar. Ben op mijn 18e begonnen. Voorheen was ik professioneel snowboarder op hoog niveau. Ik deed mee aan wedstrijden over de hele wereld. Vaak na zulke evenementen vond er een feest plaats en ik pakte dat redelijk snel op. Het was in het begin voornamelijk veel hiphop. Heb uiteindelijk wel de overstap gemaakt naar house. Zo is het draaien voor mij eigenlijk begonnen", vertelt Jody. Jody is tien jaar actief geweest als professioneel snowboarder. De overgang naar producer is voor Jody vrij natuurlijk verlopen. "Ik ben altijd al wel heel muzikaal ingesteld geweest. Mijn moeder is jazz-zangeres en ik ben vroeger drummer geweest in twee verschillende bands. Mijn snowboard carrière eindigde helaas door een heftig ongeluk. Daardoor heb ik besloten om mij toen meer te gaan focussen op de muziek", licht Jody toe.


Passie
Vervolgens verliep niet alles even vlekkeloos. Na een SAE cursus in Rotterdam kreeg Jody de kneepjes van het produceren te pakken en werd hij opgepikt door verschillende boekingskantoren en kwam het moment dat hij op grotere feesten en festivals mocht draaien. Toch kwam er voor Jody een terugval vanwege persoonlijke issues. "Soms heb je tegenslagen en soms maak je euforie mee. Echter is de passie voor muziek er altijd geweest. Dat moet wel de basis zijn voor als je muziek wilt creëren", aldus Jody.

In de tijd dat Jody carriere als DJ in een bloei zat, werd het produceren steeds belangrijker. Voor Jody is dit een hele reis geweest om zijn eigen bijpassende genre te ontdekken. Toen hij begon was electrohouse een van zijn grote favorieten, wat uiteindelijk over sloeg naar house/tech-house. Jody is dus altijd actief geweest binnen het genre house. "Het was voor mij lastig om binnen de house een eigen geluid te ontwikkelen. Echter heb ik mijn plek gevonden binnen de house/techhouse. Mijn eigen stijl omschrijf ik als super house. Waarom? Omdat het eigenlijk alle invloeden binnen de house samen brengt onder een geluid. Het is eigenlijk een mix van alles, maar wel met een duidelijke bass", vertelt Jody.

Sensation
Draaien op de allerlaatse Sensation is voor Jody erg bijzonder. In het verleden heeft hij namelijk veel edities bezocht. De band tussen Jody en ID&T ontstaan tijdens zijn snowboard-carrière. 7 jaar lang functioneerde ID&T als sponsor voor Jody in zijn tijd als professioneel snowboarder. Op deze manier kwam Jody al vrij snel in contact met de feesten van ID&T, waaronder Sensation. "Ik heb al twee keer eerder mogen draaien in de Deluxe Area tijdens voorgaande edities van Sensation. Het feit dat ik op deze laatste Sensation twee keer mag draaien is voor mij heel bijzonder. Het doet me ook echt wat."

Een mooi verleden met Sensation vraagt om een van zijn mooiste herinneringen. "Ik denk dat deze editie voor mij de allermooiste herinneringen gaat opleveren", aldus Jody


Jody draait, zoals eerder genoemd, twee keer in de Deluxe Area waar ook dj’s staan als o.a Dimitri, Joost van Bellen, Benny Rodrigues, Michiel de Hey, Erick E en Roog. Jody ziet het als een eer dat hij tussen deze namen mag staan. "Ik ben al best een tijdje bezig in de scene, maar heb ondanks dat nog niet zo’n naam opgebouwd. Het is gewoon lastig om ertussen te komen. Waarom is niet iedereen net zo groot als Hardwell, bijvoorbeeld. Het is een lastig proces. Je moet continu content blijven maken. Toch denk ik dat the key to success is om gewoon je eigen muziek te genereren", aldus Jody.

Jody bevindt zich al 20 jaar in de scene en heeft al redelijk wat optredens gedaan. Echter zijn dat er nog niet genoeg om ervan te kunnen leven. Die tijd begint er nu wel aan te komen, volgens Jody. "Ik denk wel dat ik op het punt ben dat alles op zijn plek valt. Ik draai twee keer op Sensation en er staan mooie dingen klaar voor de toekomst. Klinkt allemaal best cliché misschien hoor, maar alles klopt nu gewoon", licht Jody toe.

Jody heeft zich in de tijd dat hij actief is in de scene dus veel op persoonlijk vlak kunnen ontwikkelen. Echter heeft het voor hem nooit een negatief effect gehad dat het succes zo lang uit bleef. "Voor mij is het nooit lang. Ik heb een hele grote passie voor muziek en daar gaat het gewoon om. Ik zie het ook niet als werk. Mijn passie en droom is nog steeds dat ik het ga maken met muziek. Je moet wel realistisch blijven natuurlijk, als je geen vordering maakt. Tot nu toe zit er stapsgewijs groei in. Kijk bijvoorbeeld naar Spotify. Daar luisteren bijvoorbeeld per maand gemiddeld 40.000 mensen naar mijn muziek. Dat is mega tof", vertelt Jody.

Eskill Records
Naast het produceren heeft Jody ook een eigen label. Dit loopt al een paar jaar, maar sinds dit jaar komt er continuïteit in. Er komt elke maand een plaat uit. Eskill Records is ontstaan in de tijd dat o.a Hardwell, Chuckie en Afrojack aan de top zaten. Voor alle producers is het moeilijk om bij de labels van deze grote namen binnen te komen. Dat heeft Jody aan het denken gezet. "Daardoor dacht ik meteen aan een eigen platenlabel en heb deze opgezet. Net als met produceren, was het opzetten van mijn eigen platenlabel ook een hele grote reis, met name het genre kiezen wat uitgebracht zou gaan worden op het label. Het loopt eigenlijk gelijk met je eigen pad en ontwikkeling, zo’n proces. Nu heb ik het een nieuwe huisstijl gegeven en ligt de focus vooral op house", vertelt Jody.

De toekomst
Jody zijn muzikale carrière zit er kleurrijk uit met veelbelovende toekomstplannen, vertelt hij zelf. "Heel veel muziek maken. Er komen een paar hele leuke producties aan. Ik wil per maand een plaat gaan releasen", vertelt Jody.

Het einde van het interview nadert. Jody gaat zich klaarmaken voor zijn tweede set in de Deluxe Area. "Straks om 05.00 mag ik nog een keer draaien. Dan neem ik het stokje over van Benny Rodrigues en Michel de Hey, dus dat gaat een pittige worden maar ik heb er super veel zin in." Uiteraard vroegen wij aan Jody of hij nog een levensmotto had die hij wilde delen met onze trouwe volgers. "Keep believing. Blijf geloven in je dromen en ga ervoor!"


Socials WHOISJODY
www.whoisjody.com
www.eskillrecords.com

https://www.instagram.com/whoisjody/
https://www.instagram.com/eskillrecords.com/

https://www.facebook.com/whoisjody/
https://www.facebook.com/ESKILLRECORDS/

https://twitter.com/eskillrecords
https://twitter.com/whoisjody


Interviewer: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen