David Gravell @ ADE

zondag 5 november 2017
Danouschka De Haas

Interview: David Gravell @ ADEDanny de Graaf, beter bekend als David Gravell, maakte in 2013 zijn doorbraak in de trancescene. Inmiddels draait hij op de grootste festivals zoals o.a. Tomorrowland, Ultra Europe en Creamfields. Tijdens het Amsterdam Dance Event spraken wij hem over zijn visie en grote dromen die deze producer nog heeft.

De muziekindustrie is voor Gravell geen onbekend terrein. Voordat hij begon met het produceren van trance, maakte hij eerst heel veel andere muziek. Echter vond hij zelf dat het niet kenmerkend genoeg was. “Ik ben toen in een andere hoek gaan zoeken en kwam bij trance uit. Eigenlijk was trance het genre waar ik altijd al wel muziek in wilde maken. Ik had mijn eerste release in 2013, een track genaamd Bulldozer. Toen is het eigenlijk begonnen en ben ik steeds meer tracks gaan releasen, meer shows, meer reizen etc. Toen kwam Armin van Buuren erbij, die ook heel veel support leverde en eigenlijk nu nog steeds doet. Waar ik nu sta is het resultaat van al het harde werken eigenlijk”, licht Gravell toe.

De overstap naar trance is voor Gravell wel een zwaar proces geweest. Met name omdat hij het gevoel kreeg dat hij helemaal opnieuw moest beginnen. “Het is een hele andere hoek. Je kent niemand. Ik had wel iemand naast mij die mij nog steeds helpt. Je moet in een keer jezelf alles gaan aanleren en de juiste mensen leren kennen. Ik heb wel eens tijdens het Amsterdam Dance Event met cd’s gestaan om uit te delen. Op een gegeven moment kom je dan wel de juiste mensen tegen, als je maar in jezelf blijft geloven. Dat heeft mij heel erg geholpen”, vertelt Gravell. Inmiddels heeft hij zijn plek nu helemaal gevonden in de trance scene. Wat het volgens hem zo bijzonder maakt is de harmonie. “Eigenlijk heeft trance heel veel weg van klassieke invloeden. De basis ligt vooral bij die harmonie neerleggen in een plaat zodat je in een soort van trance komt. Zo heb ik het ervaren. Toen ik die melodieën ging maken, kwam er echt een gevoel bij mij los. Dat heb je ook bij andere genres, maar bij trance ligt het net een stap hoger.”.
Aan de start van zijn carrière had Gravell wel een duidelijk doel voor ogen. Hij wilde muziek gaan maken op het niveau wat hij voor ogen had. “Het geld verdienen maakte mij eigenlijk niet zoveel uit. Vijf jaar geleden had ik een doel voor ogen, dat ik graag mijn eigen sound ten gehore wilde brengen. Ik heb alles zelf uitgezocht. Veel boeken gelezen, interviews geluisterd. Op een gegeven moment ga je stukken verzamelen om de sound te gaan creëren die je voor je ziet. Wel leidde het tot een moment dat ik echt veel meer wist dan verwacht, wat in zijn voordeel ging werken. Het ging mij namelijk steeds gemakkelijker af om muziek te maken”, aldus Gravell.

Het doel van Gravell’s muziek is om met name persoonlijk en dicht bij zichzelf te blijven. Met zijn muziek wilt hij onder begeleiding van de euforische trance-melodieën zijn levensverhaal delen met de wereld. Daarnaast uit hij zijn gevoel in de muziek die hij maakt en probeert hij zo uniek mogelijk te zijn. “Tijdens een show bijvoorbeeld, probeer ik mensen mee te nemen in mijn eigen verhaal. Ik wil ook dat elke show zo uniek mogelijk is. Dat persoonlijke aspect komt om de hoek kijken zodra je meer over de muziekwereld weet. Het heeft bij mij even geduurd, maar zodra je alles weet is het veel makkelijker”, aldus Gravell.

Zijn muziekstijl weet hij zeer duidelijk te omschrijven. ‘The Gravell sound’ bestaat uit de oudere invloeden van trance en techno in een vernieuwend jasje.
“Ik ben heel erg bezig met de jongere generatie, hoe zij deze muziek willen horen. Dan ga je ook nadenken wat slim is. Ook vind ik het belangrijk om er een eigen draai eraan te geven”, legt Gravell uit.

Voortgaand op het persoonlijke aspect, vragen wij ons af wat het bizar snelle succes met de jonge producer op persoonlijk gebied heeft gedaan. 1,5 jaar geleden begon het traject voor Gravell met het vele reizen en hij vertelt dat hem dat zeker heeft geraakt. “Het heeft mij behoorlijk geraakt. Zeker op mijn lichaam. Je vliegt veel, slaapt weinig. Soms kan je niet goed eten omdat je weer weg moet bijvoorbeeld. Ik moest vooral op mijn gezondheid gaan letten, als je gaat kijken naar de persoonlijke aspecten. Het gaat nu goed. Ik volg een dieet, sport veel. Het reizen probeer ik mijzelf zo makkelijk mogelijk te maken. Vooral zonder stress, dat is het belangrijkste. Stress moest ik uitschakelen voor mezelf. Ik zorg nu dat alles is voorbereid en probeer zo ver mogelijk vooruit te denken en voor te bereiden. Volgende maand hebben we Dreamstate in Amerika en A State of Trance in Liverpool. Ik probeer om alles twee weken van tevoren klaar te hebben. Het lukt niet altijd, maar het is wel mijn streven. Met Tomorrowland was ik bijvoorbeeld een uur van tevoren nog bezig om alles in elkaar te zetten’’, legt Gravell uit.

Gravell heeft al vele dikke platen op zijn naam staan, maar ook nog een groot lijstje aan artiesten met wie hij graag samen zou willen werken. “Sowieso wil ik nog heel graag een plaat maken met Armin van Buuren. Armin heeft een hele goeie platenkeuze en visie over hoe hij een plaat wilt hebben. In 2018 komt er een samenwerking met Andrew Rayel uit.
 Verder lijkt het mij vet om met o.a Orjan Nilsen, Flume en Porter Robinson samen te werken. Vooral Robinson staat hoog op mijn lijstje, hij doet zijn eigen ding en mensen accepteren het. Het lijkt me heel tof om met hem een plaat te maken!Een persoon die David Gravell al sinds het begin support, is de man achter A State of Trance, Armin van Buuren. Het contact begon via de mail, maar breidde al vrij snel uit, vertelt Gravell. “Het was aan het begin zo gek om via de mail contact te hebben met hem. Het was voor mij op dat moment een wereld waarvan ik dacht dat deze nooit zou bestaan. Toen ik hem voor het eerst ontmoette, wist ik niet hoe ik moest reageren. Maar omdat je hetzelfde werk doet, werd het contact steeds beter. Hij ging mij steeds meer feedback geven en nam mij mee op shows. Ik heb ook samen met hem shows gedaan in Amerika, Canada en Azië. Op deze manier kwam ik nog beter in contact met Armin, maar ook met zijn team. Je leert elkaar niet alleen op zakelijk, maar ook op persoonlijk gebied kennen. Het is zo belangrijk om jezelf te zijn. Het is heel belangrijk om jezelf te kunnen zijn bij de mensen met wie je werkt. Daar pluk ik nu de vruchten van.".

Op zijn 29e heeft producer Gravell al een hoop succesverhalen op zijn naam staan. Echter is de producer ambitieus en heeft hij nog een hoop dromen die hij waar wil maken. “Ik zou in de toekomst heel graag een eigen label op willen starten, waar ik nieuw talent kan helpen om hun droom waar te kunnen maken. Met name omdat het tegenwoordig best lastig is als jonge producer om ertussen te komen. Daarnaast lijkt het mij ook te gek om samen te werken met mensen uit de industrie, die totaal iets anders doen en dan met een product te komen wat heel vernieuwend is. Ik probeer vooral te kijken waar ik nu ben, in het moment te leven en zo min mogelijk naar de toekomst te kijken. Ik ben vooral bezig met mijn muziek en merk. Dat wil ik blijven delen met de wereld, met mijn fans. Dus niet te ver vooruit kijken, maar vooral genieten wat er nu allemaal gebeurt.". 

David Gravell wil opvallen, vandaar dat de quote ‘Be Yourself, because everyone else is taken’ voor hem dient als een levensmotto. “Er is maar een iemand zoals jij, en dat maakt jou juist zo uniek. Volg je dromen en ga ervoor, maar blijf wel jezelf. Daar kom je het meest ver mee ’’, licht Gravell toe.
Interviewer: Danouschka De HaasFoutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.874 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.874 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen