InterviewsAndrei Rata, beter bekend onder de naam Andrew Rayel, wist in de afgelopen jaren uit te groeien tot een grote naam binnen de trance scene. Inmiddels heeft de producer een eigen label, genaamd inHarmony Music. Ook bereikt de producer bijna zijn 200e Radio Show episode met zijn eigen show ‘Find Your Harmony’. Guestzone kreeg tijdens A State of Trance Festival 950 de mogelijkheid om deze producer van Moldavische afkomst alles te vragen over fases in zijn carrière, muzikale sound, succesverhalen en toekomstplannen.

Wij spreken de producer vlak voor zijn optreden op de Mainstage van A State of Trance Festival. Echter is het grote podium geen onbekend terrein voor Andrew Rayel. “Het is te gek om weer aanwezig te zijn bij A State of Trance. Ik ben inmiddels al enige tijd onderdeel van A State of Trance. Ik heb op meerdere edities gestaan en ook al eens op de Mainstage mogen draaien. A State of Trance voelt als iets onwerkelijks. Er wordt fantastisch werk neer gezet en het wordt elk jaar alleen maar beter. Ik ben blij dat ik een van de gelukkige ben die (bijna) elk jaar mag genieten van dit fantastische evenement.”, aldus Andrew Rayel.

Zoals bijna elke producer heeft trance voor Rayel ook een geheel eigen betekenis. Misschien zelfs meer dan één. “Trance betekent eigenlijk meer dan één ding voor mij. Op verschillende momenten in mijn leven heeft Trance op unieke wijze bijgedragen. Als ik kijk naar nu, is het een groot onderdeel van mijn leven. Wanneer ik wakker word luister ik eerst wat trance voordat ik de studio in ga om nieuwe muziek te maken”, vertelt de producer. Andrew Rayel heeft een unieke uplifting sound, echter wordt dit niet door elke liefhebber gewaardeerd. De producer licht toe: “Sommige mensen blijven zeggen dat mijn stijl geen echte trance meer is. Vaak krijg ik de terugkoppeling dat alles hetzelfde klinkt en een ‘Big-Room sound’ effect heeft. Echter ben ik momenteel ontzettend geinspireerd om weer terug te gaan richting de echte melodieën en ik denk dat mensen dat gaan zien en voelen vanavond.”Soms vind de producer het lastig wanneer hij kritiek krijgt op de muziek die hij maakt. “Er is niet echt een manier om ermee om te gaan. The worst case scenario is dat deze mensen niet begrijpen dat ze jouw creativiteit beinvloeden wat invloed kan hebben op iedereen. Zelfs mensen die er eigenlijk niet om geven. Kijk, elke producer wil natuurlijk dat de muziek die ze maken gewaardeerd wordt. Daarom is het soms vervelend dat mensen het niet begrijpen. Als er één persoon in het publiek staat waaraan ik kan zien dat mijn muziek gewaardeerd wordt ben ik al meer dan tevreden”, vertelt Rayel.

Andrew Rayel zijn muzikale carriere begon al heel wat jaren geleden vanuit een kleine stad in Moldavië. “Ik kom uit een klein land genaamd Moldavië. Ik groeide op in Călăraș, een stadje met zo’n 10.000 inwoners. Vanuit mijn kleine kamer heb ik keihard gewerkt en kwam ik uiteindelijk op de grootste stages en festivals terecht. Ik wilde altijd al iets doen met muziek. Ben begonnen met piano spelen toen ik 9 jaar oud was en zo is het balletje gaan rollen. Veel kinderen hebben als ze jong zijn de grootste dromen om bijvoorbeeld dokter te worden. Ik heb dat nooit gehad. Voor mij heeft muziek maken sinds het begin op nummer 1 gestaan”, aldus de producer.

Iemand die Rayel zijn muziek snel oppikte was Armin van Buuren. “Armin was de eerste grote naam die geloofde in de muziek die ik maakte. Daarbij nodigde hij mij ook uit om op verschillende edities van A State of Trance te draaien. Zo heb ik bijvoorbeeld op ASOT in Beirut en Maleisië gedraaid. In 2014 stond ik voor het eerst op de Mainstage van A State of Trance in Utrecht. Ik ben Armin voor altijd dankbaar voor alle support en kansen die hij mij gegeven heeft”, vertelt Rayel.Rayel heeft in de loop der jaren zijn eigen merk, Find Your Harmony, door weten te ontwikkelen tot een Radio Show en een eigen muzieklabel onder de naam inHarmony Music. Echter zijn er anno 2020 grote aantallen Radio Shows en labels binnen de trance-industrie. Hoe weet Rayel zich met zijn eigen merk te onderscheiden van de rest? “Ik denk door het delen van onze passie voor deze muziek. Find Your Harmony is eigenlijk ontstaan door mijn eerste soloalbum, wat dezelfde naam droeg. Na dat album kreeg ik het idee om Find Your Harmony verder uit te bouwen. We begonnen met een podcast, genaamd Find Your Harmony podcast, maar ik merkte al snel dat er veel fans waren die vroegen of het geen Radio Show kon worden. Uiteindelijk hebben we deze stap genomen en maken we nu de Find Your Harmony Radio Show. Het is zo snel gegroeid en er zijn zoveel fans die het waarderen. Het merk breidt zich nog verder uit met een show die we op evenementen over de hele wereld presenteren. Daarnaast richten wij ons met het label inHarmony Music op het ontdekken van nieuw talent”, vertelt Andrew.

Wanneer de producer terug kijkt op alles wat hij bereikt heeft vind hij het lastig om een ding op te noemen waar hij heel trots op is. “Er zijn zoveel dingen waar ik trots op ben”, zegt de producer met een grote glimlach. “Ten eerste ben ik heel trots dat ik eigenlijk de eerste en enige persoon uit Moldavië ben die zoveel heeft mogen bereiken in de wereld van elektronische dancemuziek. Daar ben ik ontzettend trots op. Ik ben trots op de muziek die ik heb gemaakt, elk album, elke Find Your Harmony Show, maar ook de kleinere dingen zoals alle lieve berichtjes die ik krijg van fans”, aldus de producer.Voor de 200e Find Your Harmony Radio Show heeft Andrew Rayel een bijzonder anthem geproduceerd. “Ik heb een anthem gemaakt op een andere maar coole manier, al zeg ik het zelf. In plaats van een track zijn het er eigenlijk twee. Een ‘Light Side’ mix en ‘Dark Side’ mix. Het is eigenlijk dezelfde melodie en dezelfde vocalen alleen ademt de ene track meer uplifting vibes en de andere de wat rauwere kant van trance muziek. Wat ik zelf zou kiezen? Allebei, sinds ik zelf op dit idee ben gekomen. Beide representeren mijn stijl en sound binnen trance muziek. Voor de ‘Find Your Harmony’ shows wordt mijn set ook gesplitst. Het eerste uur zal wat meer melodisch zijn met big-room invloeden terwijl de tweede helft dan vol zit met de rauwere, hardere en donkere melodieen. Voor mijn set straks op de Mainstage is dit ook het geval”, vertelt Rayel.Voor de toekomst heeft Andrew Rayel grootse plannen. “Uiteraard wil ik dat het merk Find Your Harmony door blijft groeien en succesvol blijft. Ooit hoop ik op het niveau van A State of Trance te komen, zodat we ook bijvoorbeeld stages op verschillende festivals kunnen hosten. We gaan ontzettend goed met Find Your Harmony. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld een hosting op EDC Las Vegas met 8000 mensen. Find Your Harmony is een van mijn prioriteiten dus als we nog groter kunnen gaan zou ontzettend tof zijn. In de nabije toekomst hoop ik ook een nieuw album te releasen”, aldus Andrew Rayel.

Voor mede-producers heeft Andrew Rayel een belangrijke tip. “Met alle technologieën van tegenwoordig is het belangrijk om echt uniek te zijn. Kijk, iedere producer kan tegenwoordig vanuit zijn slaapkamer muziek maken dus het is heel belangrijk om op te vallen. Je moet iets nieuws creëren, een eigen sound ontwikkelen en dan kan je al heel ver komen”, tipt de producer. 

Beeld: Armada Music


Interviewer: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.235 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.235 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen