Login | Aanmelden | Help | Adverteren
Logo Guestzone

vorige volgende

Interview Oliver Heldens

The Flying Dutch - Eindhoven   Eersel

Vorig jaar was hij al van de partij tijdens de Flying Dutch en dit jaar kon hij ook zeker niet ontbreken. Wanneer iemand de naam Oliver Heldens roept, weet iedereen wel over wie je het hebt. De 21 jarige dj en muziekproducent is op geen één festival meer weg te denken en vliegt momenteel de hele wereld over om iedereen goed los te laten gaan op zijn deep-/electrohouse. Guestzone was dit jaar aanwezig op de Flying Dutch Eindhoven, waar Oliver Heldens net voordat hij op moest een paar minuten voor ons had.

Thuiskomen voor Heldens
Tijdens het interview kwam Oliver Heldens over als een hele relaxte, spontane gozer. En dat is hij ook zeker. Uiteindelijk werd het zelfs meer een gesprek dan een interview. Oliver was net geland met de helikopter en had een goede vlucht achter de rug. Zijn dag op The Flying Dutch was namelijk begonnen in zijn thuisstad Rotterdam. Voor Oliver was het een eer om daar het festival te mogen openen. ‘’Mensen zijn net wakker, hebben net ontbeten, eitje gebakken enzo... en dan kom ik daar aan met mijn deephouse. Dan is het toch even afwachten of je het publiek meekrijgt in je muziek”, vertelde Oliver ons. Echter, Rotterdam ging los. Een perfecte manier voor Oliver om zijn dag op The Flying Dutch te openen. Of hij zin had om het podium in Eindhoven te betreden? Zeker. ‘’Eindhoven de gekste, ik heb er echt zin in.’’ zei Heldens met een glimlach.

Zo’n dag als de Flying Dutch is een feestje voor de Nederlandse dj’s. Een kans om bij te kletsen met je collega’s zit er niet echt in, omdat je op 1 dag 3 shows neer moet zetten. Dan is een show op een festival in het buitenland een betere plek om bij te kletsen, geeft Oliver aan. Echter vindt hij het wel te gek dat zoiets als de Flying Dutch mogelijk is. Nederland doet het natuurlijk mega goed in deze industrie en het blijft voor Heldens een feest om in Nederland te mogen draaien. ‘’Het nederlandse publiek is vaak lastig en staan veel stil, maar iedereen op The Flying Dutch gaat los. Geweldig’’.

Nieuwe collab?
Of Oliver nog een collab wil maken met één van zijn Nederlandse collega’s? Zeker! Collega’s als Fedde Le Grand en Chocolate Puma zijn grote favorieten van hem. Met Chocolate Puma heeft Heldens laatst al een track gereleased, genaamd Space Sheep. ‘’Dit is mij erg goed bevallen. Ik zou heel graag nog een track willen maken met deze helden’, vertelt Heldens.Heldeep Island

Op de vraag waar hij zijn eigen festival zou organiseren en met wie, wist Oliver al snel een antwoord. Een paar dagen voor The Flying Dutch is bekend geworden dat Oliver zijn eigen festival gaat organiseren op 31 juli, genaamd Heldeep Island. De Nederlandse fans hebben wel pech, want zijn festival gaat plaats vinden op het Governors Island in New York. Over de line-up kon hij nog niks vertellen, maar het zal een goed feestje gaan worden, beloofde hij.

Future plans

What’s next voor deze pioneer in de deephouse naast Heldeep Island? Vooral genieten, zegt Heldens zelf. Het gaat erg goed met zijn eigen record label Heldeep, met zijn alter-ego HI-Lo gaat het ook steeds beter en hij draait nog steeds op de tofste plekken over de hele wereld. Een eventueel debuutalbum in de toekomst? ‘’Wie weet…’’, zegt Oliver. ‘’Voor nu wil ik vooral genieten van alles, daarna zien we wel weer verder.’’

Eén ding is zeker; het gaat lekker met Oliver Heldens. Samen met zijn fijne housedeuntjes shuffelt hij met een grote glimlach door het leven. Wij zijn benieuwd wat de toekomst gaat brengen voor deze jonge, getalenteerde producer. Thumbs up for Oliver Heldens!

Reporter: Danouschka De Haas
 
         
  Aanmelden
Contact
Back to Top
Huisregels
Algemeen
  Partyorganisatie
Algemeen
  Algemeen Over ons
  Member
Adverteren   Spelregels Het Team
 
Vacatures   Privacy Partners
    Helpdesk   Copyright FAQ