Vernieuwend
In het volle landelijk en euregionaal festivalrooster komt er Limburgse vernieuwing. In mijn chauvinisme, kan ik het niet laten bij dit nieuw festival van Claydrum een kijkje te gaan nemen. Claydrum is vernieuwend (in Limburg) vanwege de muziekprogrammering van hun eerste festival. De hele dag staat in het teken van techno en deephouse. Met 4 podia; waaronder een MAINstage en 2 podia met hun eigen concepten, en een samenwerking met de Nieuwe Nor (poppodium Heerlen). Vanaf 12 tot 23 uur staan er 22 internationale, nationale en regionale dj’s geprogrammeerd. Voor wie nog niet genoeg techno gehad heeft is er een afterparty georganiseerd. 
 
Oorsprong
Al eerder heb ik geschreven voor en over Claydrum. Toen ze startten met het organiseren van technofeesten (2010) in Maastricht en afgelopen jaar voor het concept; DRIEHOEK. De toen nog nieuwe concepten zijn nu niet meer weg te denken in de regio. Inmiddels organiseren ze meerdere feesten per jaar in diverse steden zoals Tilburg, Utrecht, Nijmegen en Roermond. Daarnaast zie je ze verschijnen met eigen podia op Solar camping, de zaal van Doornroosje, het GRAEFENTHAL festival.
 
Claydrum staat garant voor de intieme technofeesten. De geleidelijke groei naar een eigen festival is een jongensdroom van de organisatoren Luc Boers, Rob Koerts en Benoit Huids die uitgekomen is. 
 
Terrein
Waar normaal de festivalcamping van Pinkpop te vinden is, heeft Claydrum het festvalterrein ingericht. Aan niets ontbreekt; 1 groot podium, 3 kleinere allen met dansruimte, een groot terras gelegen aan een foodstraatje, lockers, meerdere bon verkooppunten, genoeg barren met adequaat personeel, voldoende gratis wc’s, een redbull chill area, wat merchandise en de ondertussen herkenbare polo en caravan. 
 
Het terrein is van kiezel en gruis, iets minder geschikt voor de slippertjes en de ontembare dansers. Ach, ontembaar, zou niet ontembaar zijn, als er met wat voor ondergrond ook, gedanst wordt! Echter, uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat; bij een goed verloop van het festival, Jan Smeets geneigd zal zijn om deze organisatie volgend jaar misschien “de Kalmaanlaan op het pinkpopterrein” te bieden…
 


Programmering
Ondanks het kleine nieuwe festival, is er behoorlijk vooruitstrevend uitgepakt en de lineup zodanig uitgebreid, zodat het nu al teveel was om de gehele programmering te zien en horen. Achtereenvolgens te zien op de Mainstage zijn: Bob Caro, Daniel Bortz (de), Claptone (de), André Galluzzi (de), SLAM (uk), Hans Bouffmyhre (uk). Volgens mij allemaal headliners, maar SLAM was een van de knallers die met kop en schouder boven de anderen uitstak. Hierbij de complimenten voor de lichtshow bij het hoofdpodium, waarbij de waardering van de bezoekers toenam naarmate het donkerder werd. 
 
Het 1e kleinere stage; INMOTIONS gaf ruimte aan Kapibara, Bart van Rijn, Flatspot, PONY, Sandeep. Inmotions is een van de concepten van Claydrum. Dit stage richt zich vandaag op de “deep house”.  De kleine stages waren vroeg op de dag nog niet zo druk bezocht, maar liepen later op de dag allemaal lekker vol. Mijn aangename verrassing hier waren de 3 jongens van Kapibara. Ze dragen de naam van de grootste knaagdieren ter wereld. Komen maar “gewoon uit Sittard”, maar produceren bijna ongewoon goede deephouse met invloeden van het regenwoud. Ze zijn pas 1 jaar bezig en stonden al op Solar, Claydrum en aankomend op Native Tone. Vanaf het najaar worden ze opgenomen in de familie, het bookingsagency van Claydrum. PONY een semi-headliner viel ook in de smaak en trok een vol stage. Claydrum organisatie over SANDEEP: “Hij was op de allereerste editie van Claydrum, heeft perfecte sets gemaakt, is daarbij een geweldig persoon en daarom zijn wij trots dat hij nog altijd graag bij Claydrum over de vloer komt!”.
 
  

Op het 2e kleinere stage; DRIEHOEK waren de dj’s Rick Roblinski, CIRCUS43, Glenn Thompson, Dubiosity&Pjotr G, Mattia Fridell (swe), te zien. Driehoek is een ander concept van Claydrum en richt zich meer op Techno. Dj Rick Roblinski opende dit stage met een magische mix van diepe technosounds, ongelooflijk hoe hij techno, gevoelig en warm laat aanvoelen. Onmogelijk om stil te blijven staan en gezien zijn status in de euregio hadden vele fans zich al dansend voor hem verzameld. Een perfecte opener voor dit stage, waar door de dag heen de navolgende dj’s hebben opgebouwd, met allen toch een eigen sound. 

Het 3e stage van de NOR, bracht 2 eigen concepten ten gehore; miNOR en KONSTRUKT. Hier draaiden Roy Habets, Dayak, Mark Antoni en SHLTR&DOKA. Hier ben ik eigenlijk niet gaan luisteren. Duidelijk was in iedere geval (bij het langslopen) dat de sfeer hier vanaf het begin goed inzat. Ook hier werd het steeds drukker en werd er alleen maar gedanst, gedanst en gedanst.
 


Bezoekers
Luc: “We hebben gemerkt dat Claydrum nu al, in ons 3jarig bestaan, nieuwe generaties trekt. Jonge mensen “verversen” nu al, maar ook de oudere generatie wordt nieuwsgierig”.  Benoit: “Techno is enorm divers en helemaal niet eentonig. Deephouse blijkt zelfs heel toegankelijk”. Rob: “Het criterium 18+ voor het festival is bewust. Techno is een volwassen muziekstroom en dat willen we zo houden.”(persoonlijke mededeling icm bron: weekendgezet wk31)

Daar waar ik een beetje bang was; jong publiek, vooral mannelijk, “technohakkers”, trainingspakken en alléén maar uit parkstad, is volledig ongegrond. De leeftijd van de bezoekers liep uiteen van 18 tot ver in de 60. Ze kwamen van alle windstreken, ook internationaal (overeenkomstig de boekingen). Vrouwelijk en mannelijk was goed verdeeld. Iedereen was goed verzorgd, zelfs sexy en uitgedost. De sfeer was erg gemoedelijk en er werd veel gedanst. Het gevoel bij deze organisatie is dat de gasten (guestzone) en de muziek op de eerste plaats komt. Daarnaast wordt niet geschuwd voor samenwerking. Zo sprak ik meerdere aanwezige organisatoren van oa het aankomend 321 festival; Nico, de host van de eerste claydrumfeesten; Martijn, een Sittardse organisator; Jeroen en de rechterhand van Pinkpop Smeets; Sierk. Ook voor hun was het een prettige ontmoetingsplek.

Voor een 1e keer is de kaartverkoop naar verwachting geweest. Luc: “1200 tickets in de vvk en rond de 200 deurtickets. Alles is goed verlopen”.
 
Tot slot
Daar waar ik vorige week een report schreef (Solar) over het overgeprikkeld zijn door vormgeving en aankleding, ben ik dit weekend overprikkeld door goede muziek. Voor een volgende keer, misschien op gras, wie weet… Het oog, de aankleding, geen saaie zwarte hekken, mag wat spannender. Een evaluatiepunt welk de organisatie meeneemt is het volgende. “Wat ik van vele gehoord heb, is dat het festival productioneel allemaal uitstekend geregeld was. Een verbeterpunt is de stages verder uit elkaar te zetten, zodat geluidshinder nog meer gereduceerd wordt”.(persoonlijke mededeling Luc)
 
Wat mij betreft: Claydrum festival, Chapeau en voor herhaling vatbaar!
 
Met dank aan; Louis Starmans, Lars Hoeben, Suchada Brasse voor de foto’s.

Café-Club Havana

Reporter: Letter Move

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Agenda Café-Club Havana
Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen