Interviews

Corey Soljan - Code Black over debuutalbum

dinsdag 16 oktober 2018
Danouschka De Haas

Interview: Corey Soljan - Code Black over debuutalbum


[English version below]

De Australische producer Corey Soljan, beter bekend als Code Black, verhuisde naar Nederland in 2011 om zijn droom te volgen en fulltime bezig te zijn met muziek. Inmiddels is het een gevestigde naam in de hardstylescene met een hoop successen op zijn naam. Op 31 augustus bracht de producer zijn veelbelovende debuutalbum ‘Journey’ uit. Guestzone ging in gesprek met de producer over zijn debuutalbum en zijn eigen Journey binnen de hardstyle scene.

Code Black begon zijn eigen ‘Journey’ binnen de muziekindustrie op achtjarige leeftijd. Zijn familie had daar een grote invloed op. ‘Mijn zus en nichtje hebben een grote rol gespeeld in het ontwikkelen van mijn liefde voor dance muziek. Ze kochten in de jaren 90 vaak compilatie cd’s. Toen ik 15 was, was ik zo bezig met muziek dat het eigenlijk op natuurlijke wijze over ging in het downloaden van muziekproductie software op mijn eigen pc’’, legt de producer uit. Een artiestennaam bedenken was voor de producer een makkelijke taak. Uit een lijst van twintig opties sprong de naam Code Black er het meest uit. ‘’Code Black had voor mij het juiste gevoel wanneer je denkt aan het genre hardstyle.’’

Het begon voor Code Black met het produceren van UK hardcore, maar langzaamaan stapte de producer over richting de hardstyle. Hij ontdekte dit genre in zijn vroege tienerjaren. ‘’Via de dancemuziek, die altijd veranderingen doorstaat, ontdekte ik hardstyle via internet. Dit werd alleen maar groter toen Q-dance hardstyle events ging organiseren in Australië. Op dat moment was er in Australië altijd wel een mix van vijf of zes verschillende genres op evenementen. Doordat ik steeds meer in aanraking kwam met hardstyle verdween de hardcore steeds meer naar de achtergrond en begon ik mij meer te focussen op het produceren van hardstyle’’, vertelt de producer.

In 2010 toerde Code Black door Nederland en realiseerde hij zich dat er hier grote kansen lagen binnen de hardstyle scene. Daardoor besloot hij in 2011 van Australie naar Nederland te verhuizen. ‘’Toen ik toerde door Nederland, realiseerde ik mij dat hier de grotere kansen lagen om muziek te gaan maken als fulltime beroep. Daarom ben ik naar Nederland verhuisd’’, vertelt de producer.



Foto: Rossumedia

Inspiratie
Code Black zijn hart ligt bij hardstyle en dat laat de producer ook terugkomen binnen zijn eigen sound. Een mix aan emotie en melodieën staan centraal, maar hij houdt ook van variatie. ‘’Ik hou mij niet vast aan een geluid, maar vind het tof om te experimenteren en te variëren. Hardstyle staat bekend om het brede scala aan verschillende stijlen. Je kan heel veel doen. Ik hou van de dikke beats, veel energie maar ook de emotie die het met zich meebrengt. Ik denk dat ik het meest bekend ben vanwege de emotie en melodieën die terugkomen in mijn muziek’’, legt de producer uit.

Een grote inspiratiebron voor Code Black is een grote, gevestigde naam in de scene: Brennan Heart. Hij inspireert Code Black om zichzelf te vernieuwen en de uitdaging op te zoeken tijdens het produceren. ‘’Brennan Heart is iemand die mij op zakelijk gebied inspireert. Het is fantastisch om te zien wat hij allemaal bereikt en dat inspireert mij om altijd de uitdaging op te blijven zoeken en mijzelf nog beter te maken’’, aldus de producer.
Een voorkeur voor grote festivals of draaien in de kleinere zalen heeft de producer niet. Beide vindt de producer een bijzondere ervaring. ‘’’Beide hebben iets unieks en bijzonders. Niets is zo vet als 5000 of 40000 mensen tot leven laten komen door de muziek die jij draait. Aan de andere kant voelt het heel bijzonder om dichtbij en persoonlijk te kunnen zijn met een kleinere groep fans’’, aldus Code Black.

Journey
Code Black is een artiest die zichzelf in de loop der jaren heeft ontwikkeld in de hardstyle scene en is uitgegroeid tot een gevestigde naam die in deze tijd niet meer weg te denken is. In al deze jaren heeft de producer naast alle optreden gewerkt aan een bijzonder muzikaal verhaal, wat op 31 augustus hoorbaar was voor de hele wereld. Een album met een persoonlijk en muzikaal verhaal is wat de producer neer wilde zetten. ‘’Ik had het gevoel dat er iets ontbrak. Ik had nooit het plan om een album te maken op de moderne manier zoals er nu muziek geproduceerd wordt. Ik had het gevoel om een gevarieerde collectie te ontwikkelen van de stijlen die ik leuk vind binnen de hardstyle scene en daar een product van te maken wat ik vast kan houden en op terug kan kijken wanneer ik ouder ben’’, legt de producer uit.

Het debuutalbum Journey bestaat uit verschillende hardstylemelodieën. Een variatie aan energieke baslijnen en vocalen gecombineerd met de donkere kanten van de hardstyle. Journey staat voor het verhaal van de producer: wat hij tot nu toe meegemaakt heeft en welke weg de producer in wilt gaan in de toekomst. Het debuutalbum bevat samenwerkingen met onder andere Toneshifterz, Wasted Penguinz, Da Tweekaz en Darren Styles. Welke plaat van het album is zijn persoonlijke favoriet? ‘’Ik vind elke plaat te gek op zijn eigen manier, maar Sparks steekt er voor mij wel bovenuit. Samenwerken met mijn favoriete artiest toen ik een tiener was, Darren Styles, is een droom waarvan ik nooit had verwacht dat deze uit zou komen’’, aldus de producer.

Toekomst
De release van het langverwachte album is daar. What’s next? Er komen geen concrete plannen naar voren, maar wel een belangrijke prioriteit voor de producer: muziek maken. ‘’Er is nog zoveel muziek om te maken en dat zal altijd mijn eerste prioriteit zijn en blijven’’, vertelt de producer.

Het album Journey van Code Black is nu beschikbaar via deze link.



TRACKLIST:


Code Black - Journey

01 Code Black & Darren Styles - Sparks
02 Code Black & Toneshifterz feat. Insali - Smoke & Flame
03 Code Black - Feels Good (Kick'n the Bass edit)
04 Code Black - No Reality
05 Code Black feat. Matthew Steeper - Never Be Forgotten
06 Code Black & Toneshifterz - Oi F#KN Oi
07 Code Black & Toneshifterz - Before You Go
08 Code Black & Wasted Penguinz - With the Wolves
09 Code Black - Together As One
10 Code Black, Da Tweekaz & Adrenalize feat. Matthew Steeper - Heart Like Mine
11 Code Black & Crisis Era - Beat Cannon
12 Code Black & Toneshifterz - Echo of Existence
13 Bioweapon - Time
14 Code Black & Sub Sonik - Worlds Collide
15 Code Black feat. Insali - Close the Door

16 Code Black - You've Got The Love (Album Dub Mix) (Bonus track)
17 Nicky Romero - Lighthouse (Code Black & Toneshifterz Remix) (Bonus Track)
18 Sunset Bros X Mark McCabe - I'm Feeling It (In The Air) (Code Black Remix)
(Bonus Track)

English:



The Australian producer Corey Soljan, better known as Code Black, moved to the Netherlands in 2011 to follow his dream and be full-time with music. Meanwhile, it is an established name in the hardstyle scene with a lot of successes under his name. On August 31 the producer released his promising debut album 'Journey'. Guestzone had a little chat with the producer about his debut album and his own Journey through the hardstyle scene.

Code Black started his own ‘Journey’ in the music industry when he was eight years old. His family had a huge influence on him starting to love dance music even more. ‘’At the age of 8 I became really involved with listening to dance music. The influence of my older sister and cousin who were buying compilations in the 90’s played a big role in my love for dance music.

By the time I was 15, I was so in to music and had had a home pc since I was a child that it somehow naturally progressed in to downloading some music production software and experimenting on the home PC.’’ Thinking of an artist name was an easy job for the producer. From a list of twenty options, Code Black was the right one. ‘’ I had a list of 20 names that I thought looked cool and felt right. Code Black had the right feeling when it came to a hardstyle name.’’

Code Black started with producing UK hardcore, but slowly changed into producing hardstyle which he discovered in his early teens. ‘’Through the ever-changing world of dance music, I discovered hardstyle via the internet while collecting music in my early teens. The infatuation became bigger when Q-Dance started to host Hardstyle only raves in Australia. We usually had a mix of 5 or 6 genres at the events in Australia. When I started to be more exposed to it, I slowed down on the UK Hardcore I was making and started to focus on Hardstyle.’’

In 2010, Code Black did a tour through the Netherlands and realized there were some big opportunities over here within the hardstyle scene. Because of that, he decided to move to the Netherlands in 2011. ‘’ I moved in the beginning of 2011 after successfully touring in 2010 and realizing there was a huge opportunity to make music a full-time profession.’’



Photo: Rossumedia

Code Black’s heart is taken over by hardstyle and that is what the producer shows with his music. A mix of emotion and melodies is what makes Code Black stand out, but he also loves some variation. ‘’ It’s hard to say, I don’t really stick to one sound. I love to change it up. Hardstyle is known for a lot of different subgenres. You can do a lot. I guess I am most known for the emotion & melodies in my music’’

A big inspiration for Code Black is a big name within the hardstyle scene: Brennan Heart. He is inspiring Code Black to renew himself every time and always look for challenges. ‘’Brennan heart is someone who inspires me with the business side of the music industry. It’s amazing to see what he continually achieves and it always inspires me to do better.’’

The producer does not have a preference between playing at big festivals or small venues. Both are a special experience. ‘’ Both have their place and I love to change it up. Nothing is as surreal as seeing 5000 or 40000 people in front of you come to life with music. On the flip, being up close and personal with a smaller group of fans feels super real.’’

Journey
Code Black is an artist who developed himself to an artist that can no longer be ignored. All those years, the producer worked on a musical story, which was released on August 31st for the whole world to hear. His goal was to create an album with a personal and musical story. ‘’I had a feeling something was missing from all these years of making hardstyle. I never intended to do an album in the modern world of the way we consume things.
But I had this feeling of creating a diverse collection of what I love from hardstyle in to a product I can hold on to and look back to when I am older.’’

His debut album Journey consists of a various style of hardstyle melodies. From energetic basslines and vocals to the darker side of the hardstyle. Journey stands for Code Black’s personal story, what he has been through and what he wants to accomplish in the future. The album includes collaborations with Toneshifterz, Wasted Penguinz, Da Tweekaz and Darren Styles. Which one is his favorite? ‘’ I love them all in their own ways, but ‘Sparks’ was definitely a tick off the list. Doing a collab with my favorite artist when I was a teenager, Darren Styles, was definitely a dream I never thought would happen.’’

Future
The long-awaited debut album has finally arrived. What’s next? Nothing’s planned yet, but the producer has an important priority. ‘’There is so much more music to make and that will always be my first priority.’’

The album Journey by Code Black is available here.




TRACKLIST:

Code Black - Journey

01 Code Black & Darren Styles - Sparks
02 Code Black & Toneshifterz feat. Insali - Smoke & Flame
03 Code Black - Feels Good (Kick'n the Bass edit)
04 Code Black - No Reality
05 Code Black feat. Matthew Steeper - Never Be Forgotten
06 Code Black & Toneshifterz - Oi F#KN Oi
07 Code Black & Toneshifterz - Before You Go
08 Code Black & Wasted Penguinz - With the Wolves
09 Code Black - Together As One
10 Code Black, Da Tweekaz & Adrenalize feat. Matthew Steeper - Heart Like Mine
11 Code Black & Crisis Era - Beat Cannon
12 Code Black & Toneshifterz - Echo of Existence
13 Bioweapon - Time
14 Code Black & Sub Sonik - Worlds Collide
15 Code Black feat. Insali - Close the Door

16 Code Black - You've Got The Love (Album Dub Mix) (Bonus track)
17 Nicky Romero - Lighthouse (Code Black & Toneshifterz Remix) (Bonus Track)
18 Sunset Bros X Mark McCabe - I'm Feeling It (In The Air) (Code Black Remix) (Bonus Track)


Interviewer: Danouschka De Haas



Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.



Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.181 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.



Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.181 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadres



Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.






Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.



Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen